Pihlajainen piristys ja keittiön raikkaampi ilme

 
Varmaan moni teistä on huomannut, että meillä on kukkia ja oksia maljakoissa yleensä aina. Tykkään tuoda luonnonkasveilla ja pihakukilla vuodenaikojen vaihtelua myös kotiin. Näin syyskuun kynnyksellä teki mieli jotakin syksyistä piristysruisketta kesäkukkien tilalle, vaikka pihalla kesä vielä kukkiikin lämpöisen elokuun jäljiltä.
 
Pihlajissa on nyt marjoja puut pullollaan ja oksat roikkuvat raskaina marjojen painosta. Se tarkoittaa kuulemma sitä, että tulee vähäluminen talvi. Saapa nähdä, pitääkö vanha viisaus paikkansa.
 
 
Hain lähimetsiköstä kauniita oranssinpunertavia oksia ja laitoin ne kaapista kaivamaani korkeaan, valkoiseen karahvintyyppiseen maljakkoon. Hankin sen yli kymmenen vuotta sitten Västergårdenin keramiikkapajasta Göteborgista. 
 
On aina mukavaa löytää vanhoille, kaappeihin unohtuneille esineille käyttöä. Tämä ”pytty” on minulle erityisen tärkeä, koska siihen liittyy paljon mukavia matkamuistoja.
 
 
Pihlajanoksat eivät tietenkään sopineet keittiön sini-harmaa-lila-valkoisten verhojen kanssa yhteen, joten verhot oli vaihdettava. En halunnut investoida vaihtelunhaluuni sen suuremmin, sillä sisustelijan mielihän muuttuu arvatenkin taas kohta ja alkaa tehdä mieli pientä vaihtelua. Niinpä päädyin edullisimpaan, tai siivouksen kanssa yhtä edulliseen, sisustustapaan: tavaroiden paikan vaihtamiseen.
 
 
Luovuin liloista tulppaaniverhoista ja vaihdoin keittiöön olohuoneen musta-harmaa-valkoiset, valoa läpäisevät valmisverhot. Molemmat verhot ovat Vallilan tuotantoa, mutta kummankaan nimeä en valitettavasti muista. Olohuoneeseen olin jo ostanut uudet verhot – valmisverhot tietenkin, sillä niihin olen viime aikoina luottanut, kuten aiemmassa postauksessani kerroin.
 
 
Pikkuisen vielä siivoilin, ja keittiön uusi raikkaampi ilme oli valmis. Muutosten ei tarvitse olla kovinkaan suuria eikä varsinkaan kalliita, kun niillä jo saa kaipaamaansa vaihtelua. Seuraavaksi syksy tulee olohuoneeseen, ja ainakin kesäisen hempeä vaaleanpunainen saa lähtöpassit tummempien sävyjen alta.

                                                   Suloista syyskuun alkua!
 
 
 
 
 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *