Kaikki alkoi vanhasta kulahtaneesta sohvasta

 

Nolottaa laittaa tämä kuva julkisesti näytille. Mutta laitan, koska juuri tämä vanha, ankean ruskea sohvanurkkaus oli kaiken pahan, siis hyvän, alku ja koko sisusprojektimme innoittaja.

Halusin uuden, vaaleanharmaan sohvan. Mutta… Jokainen näkee, ettei harmaa sohva olisi sopinut kirsikanvärisiin kalusteisiin, beigeen seinään, oransseihin verhoihin, ruskeaan lamppuun.

Niinpä päätimme uusia koko olohuoneen sisustuksen kerralla, jotta saisimme harmonisen kokonaisuuden ja vaaleamman yleisilmeen. Yksinkertaisen selkeää, ajatonta, kestävää.

Uskon, että kun tekee kerralla hyvän kokonaisuuden, säästyy monilta virhehankinnoilta ja jatkuvalta pilipalisäätämiseltä. Tämä helpotti huomattavasti suunnittelua. Pääsimme aloittamaan puhtaalta pöydältä, tai lattialta.

Lattiasta puheen ollen. Olohuoneen ja koko alakerran parketti oli melkoisen kellastunut ja näytti sanalla sanoen vanhalta. Kuulemani mukaan parketti pitäisi hioa 10-15 vuoden käytön jälkeen. Meillä sitä ei oltu hiottu koskaan. Nyt jos koskaan oli korkea aika ja kaikin puolin sopiva hetki.

Entäpä seinät? Jonkin aikaa  jaksoin uskoa, että entiset Sadolinin saharan, vaaleaa hiekkaa muistuttavat seinät kelpaavat. Pian ne alkoivat riidellä mielikuvissani uuden sisustuksen ja lattian ja olohuoneen uuden värimaailma kanssa. Miksei maalattaisi seiniäkin samalla!

Tätä kaikkea on tulossa seuraavissa blogikirjoituksissani. Pääset seuraamaan sisustamiseen liittyviä pähkäilyjäni, hyviä ja huonoja valintojani ja näkemään vaihe vaiheelta, kuinka pintaremonttimme edistyy ja uusi, valoisampi sisustus alkaa muotoutua. Voin kertoa, että ainakin omaan silmääni muutos on melkoinen.

ps. Pikkuisen täytyy raottaa tulevaa, ettet jää tuon ankean alkukuvan tunnelmiin.

 

 

Olen iloinen, jos jaat postauksen ystävillesi tai muille aiheesta kiinnostuneille. Kiitos!

0 Replies to “Kaikki alkoi vanhasta kulahtaneesta sohvasta

  1. Niinhän siinä lähes aina käy, että nälkä kasvaa syödessä. 🙂 Jään lueskelemaan blogiasi, remontoinnissa on jotain niin kiehtovaa. Me olemme remontoineet lähes koko kaksi vuotta sitten ostamamme omakotitalon ja täytyy sanoa, että sillä pienellä pintaremontillakin saa jo ihmeitä aikaan. Suloista sunnuntaita!

  2. Kiva kuulla! Omakotitalossa onkin vähän enemmän hommaa… mutta varmasti mukavaa sellaista. Onhan tämä niin inspiroivaa, ja työn tulokset todella näkyvät. Olisin iloinen, jos kävisit vielä tykkäämässä blogini sparraussivuista Facebookissa. Sitä kautta pitäisi sitten tulla ilmoitus, kun olen julkaissut uuden tekstin. Osoite on http://www.facebook.com/ilonasisustus (sitä saa jakaa muillekin, vaikka koko kaveripiirille!)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *