Kahden päivän kylpyhuonehuolto kaunisti vanhan kylppärin

Kaupallinen yhteistyö: Vevex

 

 


Reilut 15 vuotta vanha kylpyhuoneemme on kaunistunut silmissä! Nyt se on puhdas ja raikas, lattiasta ja suihkun seinistä on lika lähtenyt ja saumat ovat kauniin vaaleat. Ei enää hiusväritahroja, roiskeita, harmaantuneita kaakelisaumoja tai muita epäpuhtauksia.

 
Kylpyhuoneemme on sen ikäinen, että kylppäriremontti alkaa pikkuhiljaa häämöttää horisontissa. Yleensä kylpyhuoneen pitäisi kestää 20-25 vuotta. Olenkin varovaisesti alkanut haaveilla remontista ja uudesta, tyylikkäästä kylpyhuoneesta.
 
Toisaalta pelkkä ajatuskin hirvittää. Sata ja yksi asiaa voi mennä pieleen, kun märkätiloja remontoidaan. Remppa sotkee arjen, kestää kauan ja maksaa paljon, helposti yli kymppitonnin. Juuri nyt meillä ei ole kylppäriremppaan aikaa, energiaa eikä rahaa.
 
Jotakin piti kuitenkin selvästi tehdä. Kylpyhuoneemme kaipasi vähintään pintojen siistimistä ja silikonisaumojen uusimista. Silikonisaumat tulisi uusia säännöllisesti, kuulemma noin viiden vuoden välein – tiesitkö? Minä en tiennyt ennen kuin isännöitsijätoimistosta tuli patistelukirje.
 
Alla olevista kuvista näkyy tuskallinen totuus, millaisessa jamassa kylppärimme oli. Voihan viheliäiset värjäymät ja muut likapinttymät, ihan tekee pahaa katsoa…

 

Kutsuin Vevexin Tonin meille kartoituskäynnille ja hän teki suosituksen huoltopaketista (huoltopaketista on saatu alennusta blogin kautta). Hän totesi, että kylpyhuonehuollon avulla pinnoista saadaan raikkaat ja kestävät ja niiden käyttöikä pitenee huomattavasti. Homma hoituu kahdessa päivässä ja tulee selvästi edullisemmaksi kuin kylppäriremppa.
 
Tartuimme tarjoukseen ja sovimme työn muutaman viikon päähän. Ennen asentajan tuloa kylpyhuone piti tyhjentää irtotavarasta, mutta se ei ollut iso homma – varsinkaan verrattuna aiemmin tekemäämme parkettiremppaan, kun kaikki huoneetpiti tyhjentää typötyhjiksi.
 

Asentaja-Pekka saapui maanantaiaamuna kimpsuineen ja kampsuineen ja ryhtyi hommiin. Olin kuvitellut, että koneet ulisevat ja asennus on meluisaa, mutta aluksi kuului vain harjan suhina.

Näiden vaiheiden kautta kylppärimme sai raikkaamman ilmeen:

 

Pinnat puhtaiksi

Harjan suhina tuli monivaihepuhdistuksesta, kun asentaja pesi kylppärin ja saunan lattian sekä suihkuseinät ja huuhteli ne tarkkaan. Hän irrotti myös suihkuseinän, jotta lattia saatiin putsattua joka nurkkaa myöten.

Pesu irrottaa pinttyneenkin lian, joskin saumoihin voi jäädä jonkin verran kirjavuutta.  Meidän kylppärin lattian saumoissa on yhä joitakin yksittäisiä tummuneita kohtia. Kun pinnat puhdistuvat, saumoihin imeytyneet värjäymät ja rasva, saumojen värivirheet, lohkeamat ja kiinnityslaastijäämät tulevat näkyviin etenkin kuluneista saumoista. Täysin tasavärisen lopputuloksen voi kuulemma saada vain vaihtamalla saumat. 


Meille riitti lattian perusteellinen puhdistus ja suojapinnoite. Saumat vaihdettiin vain suihkun alueelta. Siellä lattiasta ja seinistä tulikin kauniin ja tasaisen väriset.

Laattasaumat auki ja uusiksi


Suihkussa vesi ja epäpuhtaudet rasittavat jatkuvasti pintoja, erityisesti laattasaumoja. Suihkun lattian ja seinän saumat olivat meillä todella kuluneet ja kaipasivat kipeimmin uusimista.

Pekka aukaisi ensin saumat kolmen millimetrin syvyyteen poralla. Saumojen aukomisesta tuli meteliä ja pölyä, mutta se ei  suuremmin haitannut. Ovissa oli suojamuovit ja imuri imi pahimmat pölyt pois. Huomasin vasta kylppärihuollon valmistuttua, että kaappien ja muiden tasojen päällä oli ohuesti hienonhienoa pölyä. Se oli helppo pyyhkiä mikrokuituliinalla pois.

 
Kun suihkun laattasaumat oli avattu, ne saumattiin uudelleen. Tämä olikin jännä vaihe, kun saumoihin piti löytää sopiva sävy. Kokeneelta asentajalta se näytti sujuvan helposti, mutta itse epäilin aluksi valintaa: kaakelisaumat näyttivät liian tummanharmailta. Kun saumat kuivuivat, ne vaalenivat helpotuksekseni juuri sopivan vaaleiksi.

 

Silikonisaumat vaihtoon

Silikonisaumojen uusiminen oli perimmäinen syy, miksi lähdimme tekemään kylpyhuonehuoltoa. Iän myötä silikonisaumat hapertuvat ja kuivuvat ja voivat alkaa päästää vettä laatoituksen ja vesieristyksen väliin.

 
Kylppärimme vanhat silikonisaumat olivat kermanvalkoiset, joko alkujaan tai ehkä ne olivat vanhetessaan alkaneet kellertää. Pekka vaihtoi kylpyhuoneeseen uudet puhtaanvalkoiset silikonisaumat, jotka näyttävät entisiin verrattuna huomattavasti raikkaammilta. Nyt voimme taas huoletta suihkutella, kun ei ainakaan saumojen puolesta tarvitse pelätä kosteusvauriota.
 

 

Suojapinnoitteella siisteyttä ja kestävyyttä

Viimeisenä työnään asentaja suojasi pestyt pinnat ja uusitut saumat antibakteerisella suojapinnoitteella. Pinnoite hylkii tehokkaasti vettä ja likaa. Huomasin sen, kun kävin ensimmäisen kerran suihkussa kylppärihuollon jälkeen. Vesi helmeili hauskasti seinillä.


Toni kertoi, että suojapinnoite kestää hyvin kulutusta ja säilyy normaalikäytössä vuosia. Mutta onko esimerkiksi hiusten värjääminen ”normaalikäyttöä”? Uskallanko enää värjätä hiuksia kotona, etteivät uusitut pinnat mene pilalle? 

Pinnoite suojaa kuulemma myös öljyiltä, rasvoilta ja muilta tuhdeilta aineilta, joten hiusvärinkin pitäisi irrota ainakin pesemällä, koska väri jää joka tapauksessa pinnoitteen pinnalle. Ehkä sitten uskallan kokeilla.

24 tunnin kuivattelu

Kun kylpyhuone oli valmis, sen piti antaa kuivua 24 tuntia. Olimme olleet kaksi päivää ilman suihkua ja käyneet ystävien luona ja salilla suihkussa, joten kolmas ”lainasuihkupäivä” meni jo rutiinilla.

 
Kävin kuitenkin lakkaamatta kurkkimassa kylppäriin, utelias kun olin. Sitä mukaan kuin saumat ja suojapinnoite kuivuivat, lattia ja suihkun seinät alkoivat näyttää vaaleammilta ja tasaisemman värisiltä. Ja minä tulin koko ajan tyytyväisemmäksi. Kylpyhuone alkoi näyttää ihanan valoisalta.

 

 


Nyt huomaan, kuinka iso ilo puhdas, raikas ja pinnoiltaan siisti kylpyhuone on. Jopa siivoaminen tuntuu kivalta ja mappi luistaa mukavasti nanopinnoitteella. Maksoihan huolto jonkin verran, mutta se oli ehdottomasti hintansa arvoinen. Kylppärihaaveetkin siirtyivät tuonnemmas.

 

 

Koko lysti kaikkine työvaiheineen ja kuluineen kustansi hieman alle 2 000 euroa. Summa pienenee tuosta vielä mukavasti, kun saamme työn osuudesta 50 prosentin kotitalousvähennyksen. 

Jos huolto omaan kylppäriin kiinnostaa, kannattaa pyytää Vevexin edustaja ilmaiselle kartoituskäynnille. Heiltä saat suosituksen tarvittavista töistä sekä tarkan hinta-arvion. Omasta kokemuksestani voin sanoa, että tässä perheyrityksessä on asiakaspalvelu kohdillaan ja hommat sujuvat niin kuin on sovittu. Yritys toimii Uudellamaalla, Pirkanmaalla ja Varsinais-Suomessa.
 

 

 

2 Replies to “Kahden päivän kylpyhuonehuolto kaunisti vanhan kylppärin

  1. Hei, onko kylpyhuone pysynyt hyvännäköisenä nanopinnotuksen jälkeen, nyt on mennyt 2 vuotta?
    Mietin itse että jotain pitäisi tehdä omalle ylpyhuoneelle.
    Terveisin
    Kenneth

  2. Hei! Ihan hyvänä on kylppäri pysynyt. Likaantuu toki normaalissa käytössä mutta pinnat on tosi helppoa puhdistaa, kun lika irtoaa hyvin, etenkin laatoista. Laattasaumoja ei rempassa saatu ihan täysin tasavärisiksi, ja tuntuu, että ne keräävät nytkin helpoiten väriä. Mukavaa loppukesää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *