Verhorumba ja ripaus kevättä keittiöön

 

Tänä viikonloppuna on ollut hirveä loskakeli, eikä ole oikein tehnyt mieli ulkoilla muutamaa lyhyttä kävelylenkkiä enempää. Taivaalta on tullut vuoroin vettä ja räntää ja kaunis valkoinen lumi on muuttunut märäksi mössöksi.

Mutta tanssimista ei sää haittaa, ja kävinkin heti perjantaina purkamassa viikon aikana patoutuneet tanssitarpeet. Sainpahan kerrankin tanssia tarpeeksi lemppareitani lattareita, kun lavalla oli esiintymässä suomenkielisen lattarimusiikin lähettiläs, valloittava Vili Mustalampi, ja viejätkin olivat aivan huippuja. Olen vieläkin ihan fiiliksissä 🙂
Myös sisustelu on tälle säälle sopivaa puuhaa. Sitä voi tehdä, vaikka ei ostaisi mitään uutta: alkaa vain siirrellä esineitä uusiin paikkoihin. Harrastan siirtelyä joskus pelkästään vaihtelun halusta, mutta välillä teen sitä myös siksi, että jokin esine hakee paikkaansa.
Näin kävi ostamieni Vallilan verhojen kanssa. Hehkutin muutama viikko sitten, miten käsittämättömän helppoa verhojen ostaminen tällä kerralla oli. Olihan se, ja olin tosi tyytyväinen hankkimiini Kero Batist -verhoihin. Mutta eivät ne sittenkään sopineet olohuoneeseen, vaikka niin ensin ajattelin ja täällä blogissakin kerroin.
Niinpä keikuin taas porrasjakkaran päällä ja vaihdoin entiset verhot takaisin olkkariin. Toiset niistä ovat Vallilan, toiset Cellon verhot mutten muista enää nimiä. Jotenkin vaan tykkään, ettei olkkarin verhoissa ole mitään kuvioita. Keveys ja lävitse siivilöityvä valo riittävät. Pysyy huoneen yleisilme harmonisena, ja siitä minä tykkään.
Kero Batistit pääsivät keittiöön. Sinne ne sopivat oikeasti ja sinne olin niitä alunperin ajatellutkin. Olisi kannattanut uskoa itseään – olisi säästynyt aikaa ja vaivaa. Toisaalta, sisustelussa on hauskaa juuri se, kun asiat pienen haeskelun jälkeen loksahtavat paikoilleen.
Kaivoin samalla kaapista Oiva/Unikko-mukit. Ostin mukit viime keväänä, kun poikkesin Marimekon myymälään. Ihastuin niiden valoisuuteen, herkkyyteen ja kesäisyyteen ensisilmäyksellä.
Beigen, luonnonvalkoisen ja vaaleansinisen väriyhdistelmä on minusta tosi kaunis ja tuo kivasti ripauksen kevättä keittiöön. Ja kohtahan se kevät tulee oikeastikin. Näistä kun hörpin teetä, saan heti aamusta iloisen ja toiveikkaan mielen. Leppoisaa sunnuntai-illan jatkoa ja reipasta uutta viikkoa sinulle!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *