Olohuoneen puuttuva palanen löytyi: luonnollisen kaunis villahuopa

Kaupallinen yhteistyö: Lapuan Kankurit

 

 
Huh, huh, olihan melkoinen viikko. Onnistuin imuroimaan itselleni kohtalaisen hankalan flunssan, ja koko viime viikko meni tautia potiessa. Sitkeitä flunssia tuntuu olevan liikkeellä poikkeuksellisen paljon, ainakin sen perusteella, kuinka paljon ja pitkään ihmiset sairastelevat. Meidänkin perheen nuoriso on potenut useamman flunssan tässä talven ja kevään aikana tavallisen yhden sijaan.
Itse sairastan hirveän harvoin, voi mennä vuosikausia välissä, joten oli pikkuisen totuttelemista potilaana oloon. Olen surkean huono (=kärsimätön) sairastaja. Onneksi olen vähän viisastunut iän myötä, ja nyt maltoin ottaa peräti viisi päivää ihan rauhallisesti. Olin kyllä jalkeilla, mutta ihan vain kotosalla (tunnustan, tein jokusen tunnin töitä päivittäin), enkä harrastanut mitään liikuntaa viiteen päivään. Se oli aika hyvin minulta.
Sairastelun hyvä puoli on se, että voi hyvällä omallatunnolla ja ihan luvan kanssa tassutella kotona villasukissa vaikka koko päivän ja kääriytyä sohvan nurkkaan milloin vain siltä tuntuu. Eikä mikään lämmitä vilunväristyksissä niin hyvin kuin villahuopa.
 
 
Kävi siinä mielessä tuuri, että olin vihdoin löytänyt – kolmen vuoden etsimisen jälkeen – olohuoneeseen mieleiseni torkkupeiton, villaisen Eskimo-huovan (huopa on saatu blogin kautta Lapuan Kankureilta). Olin kokeillut fleeceä ja muita keinokuituja sekä villasekoitetta, mutta eivät ne vain puhtaalle villalle vedä vertoja. Aito luonnonmateriaali on kuitenkin aito luonnonmateriaali, ja sellainen viehättää minua niin laadun, ulkonäön kuin ekologisuudenkin kannalta.
Olin aiemmin jotenkin jumittunut ajatuksissani harmaaseen ja harmaa-valkoiseen.  Etsin vain tuon värisiä huopia ja suljin silmäni muilta väreiltä. Lopulta päästin irti päähänpinttymästäni ja tajusin, että huopa saakin olla beige: se on pehmeä, lämmin, lempeä ja luonnonläheinen väri, josta tykkään tosi paljon.
 
 
Täydellinen ”minun huopani” löytyi lopulta Lapuan Kankureidenvalikoimista siinä yhteydessä, kun tein heidän kanssaan blogiyhteistyötä pellavapyyhkeiden tiimoilta. Huopa on 100-prosenttista puhdasta uutta villaa ja todella kaunis ja harmoninen.
Lapuan Kankurit on perheyritys, joka kutoo pyyhkeet ja huovat omassa kutomossaan Lapualla. Vuosikymmenien kokemus ja käsityötaito näkyvät huovan pienissä yksityiskohdissa, kuten taidokkaasti kudotussa kuviossa. Kauniita värivaihtoehtoja olisi ollut paljon muitakin kuin beige, esimerkiksi se ensin haeskelemani harmaa. Myös roosa olisi istunut olohuoneemme sisustukseen loistavasti nyt keväällä, mutta halusin sellaisen värin, joka solahtaa myös syksyisempiin sävyihin.
 
 
Nyt tuntuu siltä, että olohuoneen puuttuvat palanen on löytynyt. Pitäähän sohvalla olla kunnollinen, kaunis, oman maun mieleinen torkkupeitto. Olen tyytyväinen, että maltoin odottaa oikeaa kolme vuotta.
Ehkä olen iän myötä tullut kärsivällisemmäksi muissakin asioissa kuin sairastelussa. Ennen olin hirveän malttamaton saamaan sisustelussa kaiken heti valmiiksi. Ja mitä siitä seurasi? Paljon hutihankintoja.
Nykyään tajuan, että sisustaminen on prosessi, joka valmistuu, tai ainakin etenee, vähitellen pala kerrallaan ja asiat löytyvät, kun ne löytyvät – usein sillä hetkellä, kun niitä ei edes etsi. Olen sitä mieltä, että lopputulos ei ole paras mahdollinen tai itselle mieluisin, jos kotiin yrittää runtata jotakin vain siksi, että on pakko saada tämä valmiiksi nyt ja heti. Minulle on ainakin tärkeää tuntea, että tästä minä tykkään aidosti ja tämä on niin minun juttuni.
 
 
 
Ai niin, hei, alennuskoodi Lapuan Kankureiden verkkokauppaan on vielä voimassa 14.4. asti. Saat 20 prosentin alennuksen normaalihintaisista keittiöpyyhkeistä koodilla SISUSTUSILONA20. Voin kertoa, että siellä on aivan ihania, pehmeitä ja ekologisia pellavapyyhkeitä. Meillä on niitä nyt kolme ja tykkään niistä enemmän kuin mistään aiemmista keittiöpyyhkeistäni.

 

Olen iloinen, jos jaat postauksen ystävillesi tai muille aiheesta kiinnostuneille. Kiitos!

0 Replies to “Olohuoneen puuttuva palanen löytyi: luonnollisen kaunis villahuopa

  1. Puuttuva palanen sopii just eikä melkein. Tosi kaunis! Oon samaa mieltä myös siitä että tämä sisustaminen on tosiaan projekti joka etenee hiljalleen ja hioutuu. Mukavaa viikonjatkoa sinne 💚

  2. Kiitos! Kiva kuulla, että kokonaisuus miellyttää muidenkin silmää – ja varsinkin sinun, kun tiedän hyvän makusi. Osuva sana tuo käyttämäsi ”hioutua”. Sitähän tämä juuri on, välillä varsinaista veivaamista ja hiomista 🙂
    Kivaa viikkoa sinne myös <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *