Valkoinen tietokone – koska se sopii sisustukseen

Olen hankkinut tehokkaan, tyylikkään, kevyen ja kaikin puolin ihanan uuden läppärin! Jos kone voi olla kaunis kuin koru, niin tämä on. Ostin elämäni ensimmäisen kerran valkoisen tietokoneen, ja olen siihen supertyytyväinen.
Kannettavan tietokoneen paikka on työhuoneessani, mutta tämän voin huoletta jättää lojumaan myös olohuoneeseen, keittiöön tai makuuhuoneeseen. Se ei pistä silmään eikö riko huoneen vaaleaa yleisilmettä. Värillä on väliä, sillä kone on kuitenkin aina esillä, yhtä lailla kuin valaisin tai jokin muu sisustusesine.
Ja onhan valkoinen paljon valoisampi, keveämpi ja iloisempi kuin musta. Valkoisesta koneesta tulee hyvä mieli ja työskentelykin sujuu mukavammin. Pienillä asioilla on oikeasti iso merkitys.
Mies ja esikoinen alkoivat jo saada näppylöitä vanhasta koneestani, vaikka he eivät sitä edes käyttäneet. Itse nakuttelin sitä päivästä toiseen kohtalaisen tyytyväisenä. Niin no, olihan rakkine yli viisi vuotta vanha, eli tietokoneiden elinkaarella ikivanha, hieman jähmeä ja hidastunut. Mutta se kuitenkin toimi ja oli luotettava.
Perheemme ”tietotekniikkaosasto” sai minut vihdoin vakuuttumaan, että on aika päivittää kone tähän päivään jo töiden ja muun käytön sujuvuudenkin kannalta.
Väri ei tietenkään ollut ainoa tai pääasiallinen valintaperusteeni, mutta se oli tärkeä viimeinen silaus. Mietin speksejä etukäteen, tutkin, vertailin ja kyselin neuvoja ja kokemuksia, niin kuin teen aina ennen isompaa hankintaa.
Tietokoneen käyttöni on melko kevyttä, en esimerkiksi pelaa sillä, joten koneeltani ei vaadita huipputehoja. Akun kestolla ei myöskään ole minulle ratkaisevaa merkitystä, koska käytän konetta useimmiten verkkovirralla.

 

Joitakin vaatimuksia minulla kuitenkin oli:
– Matta 15,6 tuuman Full HD –näyttö: Haluan, että näytössä on riittävän hyvä resoluutio eli tarkka ja selkeä näyttö, koska käsittelen koneella myös valokuvia. Olen mieltynyt mattaan näyttöön, enkä ole enää vuosikausiin jaksanut tuijottaa kiiltäväpintaista näyttöä.
– SSD-massamuisti: SSD:llä varustetut tietokoneet käynnistyvät hetkessä ja ohjelmien käyttö on erittäin nopeaa.
– Tehokas suoritin ja riittävästi keskusmuistia, jotta koneen käyttö on sujuvaa.
– WiFi, Bluetooth, muistikortinlukija ja normaalit USB-liitännät
– Viimeistelty, miellyttävä ulkonäkö ja hyvä kirjoitustuntuma, ohut, kevyt ja kestävä
– Hyvä hinta-laatu-suhde.
Valinnakseni haarukoitui Lenovon IdeaPad 320, jossa yhdistyvät nämä ominaisuudet ja paljon muuta hyvää, kuten esimerkiksi kolmen vuoden takuu, jonka sai kampanja-aikana veloituksetta. Sitä ei toivottavasti tarvita, tai jos tarvitaan, avun saa teknisestä tuesta Suomesta. Lenovon tuotteisiin ja palveluihin voi tutustua täällä.
Nyt, kun olen tutustunut IdeaPadiini reilun viikon, olen enemmän kuin tyytyväinen valintaani. Voin mielihyvin suositella sitä. Koneen käyttö on nopeaa, miellyttävää ja sujuvaa. Näyttö on tarkka ja näppäintuntuma erittäin hyvä. Käytän kymmensormijärjestelmää ja olen nopea kirjoittamaan, ja tällä näppiksellä sormet tuntuvat suorastaan lentävän.
Ainoa pieni puute on se, että koneessa on vain kaksi USB-porttia. Ne on varattu hiirelle ja muistikulle, mutta toisinaan tarvitsisin vielä yhden printterin piuhalle. Langaton printterini kun tekee välillä lakon ja suostuu toimimaan vain johdolla yhdistettynä.
Suren hieman myös sitä, että vanhaan koneeseeni jäi ahkerasti käyttämäni Picasa-ohjelma, johon olen todella tykästynyt. Harmi, että Google lopetti tuon työpöytäsovelluksen kehittämisen pari vuotta sitten.
Kaipailenkin nyt monipuolista ja helppokäyttöistä kuvankäsittelyohjelmaa, jolla pystyy näppärästi pienentämään useiden kuvien kuvakokoa samalla kerralla ja tekemään vesileiman ja muuta pikkusäätöä. Olisiko hyviä vinkkejä? Jos on, laitahan viestiä.
Kiitos siitä, että päädyin lopulta valkoiseen, kuuluu miehelleni. Verkkokauppa.comin myymälässä ei ollut näytillä yhtään valkoista konetta, ja meinasin jo haksahtaa mustaan. Mietin, voinko ostaa konetta suoraan varastosta näkemättä, miltä valkoinen näyttää.
Myyjä oli sitä mieltä, että ”valkoinen likaantuu herkästi ja sitä saa olla koko ajan pyyhkimässä, että se pysyy siistinä.” Ai jaahas, mutta kun haluaisin valkoisen… Siinä sitten pähkäilin ja epäröin, kunnes mieheni jälleen ymmärsi yskän ja kannusti: ”Ota vaan valkoinen, tykkäät siitä varmasti enemmän kuin mustasta.”
Terkkuja vaan myyjälle: valkoinen kone pysyy aivan yhtä puhtaana kuin mustakin, jos ihminen pesee käsiään normaalisti. Väittäisin jopa, että esimerkiksi rasvaiset sormenjäljet näkyvät mustassa helpommin – jos jollakin nyt on tapana rasvaisilla sormilla naputella.
Oma koneeni ei ole näyttänyt mitään likaantumisen merkkejä. Ja jos näyttää, niin mikrokuituliinallahan siitä selviää. Konetta on muutenkin hyvä välillä putsata pölystä ja muusta.
Niin että heippa vaan, ankea musta antiikkikone ja tervetuloa kaunis valkoinen kirjoituskaveri!

 

0 Replies to “Valkoinen tietokone – koska se sopii sisustukseen

 1. Kivan näkönen blogi sulla. Eksyin vahingossa tänne ja onneks tulin, todellakin aion jatkaa tän lukemista!:)

  plaininspirational.blogspot.com

 2. Minulla on ollut valkoinen kone siitä lähtien kun ne tuli markkinoille. Kaikki likaantuu, ellei niitä pidä puhtaina!
  Itse olen siinä tilanteessa taas, että tarvitsen kohta uuden koneen, sellaisen pelikoneen, vaikken pelaakkaan. Kuvienkäsittelyohjelmat ja kuvat vain tarvitsevat aikamoisen myllyn pyöriäkseen ripeästi 😉 Ai minäkö malttamaton? 😉
  En osaa neuvo tuon kuvaohjelman suhteen, itselläni kameran oma ja riittä minulle toistaiseksi, seuraava onkin siten se maksullinen versio, kun kuvaustaitoni kehittyvät ja ryhdyn shoppaa kuvia enempi 🙂
  Ubseja taitaa olla nykyään aika vähän koneissa, itsellä tuo kaksi ja riittää, koska toinen on pääasiassa aina vapaana, liitän siihen avian ulkoisenkovalevyn ja kameran tarvittaessa, niin tai sen printterin 🙂

  Ihanaa sunnuntaita sinulle <3

 3. Heippa,
  Kiva kuulla konekokemuksistasi. Olen löytänytkin jo mahdollisesti sopivan kuvankäsittelyohjelman, tai oikeastaan useamman. Pitää vain testata, mikä istuu parhaiten omiin tarpeisiin.
  Leppoisaa sunnuntain jatkoa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.