Valkoinen matto – valoa ja keveyttä pieneen huoneeseen

Kaupallinen yhteistyö: VM Carpet

 
 
Palasimme viime viikolla talvilomalta aurinkoisesta Puerto Ricosta Gran Canarialta. Loma teki todella hyvää ja uskon, että tällä tankkauksella jaksan painaa kesään asti. Edes koti-Suomen tuuli, loska, pakkanen tai jäiset kadut ja lenkkipolut eivät ole onnistuneet latistamaan iloista mieltäni. Sitä paitsi, kevät odottelee ihan nurkan takana!
Työpöydän ääreen oli kiva palata reissun jälkeen, sillä kotitoimistossani odotti uusi, kaunis matto, todellinen silmänilo, ja myös jalkojen ilo. 
 
Olin haaveillut valkoisesta matosta vuosia. Ennen reissua uskalsin vihdoin toteuttaa haaveeni, kun kohtalo, tai onnellinen sattuma, tarjosi siihen mahdollisuuden ja sain tilaisuuden tehdä blogiyhteistyötä VM Carpetin kanssa.

 

Työhuoneessani oli ennenkin VM Carpetin matto, helppohoitoinen harmaa Elysee, johon olin ollut tosi tyytyväinen. Lähestyvän kevään ja lisääntyvän valon myötä minusta alkoi kuitenkin tuntua, että harmaa matto on liian tumma ja ”imee” valoa huoneesta. 
 

Kaipasin huoneeseen lisää vaaleutta ja valoisuutta ja lattialle jotakin kevyempää ja keväisempää. Ajattelin, että vaalea matto toisi pienehköön huoneeseen myös lisää tilan tuntua. Alla olevista kuvista näet, miltä vanha matto näytti.

 
VM Carpetilla on niin monia kauniita mattoja, että olin aivan pää pyörällä enkä oikein osannut valita. Onneksi sain heiltä asiantuntevia neuvoja ja lopulta oli päivänselvää, että meille tulee Hattara-matto. Mutta uskallanko valita valkoisen? Vai pitäisikö sittenkin ottaa jokin turvallisempi väri?
Mietin myös harmaata ja beigeä, jotka nekin ovat todella nättejä värejä ja olisivat sinänsä istuneet työhuoneen värimaailmaan. Mutta ne ovat lähempänä vanhan maton harmaata väriä ja halusin reilusti erilaisempaa ja vaaleampaa.
 
Pyöräytin vielä muutaman maton sovituksessa kotona, myös valkoisen Hattaran, ennen kuin laitoin tilauksen vetämään. Halusin olla varma valinnastani ja siitä, että matto todella sopii huoneeseen.
 

 

Nyt olen iloinen ja tyytyväinen lopputulokseen. Työhuoneen ilme valaistui ja keveni vaalean maton myötä. Vaikka matto on valkoinen, se ei kuitenkaan ole mielestäni liian kylmä. Maton väri on vähän kermainen ja pehmeä. Eron huomaa hyvin, kun vertaa sitä huoneen vitivalkoisiin kalusteisiin. Tähän huoneeseen sopii hyvin 160 x 230 -senttinen normikoko mutta mattoja voi tilata VM Carpetilta myös omien mittojen mukaan

 

Sen lisäksi, että matalanukkainen Hattara-matto on kaunis, se tuntuu miellyttävän pehmeältä jalkojen alla. Tämä on tärkeä ominaisuus, sillä seison tuntikausia päivässä työpöydän ääressä. Tuolikin minulla on, mutta istun siinä hirveän harvoin. Sähköpöytä on lähes aina yläasennossa.

 

 


Tykkään valkoisen Hattara-maton yksinkertaisuudesta ja ajattomasta tyylistä. Mattoon on helppo yhdistellä monenvärisiä verhoja, tyynyjä ja huopia. Vielä en ole ryhtynyt tekstiilejä muuttelemaan, vaan entisillä mennään. Tunnen kuitenkin itseni ja tiedän, että jossain vaiheessa vaihtelunhalu taas iskee.

 

Arjen sujuvuuden ja turvallisuuden kannalta minulle on tärkeää, että matto on helposti siivottavissa ja että se pysyy tukevasti lattialla. Meillä on ja on ollut useita VM Carpetin mattoja, ja kaikkien pinnalla imuri luistaa mukavasti ja pöly ja nöyhtä irtoavat hyvin.

Tiedän kyllä, että valkoinen on arka väri. Ajattelin kuitenkin olla hirveästi likaamatta mattoa. Siksi valitsin valkoisen nimenomaan työhuoneeseeni, koska olen meidän perheestä se, joka siellä enimmäkseen astelee, sukkasillaan. Voin syyttää mahdollisesta maton likaantumisesta vain itseäni.

 

 
Jos ja kun koko matto pitää pestä, sille suositellaan kuivapesua vaahdolla tai hellävaraista ammattimaista tasovesipesua enintään 30-asteisella hienopesuaineliuoksella. Mutta palailen tähän matonpesuasiaan varmasti vielä myöhemmin, kunhan matto ehtii likaantua.
Hattarassa on liukumaton EVA-pohjaus eli etyleeni-vinyyli-asetaatti, joka tekee matosta joustavan ja ryhdikkään ja estää sen liukumisen jalan alla. Samaa materiaalia käytetään muuten esimerkiksi lenkkareiden pohjassa. Maton alle ei siis tarvitse viritellä mitään erillistä liukuestettä.
 
Arvostan Hattara-matossa myös kotimaisuutta. VM Carpetin mattoja on valmistettu Pohjanmaalla, Lappajärven rannalla jo 46 vuoden ajan. Yrityksen perustivat Aila ja Arto Viita-aho vuonna 1973. Korkeasta laadustaan tunnetut matot valmistetaan parhaista raaka-aineista ja ne kestävät siksi aikaa ja kulutusta. 
 
 
Työhuoneeni entinen Elysee-mattokin oli vielä vuosien käytön ja päällä tepastelun jälkeen ryhdikäs ja hyvässä kunnossa. Se oli helppo kierrättää eteenpäin, ja halukkaita ottajia oli paljon.

Ihan vain vinkkinä, jos asut pääkaupunkiseudulla: VM Carpetilla on Vantaan Tammistossa Outlet-myymälä, jossa voi tehdä mahtavia mattolöytöjä. Sieltä voi tuoda mattoja myös kotisovitukseen.

 

 

 

Olen iloinen, jos jaat postauksen ystävillesi tai muille aiheesta kiinnostuneille. Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *