Vuosi käynnistyi mattoruletilla, ja toivematto löysi paikkansa

 
Uutta vuotta oli ehtinyt kulua peräti kolme päivää, kun ensimmäinen sisustusinspiraatio iski. Meillä alkoi mattoruletti.

 

Mattojen pyöritys sai alkunsa työhuoneesta, jossa oli mielestäni aivan näpsäkkä vaaleanharmaa matto. Mutta se oli tilaan nähden hieman liian kapea. Lisäksi minulla oli maton kanssa outo ongelma. Teen töitä työpöydän, sähköpöydän, ääressä seisten – siitä olen kirjoittanutkin aiemmin. Maton kohta, jossa seison tuntikausia yhteen menoon, keräsi tai suorastaan imi nöyhtää sukkien pohjasta (!?). Seisomapaikkani muuttui tuon tuosta muuta mattoa tummemmaksi, ja jatkuva imuroiminen alkoi kyllästyttää. Muuten matossa ei ollut mitään vikaa.

Sain kuitenkin hyvän tekosyyn myydä työhuoneen maton ja hankkia tilalle maton, jota olin ihaillut useissa sisustublogeissa. Olin harkinnut ja venkoillut sen ostamista kuukausikaupalla. Aluksi tuumin, että en halua trendimattoa, joka on ”kaikilla” muillakin. Noo, eihän se nyt tietenkään joka kodissa ole, mutta siltä tuntui, koska eksyin jatkuvasti katselemaan koteja, joissa tuo matto oli. Mitä enemmän sitä katselin, sitä enemmän siihen ihastuin. Ihmiset vaikuttivat myös olevan kovin tyytyväisiä siihen. Kuulemma on hinta-laatu-suhdekin kohdillaan.

 

Kun matto saapui postitse, se ei istunutkaan työhuoneeseen. Ei sitten millään, vaikka kuinka yritin ajatuksiani taivutella. Matto näytti tilaan nähden liian isolta ja sen pehmoisuus epäsopivalta työhuoneeseen. Olin ajatellut, että matto sopii työhuoneen valko-harmaa-mustaan ilmeeseen. Maton väri ei kuitenkaan ollut puhdas valkoinen, vaan kermanvalkoinen. Toivemattoni näytti kellertävältä valkoisten seinien ja kalusteiden rinnalla. Lisäksi kuviointi riiteli verhojen kanssa.
 

Matto oli kuitenkin aivan ihastuttava, enkä halunnut noin vain luovuttaa ja palauttaa sitä. Asia vaivasi, ja aloin vielä illalla kello 23-24 aikoihin siirrellä huonekaluja ja mallailla ja sovitella mattoja toisinpäin: työhuoneesta olohuoneeseen ja olohuoneesta työhuoneeseen.

 

Voi sitä ratkaisun riemua ja onnistumisen iloa! Näin sen pitää olla. Lyhytkarvainen matto, jonka alun perin olin ostanut olohuoneeseen, sopii yksinkertaisuudessaan ja selkeydessään paremmin työhuoneeseen.  Uusi matto puolestaan on kuin tehty olohuoneeseen: se valaisee ja pehmentää koko olohuoneen. Olohuoneen seinät ovat vaaleanharmaat, ja niitä vasten matto ei ”kellastu”. 

 

Olohuoneen matto siirtyi työhuoneeseen.


Toivematto on kaunis ja uskomattoman pehmeä jalkojen alla, ja myös takapuolen alla – tykkään nimittäin välillä istuskella lattialla sohvan edessä. Se on myös helppo imuroida, mikä on arjen sujuvuuden ja hermojen kannalta tärkeää. Tämä on ihanin mattoni ikinä <3

 

Vanha matto olohuoneessa.
Uusi matto olohuoneessa.

 0 Replies to “Vuosi käynnistyi mattoruletilla, ja toivematto löysi paikkansa

  1. Mistä tuo matto on tilattu? Olen ihaillut tuota mattoa kovasti Instagramissa, mutta en ole keksinyt, mistä sen voisi tilata. 🙂

  2. Heissan,
    Voi ollakin vaikea arvata, sillä sitä ei ole tilattu ihan tavallisesta mattokaupasta, vaan – yllätys, yllätys – Ellokselta 😊 Itse en olisi kuuna päivänä uskonut, että sieltä saa näin hyviä mattoja. Mutta nytpä tiedän ☺

  3. Kiitti, kiva kuulla! Väreillä on uskomattomia vaikutuksia. Jos vain tietäisi aina etukäteen, mikä on paras valinta mihinkin… Mutta kokeilemallahan se selviää 😊

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.