Sittenkin musta tuoli! Tumma TON tuo särmää vaaleaan työhuoneeseen

Kaupallinen yhteistyö: Nivalan Laatukaluste

 


Olipahan upea auringonpaiste viikonloppuna! Rakastan tätä valoa ja kevään tuntua, mutta on valon energisoivassa vaikutuksessa huonokin puolensa: innostun (liikaa) kaikesta kaiken aikaa. Joinakin öinä tuskin malttaisin nukkua, kun päässäni pyörii karusellina ideoita, joita pitäisi päästä toteuttamaan.
Muutama viikko sitten piristin työhuonettani pitkän haaveilun jälkeen valkoisella matolla, VM Carpetin kauniilla ja pehmeällä Hattaralla. Olen ollut mattoon tositosi tyytyväinen. Ainoa mutta on se, että työhuoneen valkoinen tuoli alkoi näyttää pliisulta valkoista mattoa vasten. 
Sisustelussa käy aika usein juuri noin, ja homma lähtee ketjuuntumaan. Kun yhden palan muuttaa, on muutettava toinenkin, ja kolmas.
 

Rehellisesti sanoen minua ei harmittanut yhtään, että ”jouduin” hankkimaan uuden tuolin työhuoneeseen. Vanha ihastukseni TON-tuoleihin virkosi nimittäin taas kevään korvalla. Tiesin heti, minkä tuolin työhuoneeseen haluan: mustan TON 14 -tuolin.

 

Chair 14 on mielestäni todellinen tuolien tuoli, yksi kauneimmista tuoleista, mitä on olemassa. Tykkään kovasti tuolin sirosta muotokielestä, ja tuolin viehätystä lisää sen pitkä historia. Klassikkotuolin alkuperäisversion suunnitteli tsekkiläinen huonekalupuuseppä Michael Thonet vuonna 1859. Siitä lähtien Chair 14 on kuulunut maailman myydyimpiin tuoleihin. Moni tuntee sen kahvilatuolina, sillä puutuolista tuli aikoinaan suosittu etenkin wieniläisissä kahviloissa.
Meillä on keittiössä valkoisia TON-tuoleja, jotka ostin muutama vuosi sitten. Olen niihin vieläkin aivan ihastunut. Ne ovat kauniita, kevyitä, kestäviä ja hyviä istua. On mukavaa saada taloon myös mustia TONeja. Aivan oikein luit, tuoleja monikossa. En pystynyt vastustamaan kiusausta tilata samalla kaksi kaunista wieniläistuolia. Ne ovat tämän huushollin ensimmäiset ja ainoat mustat huonekalut.
 
Tilasin tuolit Nivalan Laatukalusteesta, joka myy Chair 14 -tuolia varsin kohtuullisella hinnalla. Voin sanoa näin, koska olen seurannut TON-tuolien markkinoita ja hintaa pitkään. Olen myös huomannut, että TONeja ei myydä tarjoushinnoilla missään (korjaa, jos olen väärässä). Sain Laatukalusteelta vielä pienen alennuksen tuoleista bloginäkyvyyttä vastaan.
Nivalan Laatukalusteella on upea valikoima laadukkaita, kestäviä kalusteita. Suomalainen perheyritys myy huonekalujen lisäksi valaisimia, mattoja, astioita ja monia, monia muita sisustustuotteita. Itseltäni meinasi mopo karata käsistä, kun jäin selailemaan heidän verkkokauppaansa. 
Tuolipaketti tulla tupsahti ovellemme parissa päivässä. Ja onhan musta Chair 14 aivan ihana! Se on klassisen kaunis ja ajaton. Tuolit valmistetaan edelleen TONin huonekalutehtaalla Tsekeissä perinteisin menetelmin. Lujatekoinen runko kootaan kasaan kuudesta käsin taivutetusta pyökkitangosta. 

Istuinosassa näkyy aitousmerkintä ja valmistajan merkki. Tiedän, että joissakin perheissä TONit kulkevat sukupolvelta toisella, joten eiköhän meillekin riitä tuoli-iloa vuosikausiksi.

 
Mustasta tuolista tulee kaipaamaani kontrastia ja särmää vaaleaan huoneeseen ja myös Hattara-matto pääsee nyt paremmin oikeuksiinsa mustaa tuolia vasten. 
 

Vaikka tuoli on musta, se ei ole tippaakaan raskas. Päinvastoin, Chair 14 on niin siro, kevyt ja ilmava, että unohdun tuon tuosta vain katselemaan ja ihailemaan sen eleganttia muotoilua.

 

 

 

Tuolissa on jotakin vangitsevaa. Siinä on mielestäni jopa jotakin samaa kuin tanssijassa, joka sirosäärisenä ojentelee nätisti nilkkojaan ja kannattelee kauniisti käsiään. Hmm, johtuneeko mielikuvani siitä, että olimme miehen kanssa vastikään katsomassa Mariinski- ja Mihailovski -teatterien vaikuttavaa balettigaalaa? Vai siitä, että aktiivisena tanssin harrastajana näen ja tulkitsen vähän sitä sun tätä tanssijan silmin.
Toinenkin TON löysi pian paikkansa. Kerron myöhemmin, mihin sen meillä sijoitin, joten pysyhän kuulolla!

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *