Avaruuspeiton alla

Kaupallinen yhteistyö: Tempur

  Sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä


Jouluun on enää reilu viikko, mutta taaskaan en aio kirjoittaa jouluaiheista postausta. Olen potenut outoa jouluahdistusta ja koettanut turhaan löytää kadonnutta joulumieltäni. Joulun valmistelu on jäänyt itseltäni tänä vuonna todella vähiin, osin toki myös kiireen takia. Mutta yhden lahjavinkin voin kyllä antaa tässä tuonnempana.

Podin orastavaa jouluväsymystä viime vuonna. Silloin jouluvalmistelujamme varjosti lapsen sairaus, mutta jouluna saimme parhaan mahdollisen joululahjan.
 


Tänä vuonna toivon, ja myös muut meidän perheessä toivovat, joululta ja joululomalta erityisesti lepoa. Sitä, että saa nukkua pitkiä yöunia, rentoutua ja vain olla perheen kanssa. Luulen, että aika monella muulla on sama toive. Pitkä pimeä syksy on vain niin raskas ja koettelee voimia.

Ainakin nukkumisolosuhteet ovat hyvät, sillä sain ihanan ”avaruuspeiton” *Tempurilta juuri sopivasti joulun alla. Näin hienoa peittoa minulla ei ole ikinä ollutkaan. Peitossa on nimittäin käytetty materiaalia, joka on alun perin Nasan avaruuspukuihin kehittämää. Sen tärkein ominaisuus on kehon tasaisen lämpötilan ylläpitäminen.

 

*Tempur-peitto varastoi kehon lämpöä ja palauttaa sitä yön aikana tarvittaessa takaisin. Peitto huolehtii siis automaattisesti siitä, että kehon lämpötila pysyy ihanteellisena läpi yön. Ei tarvitse heräillä sen takia, että palelee tai on liian kuuma ja hikoiluttaa.

Olen nukkunut avaruuspeiton alla makeasti nyt monta viikkoa. Peitto on todella kevyt ja ilmava. Kun pujahdan sen alle, tuntuu melkein kuin peitto leijailisi päälläni tai sitä ei olisikaan. Kietoudun ikään kuin pumpulinpehmeää, lämpimään ilmaan, ja se on todella rentouttavaa. Tätä on vaikea kuvailla, mutta joka tapauksessa peitto tuntuu erilaiselta kuin tavallinen peitto. Tiedän, että jotkut tykkäävät painavista peitoista ja painon tunteesta kehon päällä, mutta minulle sopii keveys ja ilmavuus.

 

Erilainen se on myös ääneltään. Avaruuspeitto nimittäin kahisee. Aluksi oli suorastaan hupaisaa, kun peitto kahisi kääntyillessäni kuin vanhanajan tuulipuku lenkillä. Mieskin totesi, että hän kuulee, nukunko rauhallisesti vai levottomasti. Mutta nopeasti siihen tottui ja nyt en enää kiinnitä kahinaan huomiota.
 

Tempur-peitossa on käytetty täytteenä ykköslaatuluokan eurooppalaista untuvaa ja päällinen on 100-prosenttista puuvillaa. Untuva imee itseensä kehosta vapautuvaa kosteutta ja siirtää sen peiton uloimpaan osaan, josta se pääsee haihtumaan nopeasti. Näin peittoon ei pääse kovin helposti pesiytymään mikrobeja. Peiton voi pestä 60 asteessa.

Minua neuvottiin Tempurin myymälässä, että peitto kannattaa sujauttaa luonnonkuiduista tehtyyn lakanaan. Silloin se hengittää parhaiten. Tämä sopii paremmin kuin hyvin, sillä käytän nykyään lähinnä vain pellavaisia pussilakanoita.

 

Tempur-peittoja on kahta eri mallistoa, joissa molemmissa on kaksi eri paksuutta. Niistä voi valita sopivimman makuuhuoneen lämpötilan ja omien mieltymystensä mukaan: tykkääkö nukkua paksun, lämpimän peiton vai vähän ohuemman peiton alla.

Oma peittoni on Classic-malliston ohuempi versio, *Classic light, sillä nukun parhaiten viileässä huoneessa ja ei-niin-paksun peiton alla. Meillä on yleensä makuuhuoneessa n. 18-19 astetta, mikä on minusta aivan ideaali nukkumislämpötila.

Peiton vaikutus uneen on yllättävän suuri. Se saattaa unohtua, kun keskittyy miettimään sänkyä, tyynyä ja patjaa. Huonon peiton huomaa esimerkiksi siitä, että peitto hiostaa ja uni pätkii hikoilun takia. 

Tämä peitto olisi muuten aika ihana joululahja annettavaksi kenelle tahansa, tai vaikka ihan itselle. Nukkumiseen ja hyvinvointiin kannattaa aina panostaa, ja sellainen lahjakin varmasti ilahduttaa saajaansa. Tempurilla on usein hyviä *tarjouskampanjoita, joiden aikana tuotteista saa todella reiluja alennuksia. 
 
Aiomme muuten tehdä tänä jouluna jotakin sellaista, mitä emme ole ikinä tehneet: viettää joulun ulkomailla. Nyt toivotan mukavaa joulun odotusta ja paljon hyvää joulumieltä!

 

 

Olen iloinen, jos jaat postauksen ystävillesi tai muille aiheesta kiinnostuneille. Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *