Kiireetön joulu

Onpa ihmeellinen aatonaatto! Minulla ei ole kiireen tunnetta, ei stressiä, ei huolta siitä, mitä kaikkea vielä pitää tehdä ja miten ehdin. Jouluvalmistelut ovat niin hyvässä jamassa, että ehdin tulla tänne teitäkin moikkaamaan. Liekö koronakotoilun ansiota, että olen kerrankin ajoissa valmis?

Olen jopa hankkinut ja paketoinut kaikki vähäiset lahjani, eikä kauppaan ole enää muutakaan asiaa. Tänä jouluna en säntäile aattoaamuna hiki päässä hakemassa sitä sun tätä unohtunutta. Läheltä tosin piti, ettei niin käynyt, sillä perunajauhot olivat melkein lopussa. Onneksi ne riittivät juuri ja juuri sekahedelmäkiisselin valmistamiseen, koska hedelmäsoppaa on ihan pakko saada riisipuuron kanssa.

Mies lähti viemään leipomani taatelikakun vanhemmilleen ja itse valmistelen kotosalla hämäläistä imellettyä perunamuusilaatikkoa. Se on meillä perinne, enkä voisi kuvitellakaan aattoateriaa ilman muusilaatikkoa. Sen valmistus on pitkä prosessi, joten ajattelin valmistaa laatikon jo tänään, sillä huomenna uuni on varattu kinkulle.

Kaipaan tänä jouluna – lumen lisäksi – sitä, että voisimme ajaa maalle ja viettää edes yhden päivän joulusta vanhempieni luona. Vallitsevan koronavirustilanteen takia se ei valitettavasti onnistu. Iäkkäät vanhempani pelkäävät tartuntaa ja itseänikin pelottaisi ottaa sitä riskiä, että joku meistä olisi taudin oireeton kantaja ja sairastuttaisi vanhempani.

Postitin vanhemmilleni ison yllätyspaketin kotiinkuljetuksella ja aattona pidämme yhteisen videotapaamisen, jotta voimme nähdä toisemme edes etänä. Postitin paketin illalla kuuden maissa ja se oli perillä vanhempieni kotiovella jo seuraavana päivänä ennen puoltapäivää. Posti yllätti iloisesti.

Koska vietämme joulua keskenämme, halusin antaa meille, koko perheelle, jotakin erilaista ja erikoista: puhtaan, raikkaan, vaalean ja valoisan joulusaunan! Uudistin nimittäin meidän saunan joulun alla ihan omin kätösin ja saunasta tuli ihanampi kuin ikinä. Kerron siitä seuraavassa postauksessani.

Tuntuu kivalta päästä saunomaan putipuhtaaseen ja uudistuksen jälkeen vielä vihkimättömään saunaan. Edellisestä joulusaunomisesta onkin kaksi vuotta, sillä viime vuonna vietimme joulua  ulkomailla, Puerto Ricosssa Gran Canarialla. Se oli ihana joulu. Pääsisipä taas pian matkustamaan jonnekin…

Joulu oman perheen kesken on tavallaan aika rauhoittavaa. Ei tarvitse säätää menemisiä ja aikatauluja, voi vain olla rennosti. Kaipaan silti sukulaisia ja ystäviä, tavallista arkea ja normaalia, perinteistä joulua. Toivottavasti tulee pian se aika, että saamme taas tavata toisiamme.

Toivotan sinulle oikein ihanaa ja rauhallista joulua!

 

Olen iloinen, jos jaat postauksen ystävillesi tai muille aiheesta kiinnostuneille. Kiitos!

2 Replies to “Kiireetön joulu

  1. Joulusi kuullosti ihanan rauhalliselta. Tärkeintä onkin hyvä mieli eikä ryntäily sinne tänne. Mukavaa joulupäivän iltaa!

    1. Kiitos paljon! Nuorempana tuli säntäiltyä enemmän, mutta nykyään osaan ottaa iisimmin ja valmistella joulua levollisin mielin ja nauttia siitä kaikessa rauhassa 🙂 Ihanaa joulun jatkoa sinulle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *