Hyvä lattiavalaisin tuo valoa ja luo tunnelmaa

Kaupallinen yhteistyö: Nettilamppu.fi

Sisältää mainoslinkkejä, jotka on merkitty *-merkillä.

Olen kaivannut pidemmän aikaa työhuoneen vuodetuolin viereen lukunurkkaukseen uutta lattiavalaisinta. Entisen valaisimen varresta ovat kierteet hajonneet – jotenkin mystisesti, en tiedä, miten. Koko valaisin huojuu uhkaavasti, jos sitä hipaiseekin, tönäisemisestä puhumattakaan.

Muutama viikko sitten siivotessani sain tarpeekseni huterasta valaisimesta. Päätin, että nyt se lähtee ja tilalle tulee jalkalamppu, joka seisoo jämäkästi pystyssä ja jota ei tarvitse koko ajan varoa. Oli minulla toki muitakin toiveita: valkoinen, moderni, yksinkertaisen tyylikäs, laadukas, sopivan kokoinen ja hintainen, valaisee kauniisti…

Mutta miten löytää sopiva ja juuri oikea lattiavalaisin? Selasin silmät pyöreinä nettikauppojen tarjontaa ja mietin jo vähän epätoivoisena, että jostakin se karsiminen pitää aloittaa.

moderni ja valkoinen

Päädyin Nettilamppu.fi:n verkkokauppaan, josta minulla oli jo ennestään hyviä kokemuksia. Tilasin sieltä viime kesänä aurinkokennovalaisimia terassille. Nettilampun verkkokaupassa on valtava valikoima valaisimia ja näppärä suodatustoiminto, jonka avulla voi hakea toiveitaan vastaavia valaisimia.

Klikkasin lattiavalaisinten ”osastolla” ensin tyylisuunnaksi moderni ja lisäsin vielä väritoiveen ja muutaman muun suodattimen. Valaisimista haarukoitui hallittava määrä vaihtoehtoja. Pienen pähkäilyn jälkeen karsin potentiaalisen joukon kolmeen olemukseltaan hieman erilaiseen valaisimeen. Ystävällisen asiakaspalvelun neuvojen avulla valinta olikin lopulta helppo.

Nettilamppu on saksalainen yritys, joka on perustettu vuonna 1999.  Yritys tunnetaan Saksassa nimellä Lampenwelt, Lamppumaailma, mikä onkin osuva nimi: Nettilampun valikoimissa on yli 20 000 valaisinta ja lamppua. Yritys toimii ainoastaan verkossa ja toimittaa tuotteita koko Eurooppaan. Me suomalaiset voimme asioida suomenkielisellä sivustolla, joten tilatakseen ei tarvitse osata saksaa.

Työhuoneen katseenvangitsija

Valitsemani jalkalamppu matkasi Saksasta kotiovelle ja saapui nopeasti ja ehjänä perille. Nyt työhuonettani koristaa pelkistetyn tyylikäs Valencia-lattiavalaisin, joka on oikea katseenvangitsija. Valencia on siro, mutta tukeva. Se on valmistettu kauttaaltaan valkoisesta metallista ja se seisoo ylväänä ja tikkusuorana huojumatta.

Varjostimessa on kaunis rypälemäinen, neljästä päällekkäisestä kerroksesta koostuva muotoilu. Valo on pehmeä ja se siivilöityy kauniisti kerrosten välistä. Laitoin jalkalamppuun matan, yhdeksän watin LED-lampun, joka on värilämpötilaltaan 3 000 kelviniä ja omaan makuuni juuri sopivan lämpimän valkoinen.

Valaisin tekee luku- ja löhönurkasta tosi kodikkaan ja sen valossa on hyvä lukea ja kirjoittaa. Nautin siitä, että Valencia näyttää kauniilta riippumatta siitä, onko valo päällä vai ei. Parhaimmillaanhan valaisin on kaunis sisustusesine, ei vain pelkkä valon lähde.

Yksi kriteerini jalkalampun valinnassa oli se, että valaisimen pitää sopia myös seinällä olevaan tauluun. Taulu kuvaa välimerellistä rantakatua kesäiltana lyhtypylväineen, ja Valencia sopii mielestäni siihen täydellisesti. Valencian muotoilussa on jotakin samaa kuin lyhtypylväissä ja se ikään kuin jatkaa taulun tunnelmaa taulun ulkopuolelle.

Siirreltävyys on plussaa

Rakastan lattiavalaisimia, koska niitä ei tarvitse kiinnittää kattoon eikä seinään. Säästyy aikaa, vaivaa ja hermoja. Lattiavalaisinta on helppo siirrellä sinne, missä valoa kaivataan, tai jos mieli muuten muuttuu tai haluaa sisustella huoneita uudestaan.

Kokeilin Valenciaa myös muihin huoneisiin. Kun siirtelin sitä, huomasin, että valaisimella on iso vaikutus siihen, millainen tunnelma huoneeseen tulee. Kokeilujen kautta päädyin kuitenkin sijoittamaan valaisimen työhuoneeseen siihen paikkaan, johon sen alunperin hankin. Pelkistetyssä ja rauhallisessa työhuoneessa Valencia pääsee oikeuksiinsa ja samalla siitä tulee huoneeseen kiva säväys, ”se jokin”.

Valencia, vuodetuoli ja taulu -kokonaisuus näkyy hyvin myös olohuoneeseen, sillä poistimme huoneiden välistä oven viime kesänä. Voin katsella ihanaa tunnelmaa myös silloin, kun kuljeskelen olohuoneessa.

Olen iloinen, jos jaat postauksen ystävillesi tai muille aiheesta kiinnostuneille. Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *