Elegantti Elsa tuli eteiseen

 

Kaupallinen yhteistyö: VM Carpet

 

 

Harvoin olen jännittänyt paketin avaamista näin paljon. Tilasin nimittäin elämäni ensimmäisen kerran maton mittatilauksena, eteiseen. Ja valitsin vieläpä mallin ja värin pelkästään pienten mallipalojen perusteella. Yleensä käytän maton, tai mattoja, sovituksessa kotona ennen kuin teen lopullista päätöstä, sillä myymälässä hyvältä näyttävä matto voi osoittautua kotona aivan vääränväriseksi tai -kokoiseksi (kokemusta on).

Olin tietysti innoissani, kun VM Carpetin mattopaketti saapui ovellemme, mutta samalla hermostutti: Olinko mitannut tarvittavan koon varmasti oikein? Osasinko valita oikean värin? Mitä, jos matto tai sen kanttaus onkin niin paksu, ettei ovi mahdu avautumaan maton päälle?

 

Mutta tilaamani Elsa-matto on aivan täydellinen! Se on kuin tehty meidän eteiseen, ja niinhän se oikeasti onkin. Minulla oli ja on aika paljon vaatimuksia eteisen matolle – niistä lisää pian – ja juuri siksi päädyin valitsemaan Elsan. Ilokseni pääsin vielä tekemään yhteistyötä VM Carpetin kanssa.

Maton voi tilata omien mittojen mukaan

 

Eteisemme on sen verran erikoisen kokoinen ja muotoinen, että siihen on ollut hirveän vaikeaa löytää sopivaa valmismittaista mattoa. Koska sellaista ei ollut löytynyt, edellinen mattomme oli vähän liian pieni mutta menettelihän se paremman puutteessa.

Halusin kuitenkin, että matto ulottuu paremmin tilan reunasta reunaan. Tila näyttää yhtenäisemmältä ja avarammalta ja matto suojaa paremmin parkettia repuilta, mailoilta, kypäriltä ja muilta tavaroilta, joita lapset heittelevät ympäriinsä kotiin tullessaan.

 
 

Koko-ongelma ratkesi teettämällä matto mittojen mukaan. VM Carpetilla se onnistuu, ja mekin saimme tismalleen toivomamme kokoisen maton, joka on mitoiltaan 145 x 210 cm. Mattoja leikataan VM Carpetilla neljä metriä leveästä ja 30-60 pitkästä rullasta, joten jokaiseen kotiin saadaan varmasti sopivan kokoinen matto. Mahdollisuus tilata mattoja mittojen mukaan on kyllä aivan loistavaa palvelua!

 

Matossa on pitävä pohja

 

Entisen mattomme huonoin puoli oli se, että se oli liukas. Matto seilasi ärsyttävästi ympäri eteistä. Olin asettanut maton alle irrallisen liukuesteen, mutta se taisi olla liian heppoinen, kun ei matto silti pysynyt paikoillaan arjen vauhdissa. Varsinkin lapset tekevät usein lentäviä lähtöjä (viime tinkaan). Irrallinen liukueste on muutenkin epäkäytännöllinen. Se rytistyy helposti ja sitä joutuu aina virittelemään takaisin paikoilleen lattian pyyhkimisen tai maton tuulettamisen jälkeen.

Elsa-matto pysyy hyvin paikoillaan, sillä sen pohjassa on liukumaton EVAPOLYTEX-pohjaus. Pohjausmateriaali on hajuton, kierrätettävä ja soveltuu kaikille lattiapinnoille, myös lattialämmitteisiin tiloihin. Liukumaton pohja on arjen toimivuuden ja myös turvallisuuden kannalta ihan ehdoton juttu.

 
 
 

Matto on helppohoitoinen

 

Eteinen on kodin käytetyimpiä kulkureittejä, joten matto joutuu kovalle kulutukselle ja varmasti likaantuukin helpommin kuin vaikkapa olohuoneessa. Meillä on onneksi tuulikaappi ennen eteistä ja kengät riisutaan sinne. Kuraa ei siis (periaatteessa) pitäisi tulla matolle. Kuitenkin joskus joku perheenjäsenistä singahtaa taatusti kiireessä tai ajatuksissaan kuraiset kengät jalassa sisälle.  

Vaikkei matolle varsinaista kuraa tulisikaan, siihen kulkeutuu joka tapauksessa hiekkaa ja muita pieniä murusia. Siksi on tärkeää, että matto on helppohoitoinen. Villalangasta ja paperinarusta kudottu Elsa-matto on tiivis ja tasainen ja EVAPOLYTEX-pohjaus tekee siitä myös ryhdikkään. Matto on helppo imuroida eikä se rytisty tai ruttaannu, vaikka imuria heiluttelisi vähän rivakamminkin.

 

 

Villa materiaalina hylkii itsessään likaa, ja lisäksi matto on käsitelty likaa hylkiväksi, joten tahratkaan eivät ole katastrofi. Meillä on useampi villamatto, ja olen huomannut, että lika lähtee niistä helposti painelemalla tahraa tuoreeltaan kostealla, puhtaalla froteepyyhkeellä. Onneksi tahroja tulee mattoihin harvoin. Se johtunee ainakin osittain siitä, että lapsemme ovat jo niin isoja, etteivät enää suuremmin sotke.

 
 
 

Matto on kaunis ja tuntuu hyvältä jalkojen alla

 

Meidän kodin eteinen aukeaa olohuoneeseen ja keittiöön. Lisäksi sinne on suora näkyväisyys ala- ja yläkerran välisistä rappusista ja onhan eteinen ensimmäinen tila, joka näkyy sisään astuttaessa. Siksi ei ole yhdentekevää, miltä matto näyttää.

Maton kauneus ja se, että matto näyttää hyvältä huoneessa, on oikeastaan ensimmäinen, vaan ei ainoa, kriteerini, kun valitsen mattoa.

 
 

Elsa-matossa on elegantti ja kaunis kalanruotokuvio, joka näyttää vähän erilaiselta riippuen siitä, katsooko sitä lähempää vai kauempaa. Rakastuin maton ulkonäköön ensisilmäyksellä ja olen siihen vieläkin aivan ihastunut. 

Tällainen hillitty, klassisen kaunis kuviointi sopii mielestäni mihin tahansa huoneeseen tai tilaan ja toimisi mainiosti myös esimerkiksi ruokapöydän alla. Jos matto olisi ollut vääränkokoinen eteiseen, olisin voinut sijoittaa sen vaikka työhuoneeseen. Se sopisi loistavasti myös sinne.

 

 

Pähkäilin pitkään, valitsenko harmaan vai beigen Elsan. Onneksi päädyin beigeen. Tämä beige on todella kaunis ja tuo kivasti lämpöä ja pehmeyttä eteiseen. Väri taittaa jossakin valossa ruskeaan, jossakin harmaaseen, ja molemmat sopivat meille mainiosti. 

Meillä ei ole ikinä ollut eteisessä näin vaaleaa mattoa, mutta uskon, että tulemme värin kanssa hyvin toimeen. Sinänsä nätti harmaa olisi ollut meille turhan tumma ja pimentänyt eteistä liikaa, kun tila ei muutenkaan varsinaisesti kylve valossa.

Sen lisäksi, että Elsa näyttää kauniilta, se myös tuntuu hyvältä jalkojen alla. Nautin siitä, kun tepastelen maton päällä paljain jaloin ja tunnen ihollani villan pehmeyden ja paperinarun jämäkkyyden. Luonnonkuidut, etenkin villa, ovat vaan niin ihania!

 
 

Matto on VM Carpetin tekemä

 

Minulle oli selvää, että haluan eteiseen nimenomaan VM Carpetin maton. Meillä on ollut aiemmin kolme VM Carpetin mattoa ja olen ollut kaikkiin todella tyytyväinen. Tiesin, että voin luottaa heidän mattojensa laatuun.

 Kotimainen VM Carpet on perheyritys, joka on toiminut Lappajärvellä Etelä-Pohjanmaalla jo 46 vuotta. Yrityksessä tuotetaan suomalaisiin koteihin mattoja, jotka on suunniteltu kestämään elämää ja tuottamaan hyvää mieltä. Matot valmistetaan kunnianhimolla, tarkkuudella ja rakkaudella. On ollut iso ilo huomata, että se näkyy lopputuloksessa pienintäkin yksityiskohtaa myöten.

* Matto on saatu VM Carpetilta blogin kautta.

 

 

Olen iloinen, jos jaat postauksen ystävillesi tai muille aiheesta kiinnostuneille. Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *