Hatunnosto neilikalle – lumi tuli, mutta kesäkukka sinnittelee yhä

 

Ensilumi satoi viime yönä! Se tuli meille keskimäärin kolme viikkoa etuajassa, mutta mepä osasimme kerrankin varautua: mies vaihtoi talvirenkaat autoon jo tiistaina.

 
Muuten en sitten osannutkaan varautua. Pihakalusteet ovat yhä terassilla ja kesäkukkiakin on vielä ruukuissa ulkona.
 
 
Yllätys oli melkoinen, kun huomasin, että tarhaneilikka kukkii yhä, keskellä lunta.  Meillä on neilikoita sekä etu- että takapihalla, ja molemmissa on vielä muutamia kukkia jäljellä.
 
Ihmettelin jo alkusyksystä, miten sitkeä neilikka on. Se vain kukkii ja kukkii säästä, kastelusta, valon määrästä ja muista olosuhteista riippumatta. Nytkin yöt ovat olleet kylmiä jo pitkään eikä päivisinkään kovin lämmintä ole ollut. Olen myös lopettanut, tai unohtanut, neilikan kastelun, mutta se ei ole siitäkään hätkähtänyt.
 
 
Saapa nähdä, miten neilikan nyt käy. Jos ja kun lumi arvatenkin kohta sulaa ja mittari nousee plussan puolelle, jatkaako se vielä kukkimistaan? Vai olisiko nyt jo aika antaa periksi talven edessä?
 
Itse haluaisin, että pakkasta olisi sen verran, että lumi pysyisi maassa. On niin puhdasta, kaunista ja valoisaa. Ja tuntuu ihan pikkuisen jo joululta.
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *