Sähköpöytä tuli työhuoneeseen – istumatyö loppui!

 

 

Haaveilin sähköpöydästä pitkään ja jahkailin sen hankkimista vähintään yhtä pitkään – osittain siksi, että piti ensin pikkuisen säästää pöytää varten. Pöydän ostaminen tuli ajankohtaiseksi, kun kyllästyin totaalisesti vanhaan, ankeaan työhuoneesi ja päätimme uudistaa sen. Siihen saumaan oli hyvä hankkia myös sähköpöytä, kun huoneen kalustus meni muutenkin uusiksi. 

Sopiva pöytä löytyi Ikeasta, vaikka etsimme monesta muustakin liikkeestä. Yllätyin iloisesti siitä, etteivät kaikki sähköpöydät olleetkaan niin rumia ja rohjoja kuin mitä olin kuvitellut ja netistä katsellut.

 

Tykästyin valkoiseen, kivasti muotoiltuun, näppärästi toimivaan ja kymmen vuoden takuulla varustettuun Bekant-pöytään. Pöytälevyjä oli valittavana useamman muotoisia ja kokoisia. Viisikulmainen oli kooltaan sopiva ja muotoilultaan jotenkin sirompi kuin esimerkiksi suorakulmainen ”laatta”.  Pöytä lähti saman tien mukaan, ja mies sai kasata sen.

 

Pikkutavaroille pöydän alle halusin Alex-laatikoston. Ongelma oli vain se, että laatikosto oli niin korkea, ettei se mahtunut sähköpöydän alle, kun pöytä laskettiin ala-asentoon. Vaan eipä hätää. Näppärä mieheni sahasi laatikoston rungosta yhden laatikon verran korkeudesta pois ennen kuin kasasi sen. Näin siitä tuli tismalleen sopiva. 

 

Vanha, iso, kirsikkapuun värinen työpöytä ja laatikosto saivat lähteä kierrätyskeskukseen, samoin tummansininen (huono) työtuoli ja tummansininen (synkkä) vuodesohva. Valkoinen Expedit-hyllykkö sen sijaan sai jäädä seinän viereen. 

Vuodesohvan tilalle hankimme Hakolan vuodetuolin ja ikkunaan ripustin Vallilan harmaa-musta-valkoiset Luontopolku-verhot, joiden tunnelma ja kuviointi ovat mielestäni viehättävät, ja värikin istuu hyvin työhuoneen värimaailmaan.

 

Kun kellastunut parketti vielä valkokuultolakattiin muun remontin yhteydessä, huoneen ilme muuttui selvästi valoisammaksi ja keveämmäksi. Huoneesta tuli myös tilavampi ja ilmavampi, sillä vuodetuoli vie vähemmän tilaa kuin vanha vuodesohva.

 


Nyt olen seisonut kohta vuoden, eikä paluuta istumatyöhön enää ole. Vaikka tekisin töitä kotitoimistossa koko päivän, en edes huomaa seisovani. Vaihtelen asentoa ja liikuskelen välillä – seisoma-asennosta onkin helppo hilppaista hakemaan milloin mitäkin. Selkäni ei kipeydy enää lainkaan. 


 


On minulla varmuuden vuoksi työtuolikin, Pohjanmaan kalusteen Taru-tuoli, mutta se on jäänyt lähinnä koristekäyttöön ja ”jalkatuoliksi”: lepuutan siinä usein toista jalkaa, kun seison toisella.

Sähköpöytä on ollut ehdottomasti vuoden parhaimpia hankintoja. Miten ihmeessä en tajunnut hankkia sitä aikaisemmin! Jos haluat nähdä, miltä työhuoneessani näyttää neljä vuotta myöhemmin, kurkkaa tänne. Sisustus on vähän muuttunut mutta sähköpöytä on edelleen huoneen keskiössä ja kovassa käytössä. 

Postauksen loppu tehty kaupallisessa yhteistyössä Preeco Trading Oy:n kanssa:

Tässä vielä rahanarvoinen vinkki, jos sähköpöydän hankinta kiinnostaa. Preeco Tradingin verkkokauppasta löytyy jopa alle 300 euron hintaisia sähköpöytiä. Sivuilla on myös paljon tietoa sähköpöydistä. Käyhän kurkkaamassa!

 

Olen iloinen, jos jaat postauksen ystävillesi tai muille aiheesta kiinnostuneille. Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *