Millainen matto keittiönpöydän alle?

Voihan marraskuun harmaus! Pimeys alkaa käydä päälle, eikä se ole vielä edes pahimmillaan. Itse olin pari päivää sitten aivan veto veks, väsynyt ja saamaton hyvistä unista huolimatta. Ja kun en mitään saanut aikaiseksi, alkoi myös turhauttaa. Tuntui, etten ole nähnytkään päivänvaloa moneen päivään, pelkkää pilveä, pimeyttä ja harmautta vain. 

Tunnen itseni ja tiedän, että silloin minun ei kannata käpertyä sohvalle märehtimään kurjuutta, vaan tehdä jotakin, mistä nautin. Vaikka on se sohvalla köllöttäminenkin kivaa hyvällä tuulella. Lähdin tanssitunnille ja kummasti vain mieli taas virkistyi. Hulluutta, huumoria ja reipasta asennoitumista kyllä tarvitaan, että tästä taas selvitään.

 

Mutta nyt on ihan pakko palata aiheeseen, josta kirjoitin aika lailla tasan kaksi vuotta sitten. Postaus on yksi blogini luetuimpia ja aihe tuntuu kiinnostavan teitä lukijoita vuodesta toiseen. 


On aika päivittää mattoasia tähän päivään – siksikin, että tuon vanhan jutun kuvat ovat hävettävän huonot. Pahoitteluni teille, jotka olette postauksen lukeneet. Olin tuolloin vasta aloittanut bloggaamisen eikä minulla ollut vielä kunnon kameraa. Tietäähän sen, kuinka suttuista jälkeä tulee, kun marraskuun hämärässä koettaa kuvata pienehkössä keittiössä surkealla kännykkäkameralla.

 
Pähkäilin tuolloin, kannattaako keittiön ruokailuryhmän alle laittaa matto ja jos, niin millainen. Näyttääkö matto hyvältä vai huonolta pienessä keittiössä? Onko tuoleja hankala siirrellä maton päällä? Likaantuuko matto ruokapöydän alla ja miten sen saa pidettyä puhtaana?
 

Lopulta hankimme pöydän alle tiivispintaisen, kosteudenkestävän polypropyleenilangasta kudotun maton. Syy oli lähinnä se, että pelkäsin tuolien siirtelyn edestakaisin naarmuttavan vastikään valkokuultolakatun lattian pilalle.

 

Nyt voin kertoa, että olipahan hyvä hankinta! Samainen Mira-matto on meillä edelleen. Kalusteet ovat vaihtuneet ja koko keittiö rempattu, mutta matto on pysynyt. Aina sanotaan, että halvalla ei saa hyvää, mutta tämä matto on ollut edullisuudestaan huolimatta hyvä perusmatto, todella kestävä ja käytännöllinen. Googlasin huvikseni, onko kyseinen matto vielä myynnissä. Sieltähän se löytyi Askon valikoimista alle sadan euron hintaan.

 
Olin etukäteen hieman ennakkoluuloinen polypropeenimattoa kohtaan. Nyt kun matto on ollut keittiössämme kaksi vuotta, voin allekirjoittaa sen, että sileäksi kudottu matto on helppohoitoinen ja kestää hyvin kulutusta. Vaikka tuoleja liu’utellaan sen päällä lakkaamatta, matto ei ole mennyt miksikään. Ja tuolit todellakin liukuvat sen päällä: matto on sen verran ”tiukka”, ettei se rypisty ja myttyynny. Myös maton imuroiminen on helppoa, ihan kuin lattiaa imuroisi.

Tiivispintainen matto kestää kosteutta ja se on vesipestävä, joten ei haittaa, jos lapsilta kaatuu välillä vesilasi tai tipahtaa tilkka maitoa matolle. Pienet roiskeet on helppo pyyhkäistä pois sisustustekstiilien pesuainesuihkeella. Polypropeenimaton voi hyvin laittaa myös eteiseen tai kodinhoitohuoneeseen. Se on huoleton lapsi- ja koiraperheessä ja sopii pölyämättömänä allergikonkin kotiin. Myöhemmin ostimmekin toisen polypropeenimaton eteiseen, ja hyvin se on siinäkin ajanut asiansa.

Niin, ihan vain tiedoksesi: tässä jutussa ei ole tehty kaupallista yhteistyötä 🙂

 


Tiivispintainen matto ei tietenkään ole jalkojen alla sellainen ihanuus kuin pehmeä nukkamatto, mutta ei keittiön maton tarvitsekaan, eikä voikaan olla. Matto voisi tosin olla hieman isompi ruokapöydän alla kuin mitä se meillä on.

 
Tämä meidän mattomme on kooltaan 160 x 230 cm. Tuolit mahtuvat pöydän toisella puolella liukumaan maton päällä mutta toisella puolella ne ”tipahtavat” hieman maton ulkopuolelle, kun niitä vedetään ulos. Meidän oli kuitenkin tyytyminen tähän kokoon, sillä seuraava koko olisi ollut aivan liian iso ja peittänyt lattiapinnan lähes seinästä seinään. Halusin kuitenkin, että lattiaa jää näkyviin, koska tykkään kauniista puupinnoista.

Jos minulta nyt kysyttäisiin, sopiiko matto keittiöön ruokapöydän alle, vastaisin ehdottomasti kyllä. Matto kokoaa kivasti pöydän ja tuolit yhteen, suojaa lattiaa ja tuo kodikkuutta ja pehmeyttä keittiöön.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *