Hyvästi kertakäyttöiset vanulaput!

Sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä

Olen ominut (ansaitusti) remontoimani pikkuvessan kasvojen- ja hampaidenpesupaikakseni. Eipähän tarvitse enää jonottaa aamuisin tai iltaisin pesulle, sillä lapset harjaavat hampaansa ja peseytyvät yläkerran kylppärissä. Alakerran vessan rempasta on jo puoli vuotta aikaa, mutta yhä tulee hyvä mieli siitä, että sain vihdoin uudistettua kulahtaneen, ruskean pikkuvessan. Se on niin paljon raikkaampi ja valoisampi nyt.

Yhtenä aamuna aloin siinä kasvoja putsaillessani laskeskella, montako vanulappua käytän ihonpuhdistukseen. Yhden aamulla ja 1-2 illalla meikistä riippuen. Se tekee viikossa 14-21 ja kuukaudessa 60-90 vanulappua. Kulutan siis jopa tuhat puuvillasta valmistettua kertakäyttölappua vuodessa. Järkyttävää!

Kulutus oli helppo laskea, sillä hoidan ihoani aamuin, illoin yhtä säntillisesti kuin harjaan hampaani. Tärkeimmät ihonhoitorutiinini ovat puhdistus ja kosteutus ja noudatan niitä orjallisesti JOKA PÄIVÄ. En lipsu ikinä, en vaikka olisin kuinka väsynyt.

Enää en halua tuottaa tuollaista määrää puuvillalappujätettä – siksikään, että puuvillan viljely voi olla ympäristön kannalta ongelmallista. Viljelyssä käytetään paljon lannoitteita ja torjunta-aineita, joita päätyy maaperään ja vesistöihin. Lisäksi puuvilla tarvitsee valtavat määrät vettä ja kuivilla alueilla sen keinokastelu kuluttaa vähiä vesivaroja.

Löysin korvaavan tuotteen, tai useammankin, syyskuussa virtuaalisilta Nordic Beauty Days  -kauneus- ja hyvinvointimessuilta, jossa kantava teema näytti olevan ekologisuus.

Heitin hyvästit kertakäyttölapuille ja puhdistan kasvoni nykyään uudelleen käytettävillä ja kierrätettävillä LastRound-vanulapuilla. Pakkauksessa on seitsemän lappua, joita voi käyttää noin tuhat kertaa. Laput on helppo huuhtaista käytön jälkeen juoksevalla vedellä ja asettaa sopivaan paikkaan kuivumaan. Aika ajoin ne voi ja kannattaa pestä myös pesukoneessa 60 asteessa – muistaa vain sujauttaa ne pesupussiin.

LastRound-kestolaput on tehty eurooppalaisesta puukuidusta ja tekstiiliteollisuuteen kelpaamattomasta luomupuuvillasta. Kuivana lappu on kova ja muistuttaa vähän perunalastua. Kun lapun kastelee vedellä, kasvovedellä tai puhdistusaineella, se pehmenee ja tuntuu iholla aivan samalta kuin kertakäyttöinen vanulappu. Olen tykästynyt näihin niin, ettei kertakäyttövanulappuja ole yhtään ikävä.

Vanulappujen lisäksi sama valmistaja tekee uudelleen käytettäviä, ympäristöystävällisiä  *LastSwab-vanupuikkoja sekä konepestäviä *LastTissue-nenäliinoja.

Toinen kätevä, ympäristöä säästävä tuote kasvojenpuhdistukseen on uudelleenkäytettävä *MakeUp Eraser -meikinpuhdistuliina. Patentoidusta polyesteristä valmistettu meikinpuhdistusliina puhdistaa meikin kasvoilta pelkällä vedellä.

En tahtonut uskoa tätä ennen kuin kokeilin. Ja todellakin, kostealla liinalla lähtee meikkivoide, ripsiväri, rajaukset, huulipuna. Meikinpuhdistusliina ei sisällä lisättyjä kemikaaleja ja se sopii herkällekin iholle.

Puhdistusliina on mielettömän pehmeä. Parikymmentä euroa maksavan liinan voi pestä pesukoneessa 30 asteessa noin tuhat kertaa. Eipä tule yhdelle käyttökerralle hirveästi hintaa, ja luonto kiittää.

Puhdistusliina on muuten tosi kätevä reissussa. Itse käytän liinaa yleensä silloin, kun yövyn muualla kuin kotona. Liina kulkee kevyesti mukana ja korvaa painavat puhdistusainepurkit ja -putelit.

MakeUp Eraser -liinasta on muitakin värivaihtoehtoja. Liinoja on myynnissä esimerkiksi Sokoksella ja Stockmannilla ja niitä voi tilata myös suomalaisestta *Nobe Beauty -verkkokaupasta.

Nyt voin puhdistaa kasvot ilman että ekologinen omatunto kolkuttaa. Pienistä puroista kasvaa… miten se nyt menikään?

Ensi kerralla kerron pienestä, ekologisesta Konjac-sienestä, joka mullisti ihonhoitorutiinini.

Olen iloinen, jos jaat postauksen ystävillesi tai muille aiheesta kiinnostuneille. Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *