Ihana timanttikoru lahjaksi itselle

Kaupallinen yhteistyö: Laatukoru

Timanttikorun valitseminen kaikkien kauniiden korujen joukosta on yhtä aikaa vaikeaa ja ihanaa. Korua hankkiessa kannattaa luottaa omaan makuunsa ja mieltymyksiinsä ja valita malli, josta todella pitää. Olen sitä mieltä, että koruun kuuluu rakastua. Timanttikorun tärkein ominaisuus on mielestäni se merkitys, jonka korun omistaja sille antaa

Olen haaveillut timanttikorusta pitkään. Timanttia pidetään rakkauden symbolina, mutta onhan se muutenkin mielettömän kiehtova ja kaunis. Nainen voi näin nykypäivän tasa-arvon aikana hankkia timanttikorun mainiosti myös itse itselleen. Silloin saa takuuvarmasti mieleisensä.

Minun on vaikea keksiä korua täydellisempää lahjaa itselle tai muille, koska:

  • Koru on pitkäikäinen ja ilahduttaa vielä vuosien päästä. Se on kestävä muisto hetkestä, jolloin se on saatu tai hankittu. Korujen kautta muistetaan tapahtumia, tunnelmia, ihmisiä, matkoja, elämän huippuhetkiä ja käännekohtia.
  • Koru on käyttöesine, jota voi kantaa mukanaan aina, kun haluaa – vaikka joka päivä.
  • Korulla on tunnearvoa. Ainakin itselleni koru on mitä suurimmassa määrin tunneasia.
  • Korulla on myös rahallista arvoa, sillä laadukas koru säilyttää arvonsa.

Syntymäpäiväni lähestyy sopivasti, joten sain hyvän syyn toteuttaa lahjatoiveeni. Ilokseni pääsin tekemään sen yhteistyössä Laatukorun Silván-timanttikorujen kanssa. Laatukoru on minulle koruliikkeistä tutuin. Olen ostanut Laatukorusta monta korua elämäni varrella ja luotan satasella heidän laatuunsa, asiantuntemukseensa ja hyvään asiakaspalveluunsa.

Timanttikorun valitseminen kaikkien kauniiden korujen joukosta oli vaikeaa mutta lumoavaa. Koska en ollut aiemmin hankkinut timanttikorua, minun piti hieman perehtyä timanttien kiehtovaan maailmaan.

Timantit ovat ikuisia, vai ovatko?

Timantit ovat harvinaisia, kallisarvoisia ja kestävyydessään ylivertaisia. Timantti on koostumukseltaan hiiltä, joka on kiteytynyt timantiksi syvällä maapallon vaipassa, paljon syvemmällä kuin muut jalokivet. Sieltä raakatimantit ovat kulkeutuneet ylös maan kuoreen tulivuorien kaasupurkauksien yhteydessä.

Timantti on luonnonmateriaaleista kovin. Mikään muu jalokivi ei ole yhtä kestävä kuin timantti, mutta timantin ikuisuus voi särkyä kovasta iskusta. Se ei kestä murtumatta kovaa iskua, jos se tulee oikeassa kulmassa.

Kun timantti on löydetty, taitavien ammattilaisten täytyy hioa siinä piilevä kauneus esiin. Vasta sen jälkeen timantti voi koristaa sormusta tai kaulakorua. Kaikki tämä vaikuttaa luonnollisesti hintaan.

Timantin arvon määrittää pääosin neljä tekijää: paino, puhtaus, väri ja hionnan laatu. Jokainen timantti on erilainen ja oma ainutlaatuinen yksilönsä. Eniten timantin ulkonäköön ja sen näyttävyyteen vaikuttavat sen paino ja hionta. Hyvin hiotussa timantissa kiven loisto ja kauneus pääsevät oikeuksiinsa parhaalla mahdollisella tavalla.

Viime kädessä kauneus on kuitenkin katsojan silmässä. Korua hankkiessa kannattaa luottaa omaan makuunsa ja mieltymyksiinsä ja valita malli, josta todella pitää ja johon ihastuu. Koruun kuuluu rakastua!

neljä upeaa timanttiriipusta

Timantti välkehtii luonnossa valaistuksen ja katseen mukaan, eikä mikään valokuva anna mielestäni oikeutta timanttikorulle. En pystyisi mitenkään valitsemaan timanttikorua näkemättä sitä luonnossa. Voin kyllä tutkia tarjontaa verkossa ja tehdä siellä alustavaa valikointia, mutta lopullista valintaa varten minun on päästävä sovittamaan ja hypistelemään korua.

Kovan pähkäilyn ja vaihtoehtojen punnitsemisen jälkeen valitsin Laatukorulta neljä upeaa timanttiriipusta viimeiselle valintakierrokselle: 14 karaatin keltakultaisen Silván-timanttiriipuksen 0,07 ct, Silván-timanttiriipuksen 0,10 ct ja Silván-timanttiriipuksen 0,12 ct sekä 14 karaatin valkokultaisen Silván-timanttiriipuksen 0,09 ct.

Edellä mainittu lyhenne ct tulee sanasta carat, karaatti. Timantin paino ilmoitetaan karaatteina. Yksi karaatti painaa 0,2 grammaa.

Minua puhuttelee koruissa yksinkertainen, pelkistetty kauneus ja tyylikkyys. Kuten huomaat, tällä kerralla tykästyin erityisesti sydämen muotoon.

Näiden neljän korun timanteissa on käytetty briljanttihiontaa, joka antaa timantille upean loiston. Timantti voidaan hioa moneen muotoon, mutta ylivoimaisesti suosituin hiontamuoto on juuri tuo pyöreä briljanttihionta.

Huomasin muuten tätä postausta tehdessäni, että ei-ammattilaisen on hirveän vaikea saada timanttikoruista hyviä kuvia. Timantit heijastelevat ilmeisesti niin paljon, ettei kamera tahdo oikein osata tarkentaa. Ja kuvaajan naamakin meinaa heijastua koruista suunnilleen joka toisessa kuvassa.

Suomalaista suunnittelua ja laatua, ekologisesti ja vastuullisesti

Laatukoru valmistaa Silván-timanttikorunsa Suomessa Hyvinkään kultasepänverstaallaan. Koruja valmistetaan uniikkikappaleina tai pieninä sarjoina. Klassisen tyylikkäissä koruissa käytetään 100-prosenttisesti kierrätettyä kultaa, jota Laatukoru ostaa asiakkailta ”romukultana” kaikissa myymälöissään.

Mallistoon kuuluu vihki-, kihla- ja timanttisormuksia, korvakoruja ja riipuksia. Luulen, että timanttisormukset ovat timanttikoruista ehkä niitä yleisimpiä ja perinteisimpiä. Timantti on uskoakseni pettämätön valinta esimerkiksi vihkisormukseen.

Silván-timanttikoruissa käytetään 14 tai 18 karaatin kelta-, valko-, tai rosekultaa tai platinaa sekä korkealaatuisia timantteja. Timantit ovat konfliktivapaita. Kaikki Silván-koruissa käytettävät timantit on valittu eettisin ja ympäristöystävällisin perustein.

Minulle on asiakkaana tärkeää tietää, että materiaalit on hankittu luotettavista lähteistä. Jokaisen Silván-korun mukana tuleekin aitoustodistus, josta käy ilmi timanttien laatu ja aitous.

Laatukorun perustaja Keijo Silván aloitti korujen valmistuksen kotinsa kellarissa vuonna 1972. Tänä päivänä Laatukorulla on verkkokauppa ja 13 myymälää, joissa myydään Silván-timanttikorumallistonsa lisäksi tunnettujen brändien tuotteita.

Minkä korun valitsen?

Kaikki neljä Silván-timanttiriipusta kauniine yksityiskohtineen viehättivät minua. Mitä enemmän niitä katselin ja sovittelin, sitä selkeämmin oma suosikkini alkoi kuitenkin erottua joukosta. Lopulta olin varma, että tämä on minun koruni.

Rakastuin pyöreästi muotoiltuun, minimalistiseen kultasydämeen, joka sykkii elämää ja jonka keskellä säteilee elegantti timanttirivistö. Itselleni sopivat yleensä sirot ja pienehköt korut, mutta tällä kerralla ne kaikkein pienimmät näyttivät liian huomaamattomilta.

Ripustin riipuksen klassiseen keltakultaiseen Venetsia-ketjuun, sekin on Laatukorusta. Naisten tavallinen ketjun pituus, 45 senttimetriä, oli minulle hieman liian pitkä, joten vaihdoin sen lyhyempään 42-senttiseen ketjuun.

Tässä hetkessä tällä korulla on minulle suuri henkilökohtainen ja symbolinen merkitys. Timanttikorun tärkein ominaisuus onkin mielestäni se merkitys, jonka korun omistaja sille antaa. Joku voi ehkä ajatella, että timanttikorun hankkiminen itselle on turhamaista. Mielestäni ei ole. Kaikki ilo, kauneus ja mielihyvä arjessa on juuri nyt enemmän kuin tervetullutta.

Elämässä voi tapahtua mitä tahansa, mutta hyvät korut ovat ikuisia, tai lähes ikuisia.

Olen iloinen, jos jaat postauksen ystävillesi tai muille aiheesta kiinnostuneille. Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *