Aurinkovalaisimilla tunnelmaa terassille

Kaupallinen yhteistyö: Nettilamppu.fi

Sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä

Huomasin tässä yhtenä iltana, että hämärä laskeutuu selvästi aiemmin kuin alkukesästä. Päivä lyhenee vääjäämättä, mutta koetan olla ajattelematta asiaa. Haluan nauttia kesästä ja valosta niin kauan kuin sitä iloa riittää. Elokuussa päivä lyhenee täällä eteläisessä Suomessa 3-5 minuuttia vuorokaudessa. Aika hurjaa, sehän tekee kymmenessä päivässä jo 30-50 minuuttia.

Rakastan kesän valoa, mutta myös hämärissä illoissa on oma erityislaatuinen ja viehättävä tunnelmansa. Myöhäiskesän lempeinä iltoina on mukavaa istuskella terassilla, kun ei ole liian kuuma mutta ulkona tarkenee vielä hyvin.

Terassimme onkin nyt aiempaa viihtyisämpi, sillä sain vihdoin hankittua sinne valaisimia. Valot luovat terassille mukavaa tunnelmaa, lämpöä ja viehättävää valojen ja varjojen leikkiä.

Aurinkovoimaa

Halusin terassillemme pelkästään aurinkovoimalla toimivia led-valaisimia, koska ne ovat ekologisia ja käytännöllisiä. Aurinkokäyttöinen valaisin tarvitsee akun ja paneelin lisäksi tietysti suoraa auringonvaloa. Viime vuosina tämä tuoteryhmä on kehittynyt ja valikoima kasvanut valtavasti.

Aurinkokennovalaisimien kohdalla ei tarvitse pähkäillä, miten valaisimiin saadaan sähköä eikä tarvitse tilata (ja maksaa) sähköasentajaa. Aurinkovalaisimia on helppo asennella sinne tänne ja niiden paikkaa voi vaihtaa, jos mieli muuttuu – ja minullahan se tunnetusti aina välillä muuttuu.

Led-valaisimet kuluttavat niukasti energiaa ja ovat pitkäikäisiä. Ledit eivät myöskään kuumene, joten valoja voi huoletta laitella kasvien ja koristeiden joukkoon.

Valaisimen käyttötarkoitus ja käyttöpaikka vaikuttavat siihen, mikä IP (Ingress Protection) -kotelointiluokka siinä tulisi olla. Jos valaisin ei sijaitse katetulla terassilla katon suojassa, kannattaa pääsääntöisesti valita vähintään IP44-luokan valaisin. Silloin valaisin on suojattu pieniltä kappaleilta ja roiskevedeltä. Kotelointiluokan ensimmäinen numero kertoo vierasesineiltä suojaamisesta ja toinen kosteussuojan.

Niin paljon ihania valaisimia

Kuvissa näkyvät aurinkokennovalaiset ovat peräisin *Nettilamppu.fi:stä, Euroopan johtavasta valaisimien ja lamppujen verkkokaupasta. Heillä on valtava valikoima, yli 20 000 toinen toistaan upeampaa valaisinta ja lamppua, josta jokainen löytää varmasti mieleisensä mihin tahansa sisä- tai ulkotilaan.

Valikoima vaihtuu tiuhaan, joten kaikkia tässä esittelemiäni valaisimia ei välttämättä enää ole myöhemmin myynnissä. Mutta muita vastaavia varmasti löytyy. Nettilamppu.fi:n ystävälliset ja asiantuntevat asiakaspalvelijat auttavat mielellään.

Tilaamani tuotteet saapuivat kotiin sujuvasti ja valaisimet oli pakattu huolellisesti. Yritys toimittaa yli 99 euron ostokset Suomeen ilman toimituskuluja. Yhden valaisimen jouduin vaihtamaan, mutta myös vaihto sujui jouhevasti ja uusi valaisin saapui nopeasti.

Kaunis korostusvalo

Ensimmäinen valintani oli *led-maapiikki Isis. Halusin korostusvalon terassin reunaan kukka-asetelman viereen. Maavaloja voi käyttää valaisemaan esimerkiksi talon seiniä, puita, kasveja tai puutarhan ja terassin yksityiskohtia.

Asensin pari maapiikkiä myös etuoven läheisyyteen kukkapenkin reunaan. Valaisimissa on hämärätunnistin, joten valot syttyvät automaattisesti, kun hämärä laskeutuu. Nyt on kiva tulla kotiin pimeällä, kun tunnelmalliset valot toivottavat tervetulleeksi.

Pehmeää valoa pylväisiin

Terassin pylväisiin kiinnitin modernit *Aleeza-valaisimet, jotka valaisevat pehmeästi ja tasaisesti. Aurinko paistaa terassillemme koko iltapäivän ja illan, joten kennot saavat kerättyä riittävästi auringonvaloa ja valaisevat ledeillä läpi yön.

Sympaattinen lasipurkki

Lasiseen Jar-valaisimeen tykästyin, koska siinä on kiva konstailematon ja maanläheinen muotoilu. Söpö valaisin on kuin mummon hillopurkki. Lämpimän valkoinen valo muodostaa pimeällä hauskan valojen ja varjojen kuvion valaisimen ympärille. Pöytävalaisimessa on sisalista tehty kahva, joten sen voi myös ripustaa roikkumaan.

Jar on valitettavasti loppunut Nettilampun varastosta, mutta muita nättejä pöydälle sopivia valaisimia löytyy varmasti.

Hienostunut häkkivalaisin

Koska en osannut valita vain yhtä pöytävalaisinta, tilasin lisäksi *Hannika-valaisimen.  Tyylikkäästi muotoiltu valaisin on päivällä kaunis pöytäkoriste sellaisenaan ja pimeällä sen meripihkan värinen led-valo välkkyy kynttilänliekin tapaan.

Palleroita kukkapenkkiin

Kukkapenkin reunaan virittelin kuuden polttimon *pallokombon. Palloissa on maapiikit, joiden avulla pallot pysyvät näppärästi paikoilleen. Maapiikit ovat irrotettavat, joten valosarjan voi ripustaa myös roikkumaan. Voisinkin jossain vaiheessa viritellä pallot vaikka pöydän yläpuolelle tai parvekkeen reunaan.

Kaikkiin näihin valaisimiin sisältyy akku ja aurinkokenno. Niissä on pieni on-off-nipukka, josta valaisimen voi napsaista päälle ja pois päältä. Itse pidän valaisimia yleensä aina on-asennossa, jolloin ne keräävät päivällä valoa ja syttyvät automaattisesti hämärän tullen.

Pilvisellä ja sateisella säällä aurinkokennovalaisimet eivät luonnollisesti lataudu. Oman kokemukseni mukaan valaisimet syttyvät puolipilvisenkin päivän iltana, jos edellisinä päivinä on paistanut kirkkaalta taivaalta.

Valoja on mukavaa katsella myös ikkunasta ja niiden tunnelma ulottuu sisällekin. Itse tykkään yhdistellä terassille ja sen ympärille erilaisia ja erityylisiä valaisimia. Kokonaisuudesta tulee ehkä rönsyilevämpi, mutta mielestäni myös mielenkiintoisempi ja kodikkaampi.

Valot ovat hämärässä illassa niin ihania! Jo pienikin valo vetää katseen puoleensa, ja jos valoja on vähän enemmän, ne valaisevat tunnelmallisesti koko terassin.

Terassilla on nyt viihtyisämpää, sillä rakensimme loppukesästä näkösuojan terassin reunaan. Tila rajautui paremmin, siitä tuli kodikkaampi ja olemme nyt paremmin suojassa naapureiden katseilta.

 

Olen iloinen, jos jaat postauksen ystävillesi tai muille aiheesta kiinnostuneille. Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *