Voiko keittiörempan keskellä asua?

 

 
Tervetuloa katselemaan, miltä näyttää elämä keittiörempan keskellä. Remppakaaoksessa ilman keittiötä voi tosiaan asua, ainakin jonkin aikaa, vaikka se haasteellista onkin. Vanha keittiömme on purettu, eikä meillä ole esimerkiksi liettä, astianpesukonetta eikä tiskipöytää.
 
Kun heräsin purkupäivän aamuna, astelin vanhasta tottumuksesta keittiöön, jossa ei ollut enää mitään. Olimme tyhjentäneet edellisenä päivänä kaikki kaapit ja tasot, mikä oli muuten isompi homma kuin etukäteen tajusinkaan. Autio keittiö näytti jotenkin surulliselta ja kolkolta, kaikki elämän merkit olivat kadonneet. Tuntui vähän samalta kuin silloin, kun muuttaa ja pitää jättää hyvästit vanhalle kodille.
 
 
 
Purkajat, kaksi työmiestä ja heidän pomonsa saapuivat heti aamutuimaan. Miehet kartoittivat tilanteen muutamassa minuutissa ja ryhtyivät rivakasti hommiin. 
 
Purkumiehet suojasivat parkettilattian matoilla – olin tästä aika tarkka – siirsivät jääkaapin toiveeni mukaan eteiseen ja pakastinkaapin keittiön nurkkaan ja alkoivat kiskoa kaappeja, kaakeleita ja tasoa irti. Kivitaso painaa muuten järkyttävästi, jos et ole koskaan sattunut kokeilemaan. Miesten ensimmäinen (tyrmistynyt) kommentti sisään tullessa olikin: ”Täällähän on kivitaso!”
 
 
 
Olimme lisänneet purkutyön vaikeusastetta sillä, että kaapit piti saada ehjinä irti. Hajottamalla homma olisi sujunut helpommin. Olin onnistunut myymään vanhan keittiömme ja ostajat olivat tulossa illalla sitä hakemaan.
 
LVI-asentaja pyörähti parin tunnin kuluttua tekemässä pikaiset putkityöt. Sen jälkeen miehet pääsivät jatkamaan purkua ja kohta oli tiskiallasosastokin irrotettu, samoin välitila kaakeleineen. Keittiö täyttyi kaapeista ja alkoi näyttää koko ajan hirveämmältä. Kaiken kaaoksen keskelle pöllähti kodinkoneiden kuljettaja ja tuuppasi uuden tiskikoneen, lieden, induktiotason ja mikron keittiöön.
 
 
 
Kiitin itseäni siitä, että olimme tilanneet myös keittiön purun Keittiömaailmasta ja ammattilaiset hoitivat sen, emmekä alkaneet itse nyhräämään kaappien kanssa. Nyhräämistä se todella olisi ollut tähän toimintaan verrattuna. 
 
En voinut kuin ihmetellä sitä tehokkuutta ja täsmällisyyttä, jolla homma eteni. Keittiö oli purettu 4-5 tunnissa, tarvittavat sähkötyöt hoidettu, putkimies käynyt ja kodinkoneet saapuneet. Seuraavana aamuna miehet kävivät vielä tekemässä välitilan pohjatyöt.
 
 
 
Pyysin miehiä roudaamaan painavammat alakaapit etupihalle, jotta ostajien olisi helpompaa kipata ne pakettiautoonsa. Yläkaapit he saivat kantaa keittiöstä. Katastrofoin etukäteen mielessäni, että jos ostajat eivät pidä lupaustaan, olemme liemessä kaiken romun keskellä, kun uusien kalusteidenkin pitää mahtua jonnekin.
 
Onneksi pelkoni oli turha. Herttainen ostajapariskunta saapui sovittuun aikaan ja kuljetti kaapit liitoksissaan natisevalla pakettiautolla remontoitavalle mökilleen Tammisaareen. 
 
Tuntuu kivalta ajatella, että vanha keittiömme saa uuden elämän. Ja me saamme kuitattua keittiön purun vanhasta keittiöstä saamallamme hinnalla. On tosin myönnettävä, että myynnissä oli melkoinen vaiva ja monta haastetta. Oikea ostaja löytyi ja kaupat tehtiin viime tingassa, vain kaksi päivää ennen purkua.
 
 
Nyt keittiöelämämme keskittyy olohuoneeseen. Siirsimme olohuoneeseen ruokapöydän ja tuolit, mikron, astiat, kuivamuonat ja kaiken muun keittiötavaran. Muuttolaatikot olivat pelastus! Jos suunnittelet keittiöremppaa, kannattaa ehdottomasti vuokrata kunnollisia muuttolaatikoita, joihin mahtuu paljon tavaraa ja joita on helppo kantaa ja pinota. Ne eivät edes tule kovin kalliiksi: vuokraamamme laatikot kustantavat 16 senttiä laatikko per päivä.
 
Olohuoneessamme vallitsee tällä hetkellä kaaos ja ruokapöydässä on ahdasta, kun sen päälle on tungettu tavaraa, joka normaalisti olisi kaapeissa tai tasolla. Koska emme voi kokata tai leipoa, olemme lähinnä salaatti-voileipä-mysli-jogurtti-linjalla ja lämmitämme valmisruokia mikrossa.
 
 
Teetä ja kahvia keittelemme olohuoneen lattialla tai senkin päällä. Astiat ja vihannekset on pestävä vessan lavuaarissa tai vadissa. Jääkaappi on eteisessä ja pakastin puretun keittiön nurkassa. Tulee paljon askelia, kun kulkee jääkaapin, pakastimen, ruokapöydän ja pesupisteen väliä. Välillä on vaikea muistaa, mitä on missäkin, ja tavaroiden haeskeluun kuluu aikaa.
 
Keittiörempan keskellä asuminen ei ole helppoa tai mukavaa, mutta joustavuudella pärjää ja uuden keittiön odotus auttaa jaksamaan. Tuntuu varmasti ihanalta, kun keittiö valmistuu! Kaikki on käden ulottuvilla ja normaalit arjen toiminnot rullaavat taas jouhevasti. Keittiömme asennuksen pitäisi alkaa ylihuomenna. Pidetään peukkuja, että kaikki, tai ainakin suurin osa, menee hyvin! 
 
 
 
 

 

Olen iloinen, jos jaat postauksen ystävillesi tai muille aiheesta kiinnostuneille. Kiitos!

4 Replies to “Voiko keittiörempan keskellä asua?

  1. Mekin asuimme keittiöremontin keskellä, onhan se hieman haasteellista. Mutta kyllä se ihan hyvin meni. Meillä eteni todella hyvää vauhtia ja kun putkiliikekin tuli putkityöt tekemään aika nopeasti, niin ei remontissa kauaa mennyt.

  2. Kiva kuulla, että homma eteni hyvin. Niin se meilläkin teki, mutta olen vain vähän kärsimätön 🙂 Rempan keskellä on kuitenkin aika rasittavaa elellä. Mutta loppu hyvin.
    Mukavaa viikon jatkoa sinne!

  3. Meilläkin alkaa putkisaneeraus ja siinä samalla keittiö ja kylpyhuone menee uusiksi yksi kerrallaan. Vähän jännitän miten paljon asuminen vaikeutuu. Kiva nähdä että sait onnistumaan elon ilman keittiötä. Varmasti juuri tavaroiden löytymiseen menee aikaa.

    1. Hei! Kyllähän tuo keittiöremppa vaikeutti asumista, mutta ei se aika mitenkään mahdotonta ollut. Ja meni lopulta nopeasti ohi. Teillä tietenkin putkiremppa lisää haastekerrointa, mutta eiköhän siitä selviä, kun ajattelee uutta ihanaa keittiötä ja kylppäriä. Tsemppiä remppaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *