Keittiöremontin suunnittelu alkaa

 

 
Se on menoa nyt! Ei mihinkään reissuun, koska täksi kesäksi emme poikkeuksellisesti ole varanneet mitään ulkomaanmatkaa. Vaihdoimme tänä vuonna kesälomamatkan talvilomaan Teneriffalla ja kevätviikonloppuun Pariisissa. Aika näyttää, tuliko tehtyä nappi- vai hutivalinta. Ainakin tähänastinen kesäsää on ollut niin ihana, ettei ole tehnyt mieli lähteä etelämmäs.
 
Suuntaan siis mielenkiintoni ja tarmoni muihin asioihin – kohta vielä intensiivisemmin, kunhan työkiireet hellittävät. Olen ”lipsunut” suunnittelemaan keittiöremppaa! Lipsunut siinä mielessä, että meidän oli tarkoitus pitää vähän remppataukoa. Jotenkin alkoi kuitenkin tuntua siltä, että nyt voisi olla hyvä sauma uudistaa keittiö. Ainahan ihmisellä (minulla) pitää olla jotakin pientä, tai isompaa, ja inspiroivaa projektia menossa. Perimmäinen syy on kuitenkin se, että keittiömme on 18 vuotta vanha ja auttamattoman… no, vanha. Suomalaiset uusivat kuulemma keittiönsä noin 20 vuoden välein, joten jos tuohon on uskominen, niin alkaa olla jo aikakin.
 
 
Tunnen itseni ja tiedän, että kun innostun jostakin palavasti, paluuta ei enää ole. Voin haudutella ja haaveilla vuosia, mutta siinä vaiheessa, kun alan hankkia tietoa, lähestyä myyjiä, tehdä tiedusteluja, pyytää tarjouksia ja vertailla, olen antanut idealle en vain pikkusormea, vaan koko käden.
 
Olen nyt viettänyt tunteja ja taas tunteja mieheltä saamieni ihastuttavien pionien seurassa ja tuoksussa keittiössä: katsellut, haaveillut, pohtinut, suunnitellut ja mittaillut. Olen kysellyt Facebookissa kavereiltani suosituksia keittiöfirmoista ja haarukoinut itse netissä, mistä lähden kyselemään suunnitelmia ja tarjouksia. Keittiöremontti on sen verran iso ja kallis remontti, että hintoja ja palvelua todellakin kannattaa vertailla. Vaikka olen yleensä nopea liikkeissäni, tässä hommassa täytyy laittaa jäitä hattuun ja suunnitella remppa huolella. Sitten voi laittaa tuulemaan.
 
 
Tarkoituksemme on uusia keittiökalusteet ja kodinkoneet ja tehdä hienosäätöä valaistukseen avaimet käteen -periaatteella. Lattia ja seinät saavat toistaiseksi jäädä entiselleen, samoin ruokapöytä ja tuolit, joista tykkään kovasti. Keittiössämme on tammiparketti, jonka hioimme ja valkokuultolakkasimme toissa vuonna. Parketti ei ole kieltämättä kovin käytännöllinen keittiössä, mutta muuten se on niin ihana, etten haluaisi sitä vaihtaa. Seinät maalasimme myös toissa vuonna.
 
 
Budjetissa riittää laskeskeltavaa, mutta uskon, että löydämme ratkaisun, johon voimme olla tyytyväisiä. Olen yleensä aika tiukka pitämään budjetista kiinni, jos olen etukäteen päättänyt, mitä voin ja suostun maksamaan. Sen yli en mene, ja jos mennään, kauppoja ei tule. Jos taas sopu löytyy, kaupat syntyvät ripeästi. Sen jälkeen voin taas ehkä vähän lipsuakin, jos haluan jotakin vähän ekstraa.
 
Lähipäiviksi olen sopinut tapaamisen kolmen keittiöfirman edustajan kanssa ja pyytänyt kahdelta muulta alustavan suunnitelman ja tarjouksen. Tästä se lähtee! Ensi viikolla olen varmaan jo vähän viisaampi.
 
 
Seuraavassa postauksessani avaan nykyisen keittiömme puutteita ja näytän keittiömme ei-niin-kauniin puolen. Kerron myös, millaisia asioita toivon ja haluan uuteen keittiöömme. Myöhemmin kerron lisää keittiörempan edistymisestä, onnistumisista ja mokista. 
 
Lupaan puhua myös hinnoista, koska raha kiinnostaa aina. Itsekin olen etsinyt höyrypäisesti tietoa, mitä keittiöremppa maksaa. Jotenkin tuota tietoa ei vain oikein ole saatavilla. Osittain tietysti siksi, että jokainen keittiö ja jokainen keittiösuunnitelma on yksilöllinen. Olen silti sitä mieltä, että asiakasta palvelisi, jos keittiöfirmojen sivuilla olisi esimerkkilaskelmia erilaisista keittiöistä. Niistä saisi sentään jotain osviittaa.
 
Jos keittiöremontti kiinnostaa, pysyhän kuulolla!
 
 

 

Olen iloinen, jos jaat postauksen ystävillesi tai muille aiheesta kiinnostuneille. Kiitos!

4 Replies to “Keittiöremontin suunnittelu alkaa

  1. Heippa! Keittiön pöytä on ostettu Askosta. Olen tykännyt siitä kovasti, varsinkin tammijaloista. Myös pöydän pinta on mielestäni kaunis: vähän karhea ja matta. Ei heijastele valoa liikaa eikä häikäisty silmät 🙂 Huono puoli on se, että se likaantuu herkästi (esim. tee, kurkku, puolukka tms. värit saattavat jättää pientä tahraa, toistaiseksi olen saanut hinkattua melko hyvin pois). Pidänkin siinä arkena useimmiten pöytäliinaa suojana.
    Aurinkoista viikonloppua!

  2. Meillä on myös keittiöremontti suunnitteilla täällä Hämeenlinnan suunnalla. On totta, että budjetin laskeskelussa riittää hommaa. Me olemme myös yrittäneet löytää suuren osan keittiön kalusteista käytettynä, mutta remontin tekemiseen aiomme palkata alan ammattilaisen.

    1. Suunnitteleminen on kivaa, varsinkin kun saa odottaa uutta keittiötä. Meidän remontistamme onkin jo aikaa, mutta yhä olen tyytyväinen keittiöömme. Kirjoitin muuten juttusarjan keittiöremontin edistymisestä ja lopputuloksesta. Jos haluat lukea muitakin postauksia aiheesta, kirjoita oikeassa sivupalkissa olevaan hakukenttään ”keittiöremontti”, niin löydät jutut.
      Tsemppiä ja onnea remonttiin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *