Kauanko keittiöremontti kestää?

Kaupallinen yhteistyö: Keittiömaailma

 

Kaapit seinään ja kodinkoneet kiinni, se on siinä. Näinhän sitä helposti luulee, jos ei ole keittiöremontista kokemusta. Kuvittelin, että kun kalusteet tulevat valmiina moduuleina tehtaalta, ne pitää vain ruuvata seinään kiinni ja uusi keittiö valmistuu parissa päivässä sen jälkeen, kun vanha keittiö on purettu ja pohjatyöt tehty. Purkuvaiheesta ja rempan keskellä asumisesta voit lukea täältä.

Mutta ei se ihan niin joutuisasti mennyt.  Tavaraa tuli melkoinen kuorma ja koko keittiö täyttyi laatikoista, levyistä ja rullista, joiden sisältöä saatoin vain arvailla – vaikka olin tilausvahvistuksen omin silmin nähnyt ja hyväksynyt. Onneksi kalusteasentaja tarkisti lähetyksen: että pikkusälää myöten kaikki, mitä tarvitaan ja on tilattu, myös saapui perille.


Vaikka kalusteet toimitettiin meille runkokasattuina, ylä- ja alasokkelit ja välitilalevyt piti sahata oikeaan mittaan, tasoon tehdä aukotukset ja muutenkin tehdä monenlaista askartelua ja säätöä.

 
 

 

Hommaa vaikutti olevan niin, että heikkopäistä hirvitti, siis minua. Asentaja vilkuili tiuhaan keittiösuunnitelmaa, joka näytti olevan koko ajan esillä. Mittapiirroksista näkyvät keittiökokoonpanon mitat ja se, miten kaapistot sijoittuvat huoneeseen. 

Meidän keittiössämme ei kuulemma ole suuria vinouksia tai heittoja, joita olisi pitänyt korjata. Mitä suorempia keittiön lattia ja seinät ovat, sitä helpompaa asennus on. Tosin katto osoittautui hieman vinoksi, joten yläsokkelin kanssa piti pikkuisen hienosäätää. 
 
 
 
On ollut todella opettavaista seurata keittiön rakentumista ja nähdä, kuinka valtavasti työvaiheita asennuksessa on ja kuinka paljon tarkkaa työtä, mittausta, sahausta, säätöä jokaisen simppelin näköisen kaapin, tason, välitilan, levyn, listan ja kodinkoneen paikoilleen ja valmiiksi saamisen takana on, kaiken yhteensovittamisesta puhumattakaan. Kalusteita ei todellakaan vain laiteta keittiöön. 
 
 

 

Saimme olla kaiken kaaoksen keskellä huoleti, sillä keittiömme asentaja, Keittiömaailman Jari Leskinen, on oikeasti aivan huipputyyppi! Mainitsen nyt poikkeuksellisesti nimenkin, koska kalusteasentajan ammattitaito on ratkaisevan tärkeää uuden keittiön rakentamisessa. Hyvää keittiötä on vaikea saada, jos asentaja tunaroi – tai ainakin homma viivästyy ja joudutaan korjailemaan ja paikkailemaan virheitä.  
Asentajamme oli (on) tunnollinen, täsmällinen ja tarkka, ei hätiköinyt eikä hötkyillyt, vaan eteni hommissa järjestelmällisesti, rauhallisesti ja varmasti. 
 
Jos tuli jokin ongelma, hän keksi siihen toimivan ratkaisun, vaikka se vaatikin vähän ekstravaivaa. Kun esimerkiksi välitilalevy ei riittänyt yhdestä reunasta peittämään kokonaan seinää, josta vanhat laatat oli poistettu, asentaja kittasi ja maalasi seinän siististi. 
 

  
Asentaja huomasi myös, että osassa kaapinovista on naarmuja ja kolhuja, ja reklamoi niistä tehtaalle. Kolhuja taisi olla ainakin viidessä ovessa, mitä vähän hämmästelin. Nastolan tehtaalla oli laadunvalvonta näköjään pettänyt, ellei sitten kuljetuksessa ollut sattunut vahinkoa. Mutta pääasia on, että asia saadaan korjattua.  
Ovet laitettiin silti paikoilleen, jotta voimme käyttää kaappeja. Kun uudet ovet tulevat, asentaja käy asentamassa ne paikoilleen. Työ on valmis vasta, kun kaikki on kohdillaan ja asiakas – ja tekijä itse – on tyytyväinen. Se on ammattitaitoa ja asiakaspalvelua! Onneksi otimme myös asennuksen Keittiömaailman kautta. Viimeisen asennuspäivän iltana, perjantaina, Jari puursi vielä keittiössä, sääti ja viimeisteli. Ei puhettakaan, että olisi kiire viikonlopun viettoon ennen kuin työ on viimeistä silausta vaille valmis.
 

 

Kuinka kauan keittiön asennus, tai remontti ylipäätään, kesti? Näin se meillä meni:
  • Muuttolaatikoiden vuokraus, keittiön tyhjennys ja muutto olohuoneeseen, yksi päivä omaa työtä
  • Vanhan keittiö purku, yksi päivä
  • Uuden keittiön asennus, viisi päivää
  • Putkityöt, 1-2 tuntia
  • Sähkötyöt, 4-5 tuntia
  • Siivous, jälkityöt, tavaroiden paikoilleen laittaminen, 10 tuntia omaa työtä

 

Seuraavassa postauksessa pääset sitten näkemään kuvia uudesta keittiöstämme. Arvaa, olenko innoissani 🙂 Pysyhän kuulolla.

 

 
 

 

Olen iloinen, jos jaat postauksen ystävillesi tai muille aiheesta kiinnostuneille. Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *