Hiirikäsi hellänä – vaan eipä ole enää

Kaupallinen yhteistyö: Logitech ja Visionist

 
Ranteeni rasittuu toisinaan ahkerasta tietokoneen käytöstä, enkä varmasti ole ainoa. Mutta nyt olen löytänyt hiiren, jonka päällä käteni suorastaan lepää. Olen käytellyt modernia ergonomiahiirtä kuukauden verran eikä ranteeni ole kertaakaan kipeytynyt.
 
 
Seison koneella ja naputan näppistä työkseni, ellen sitten ole haastattelussa, juttupalaverissa tai muualla juoksentelemassa. Vapaa-ajallakin kirjoitan, muun muassa tätä blogia, ja käsittelen kuvia, joten ranteeni on välillä kovilla.
Kankku ei sentään onneksi kärsi eikä selkää jomota, kiitos sähköpöydän, josta en luopuisi mistään hinnasta. Seisomisesta on tullut minulle luonnollisempi olotila kuin istumisesta. Ja liikunta on ihan ehdoton juttu, mutta ei siitä nyt tässä sen enempää, vaikka se lempiaiheeni olisikin.
 
 
Onneksi ranteeni ärtyy vain ajoittain, kun on kiireinen jakso menossa, enkä malta pitää tarpeeksi taukoja. Voin vain kuvitella, kuinka kovilla ranne on niillä, joiden työ on jatkuvaa hiiren klikkailua.
Olen kokeillut rannetukea ja muita virityksiä silloin, kun rannetta jomottaa. Mutta eivät ne kovin tehokkaita ole olleet. Kuten niin monessa muussakin asiassa, viisainta olisi ehkäistä ongelma ennalta.
Kun posti toi Logitechin MX Vertical -hiiren* paketissa ja näin sen livenä ensimmäisen kerran, ajattelin, että ohhoh, mikä mötikkä. Kun nakkasin hiiren työpöydälläni, se herätti heti suurta kiinnostusta. Yksi jos toinenkin perheenjäsen kävi utelemassa: Mikä tämä on?!
 
 
Onhan MX Vertical selvästi isompi kuin tavishiiri ja muotoilultaan aivan erilainen. Mutta juuri muotoilussa on hiiren juju. Se on suunniteltu niin, että se jättää käden luontaiseen 57 asteen pystyasentoon. Käsi on suunnilleen samassa asennossa kuin kätellessä. Tässä asennossa kyynärvarsi rasittuu vähemmän ja ranteeseen kohdistuu pienempi paine kuin normaalihiirtä käytettäessä.
 
 
Syyskuussa myyntiin tulleessa ergohiiressä on hyväntuntuinen kuvioitu kumipinta ja peukalotuki. Käyttökulma on suunniteltu niin, että se sopii erikokoisille ja erilaisille kämmentyypeille. 
 
Tämän postauksen kuvissa näkyy teini-ikäisen poikani käsi, ja hyvin istuu hiiri hänenkin käteensä. Kyynärvarsi tai ranne ei tunnu jännittyvän ollenkaan ja hiirtä on miellyttävä käyttää.
 
 
Teknisestä puolesta kiinnostuneille voin kertoa, että hiiressä on huipputarkka 4000 dpi:n anturi. Nopeuden ja tarkkuuden voi säätää itselle sopivaksi hiiren painikkeesta painamalla. Hiiri on langaton ja todella virtapihi: minuutin latauksella saa kolme käyttötuntia ja täydellä latauksella hiiri toimii jopa neljä kuukautta.
 
Hiiressä on muitakin hienouksia, joita en itse toistaiseksi ole tarvinnut. Hiirtä voi käyttää helposti kahden eri tietokoneen välillä ja tiedostojen siirtäminen tietokoneesta toiseen onnistuu pelkästään hiirtä ja sen sovellusta käyttämällä.
Mikään kaunotar ergonomiahiiri ei ole, mutta omalla työpöydälläni sen tehtävä onkin edistää terveyttä ja työhyvinvointia. Jos olet seurannut blogiani, tiedät, että kauneus on minulle tärkeää myös käyttöesineissä – etenkin, jos esine on esillä ja siten osa sisustusta. Siksi esimerkiksi tietokoneeni pitää ehdottomasti olla valkoinen. Täältä voit lukea, millaiseen koneeseen päädyin ja miksi.
 
Toisaalta, kun tarkemmin katsoo, niin onhan tämä ihan mukiinmenevästi muotoiltu, sulavalinjainen ja selkeä. Varsinkin hiiren kyljessä oleva ”vekkikuvio” on kiva.
 
 
Hinnaltaan MX Vertical ei ole halvimmasta päästä – suositushinta on 129 euroa – mutta laadusta ja omasta hyvinvoinnista kannattaa vähän maksaakin. Hiiri maksaa itsensä takaisin jo päivässä, jos sen avulla voi estää yhdenkin tehottoman työpäivän. Ainakin näin yrittäjälle tulee kalliimmaksi potea rannekipua.

* Tuote on saatu blogin kautta Visionistilta.

 

 

0 Replies to “Hiirikäsi hellänä – vaan eipä ole enää

  1. Sinulla on kyllä aina niin hyvät aiheet blogissa:) Keittiöjutut oli tosi mielenkiintoisia ja työergonomiasta hyvä muistuttaa. Ei haittaa vaikka liikunnastakin välillä kirjoitat, syksyn pimeinä iltoina voi tulla motivaatio-ongelmia;) t. MiraX

  2. Kiitos! Onpa todella kiva kuulla <3 Aiheita vaan ropisee päähäni ja onhan se mukavaa, että joku jaksaa juttujani lukeakin 🙂 Nyt kyllä heitit vettä myllyyn tuossa liikunta-asiassa. Siitä olisi niiiin paljon kirjoitettavaa. Onko mielessäsi jotain, mistä erityisesti tykkäisit lukea?
    Hyvää viikonlopun jatkoa ja reipasta ensi viikon alkua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.