Polar Ignite 3 taviskuntoilijan testissä – millainen kokemus?

Kaupallinen yhteistyö: Polar

Sujautin Polar Ignite 3:n ranteeseeni reilut neljä kuukautta sitten. Olen käyttänyt kelloa siitä lähtien lähes yötä päivää. Se on ehtinyt mitata kattavasti arkiaktiivisuuttani, treenejäni, untani ja palautumistani kotona ja reissussa. Kellossa on kaikki, mitä urheilukellolta tällä hetkellä tarvitsen – ja myös ominaisuuksia, joita en edes tiennyt tarvitsevani. Lue tästä kokemuksiani ja katso, kuinka kello eroaa edellisestä mallista, Ignite 2:sta.

Oletko harkinnut urheilukellon hankkimista, mutta epäröit, osaatko käyttää sitä? Tai totutko siihen? Voin kertoa, että kelloon tottuu, ja vähän koukuttuukin, yllättävän nopeasti.

Sain testattavakseni Polar Ignite 3 -hyvinvointi- ja fitnesskellon reilut neljä kuukautta sitten. Laitoin kellon ranteeseeni ja siinä se on pysynyt siitä lähtien lähes taukoamatta yötä päivää. Olen käyttänyt kelloa nukkuessa, kävellessä, pyöräillessä, uidessa, tanssiessa, arjessa ja lomalla. Olen treenannut sen kanssa salilla ja jumpassa, huoltanut kehoa pilateksessa ja venytellyt.

Harva hankkii urheilukelloa tänä päivänä pelkästään treenisuoritusten mittaamiseen. Itsekin tykkään seurata päivän mittaan esimerkiksi aktiivisuutta eli käytännössä askeleiden määrää sekä unta. Silloin, kun en treenaa, pidän urheilukelloa kuin tavallista rannekelloa, joka mittailee hyvinvointiani ikään kuin ”taustalla”. Otan kellon pois lähinnä vain silloin, kun pesen sen tai ranteen ihon.

Minun on enää vaikea kuvitella olevani ilman urheilukelloa. Vaikka vasta puolitoista vuotta sitten en osannut haaveillakaan urheilukellosta ja mietin, miksi sellaista käyttäisin!

Aloitin urheilukellollisen elämäni edellisestä mallista, Ignite 2:sta. Se on älykäs, selkeä ja helppokäyttöinen, mutta silti monipuolisilla ominaisuuksilla varustettu fitnesskello. Lue lisää täältä:

Innostuin heti, kun pääsin testailemaan seuraavaa versiota, Ignite 3:a. Mitä ominaisuuksia päivitetty malli tarjoaa ja miten se eroaa edellisestä mallista? Kerron tässä postauksessa havaintojani ja kokemuksiani.

Paras ensin: upea näyttö

Ignite 3:ssa on iso ja selkeä AMOLED-kosketusnäyttö, joka toimii käytössä mainiosti. Näytössä on ohuempi reunus kuin edellisessä mallissa ja näyttö on todella kirkas ja tarkka.

Kelloa on miellyttävää käyttää myös ulkona aurinkoisella säällä, sillä näyttöä pystyy lukemaan kirkkaassa auringonpaisteessakin. Ei tarvitse tihrustaa silmät sikkuralla tai vetäytyä varjoon katsomaan, josko näkisi sykkeen, ajan tai muuta. Tämä on oikeasti iso plussa ja helpottaa suuresti seurantaa ulkosalla liikkuessa.

Voit muokata kellonäkymän omien mieltymysi mukaan, kun valitset asetuksista haluamasi widgetit eli minisovellukset. Mitä haluat nähdä nopealla vilkaisulla näytöstä: kellonajan, sään, päivän aktiivisuuden, viikon yhteenvedon, unitiedot, unen antaman vireyden, viikon kardiokuorman, ehdotuksen päivän treeniksi?

Helppo käyttää

Ignite 3:ssa on vain yksi painike, näytön vasemmalla puolella keskellä. Sillä tehdään monia asioita eri käyttötilanteissa. Nappia painamalla voit esimerkiksi avata valikon tai keskeyttää treenin. Lisäksi kelloa ohjaillaan napauttamalla ja pyyhkäisemällä kosketusnäyttöä. Ei ole vaikeaa, jujusta on helppo saada kokeilemalla kiinni. Selkeät ohjeet auttavat myös.

Siirtymä Ignite 2:sta Ignite 3:een sujui mutkattomasti. Uusi kelloni sai samantien yhteyden Polar Flow -sovellukseen, kun laitoin bluetoothin päälle. Se myös poimi suuren osan asetuksista vanhasta kellostani, joten asetukset oli helppo tehdä.

Polar Flow -sovellus kannattaa ladata kännykkään tai tablettiin, sillä siitä näet tarkemman yhteenvedon ja palautteen treeneistäsi – treeni kerrallaan ja pidemmältä ajanjaksolta – sekä esimerkiksi, miten olet nukkunut, kuinka kehosi on palautunut ja millainen on vireystasosi. Saat myös sinulle räätälöityjä liikunta- ja univinkkejä.

Ignite 3 toimii kaiken kaikkiaan sutjakasti. Siinä on tehokkaampi prosessori, enemmän muistia ja tarkempi GPS kuin aiemmissa malleissa.

Outo ranneke onkin tottumiskysymys

Ignite 3:n silikoniranneke vaikutti ensituntumalta kankeahkolta ja hankalalta: rannekkeen pää pitää ujuttaa oudosti rannekkeen alle piiloon. Olin tottunut edellisen mallin taipuisampaan ja perinteisempään kellorannekkeeseen.

Ajattelin vaihtaa uuteen kelloon rannekkeen Ignite 2:sta. Polarin kellothan ovat siitä kivoja, että sama ranneke sopii moneen eri malliin. Erilaisia rannekkeita myydään lisävarusteena, joten kello on helppo muokata oman mielen ja tyylin mukaiseksi. Ranneke on todella helppo vaihtaa kätevän pikalukitusnapin ansiosta.

Kuinkas sitten kävi? Totuin uuteen rannekkeeseen muutamassa päivässä. Se tuntuu ranteessa luontevalta ja miellyttävältä ja vaikuttaa laadukkaalta ja kestävältä. Unohdin koko ajatuksen vaihtamisesta. Ja onhan siinä tavallaan pointti, ettei hihnan pää jää lerpattamaan.

Suosikkiominaisuuteni

Ignite 3:ssa on lukuisia hyvinvointia tukevia ominaisuuksia, joista jokainen voi haarukoida itselleen olennaisimmat. Omia suosikkejani ovat:

  • Treenikuormitus. Tämä on ihan superkiinnostavaa. Katson jokaisen treenin jälkeen kellosta, kuinka kuormittavaa treeni oli sydämelle ja verenkiertoelimistölle, millä alueilla syke liikkui, paljonko kaloreita kului olivatko ne hiilareita, rasvaa vai proteiinia. Mitä fiksummin treenaa, sitä suurempia kuormia kestää jatkossa. Seuraan viikoittain myös, millainen on rasituksen ja sietokyvyn välinen suhde: aliharjoittelua, ylläpitävää, kehittävää vai ylikuormittavaa? Kello kertoo tästä kaikesta hyvin havainnollisesti.
  • 24/7 aktiivisuuden seuranta. Vilkuilen päivän mittaan, kuinka lähellä aktiivisuustavoitettani olen ja paljonko askelia on kertynyt. Välillä on ihan pakko ottaa illalla loppuspurtti, että pääsen tavoitteeseen. Jos jämähdän paikalleni 55 minuutiksi, kellon aktiivisuusmuistutus patistaa liikkeelle. Näin käy varsinkin silloin, kun uppoudun (unohdun) työpöydän ääreen.
  • Automaattinen unenseuranta. Aamulla herätessäni kello kertoo, kuinka hyvin olen palatunut yön aikana ja miltä tulevan päivän energiataso näyttää. Se auttaa ymmärtämään, miten uni vaikuttaa vireystilaan ja suorituskykyyn. Koetan panostaa uneen enemmän ja pyristellä pois huonoista tavoistani, kuten liian myöhäisestä nukkumaanmenosta.
  • Päivittäiset treenivinkit. Kello vinkkaa oman kunnon ja valmiuden mukaisia treeniehdotuksia jokaiselle päivälle. Olisiko tänään hyvä tehdä voimaa, kardiota vai huoltavaa? Välillä otan vinkistä vaarin, välillä en. Jos ohjelmassani on lattaritunti, zumba tai tanssit, mutta Ignite ehdottaa lihaskuntoa tai venyttelyä, ohitan ehdotuksen epäröimättä.
  • Kuntotestit. Niillä on nopeaa ja näppärää tarkistaa oma kuntotaso – kello antaa ohjeet. Tulos voi yllättää. Minut se on yllättänyt positiivisesti useamman kerran.
  • Vesitiiviys. Uin kesäsin järvessä ja meressä ja minulle on tärkeää, että kello kestää vettä, myös merivettä. Kun näppään kellon Avovesiuinti-tilaan, se mittaa sykettä uinnin aikana ja tallentaa matkan, ajan, vauhdin, vapaauinnin vetotiheyden ja reitin.

Kelpo akunkesto

Latailen Ignite 3:n akkua normaalikäytössä epäsäännöllisesti silloin, kun muistan ja ehdin, tai kun kello varoittaa heikosta varaustasosta. Akku kestää arvioni mukaan keskimäärin 4-5 päivää.

Kun lähdimme reissuun, tuli hyvä tilaisuus testata asiaa. Latasin akun täyteen lähteissä ja se kesti samalla latauksella viisi vuorokautta. Kello oli kädessäni kaiken aikaa, yötä päivää. Kirkkaustaso oli keskitasolla ja jatkuva sykeseuranta päällä mutta jatkuva kellonnäyttö pois päältä. Käytän näitä asetuksia muulloinkin.

Akku kuluu luonnollisesti nopeammin, jos pidät näyttöä kirkkaimmalla tasolla tai Aina päällä -tilassa, jolloin kellonaika näkyy jatkuvasti näytöllä himmeänä. Taustavalo ei ole alituiseen päällä, koska se kuluttaa akkua. Se syttyy automaattisesti, kun käännät rannetta katsoaksesi kelloa.

Ignite 3 ladataan Polarin omalla, magneettisesti kelloon kytkettävällä laturijohdolla. Mikään yleispätevä laturi ei siihen sovi. Pidemmälle matkalle on siis muistettava ottaa latausjohto mukaan, jos kelloa mielii käyttää. Omaperäisen laturin liittimet ovat kellon pohjassa.

Olen huomannut kelloa käyttäessäni, kuinka tarpeeseen lyhytkin loma usein tulee. Uni paranee huikeasti. Tavoitteeni on saada sama rentous ja hyvä palautuminen säännölliseksi myös arkeen.

Kaunis katsella

Kaltaiseni esteetikon silmää miellyttää se, että Ignite 3 on ohut, siro ja kauniisti muotoiltu. Näytön lasi kaartuu kevyesti sivuille ja näyttö peittää lähes koko kellon etupinnan. Se sopii myös kapeaan ranteeseen.

Ignite 3 on niin tyylikäs, että sitä kehtaa hyvin pitää ihmisten ilmoilla ja muulloinkin kuin kuntoillessa. Olen käyttänyt kelloa monesti myös juhlavaatteiden kanssa, jopa häissä. Enkä muuten ollut ainoa, jonka ranteessa vilkkui urheilukello.

Apua, hajosiko se?

No ei hajonnut eikä tullut naarmuakaan, vaikka pudotin kellon päistikkää kaakelilattialle ja kolautin näytön ovenkarmeihin. Ignite 3:n näyttö vaikuttaa kiitettävän kestävältä. Piti oikein tarkistaa, mistä materiaalista näyttö on tehty: kolhuja kestävästä Corning Gorilla 3 -lasista.

Älykäs kuntoilukaveri

Kun haluat seurata hyvinvointiasi tarkemmin kuin mutu-tuntumalla, suosittelen hyvän, älykkään urheilukellon hankkimista. Kello on kelpo kaveri kaikenlaiseen kuntoiluun ja arkeen yleensäkin. Vaikka aikoisit vain ”vähän katsella”, mitä se kertoo, huomaat pian tekeväsi pieniä muutoksia – juuri sellaisia, jotka edistävät hyvinvointiasi askel askeleelta.

Nyt on hyvä hetki panostaa omaan hyvinvointiin! Katso täältä Polarin kaikki urheilukellot ja tutustu Ignite-sarjan helppokäyttöisiin ja tyylikkäisiin kelloihin.

Itse aion tutustua seuraavaksi Igniten tankkausavustajaan. Välillä energiatasoni nimittäin laskee treeneissä siksi, etten ole muistanut syödä tai juoda tarpeeksi. Hiilari- ja juomamuistutus auttaa tekemään sen optimaalisella tavalla. Mielenkiintoista kokeilla, miten tämä vaikuttaa ja tuntuu.

Olen iloinen, jos jaat postauksen ystävillesi tai muille aiheesta kiinnostuneille. Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *