Kaunis tuoli tuo esteettisyyttä eteiseen

Kaupallinen yhteistyö: Veke.fi

 

Sain jonkin aikaa sitten päähänpinttymän: pitää hankkia kenkäkaappi eteiseen. Emme varsinaisesti edes tarvinneet eteiseen lisää säilytystilaa – tosin eihän sitä koskaan liikaa ole – mutta jumitin ajatuksessa, että eteisen nurkkaan taulun alle pitää saada jotakin.

Olimme vaihtaneet eteiseen isomman maton, eikä vanha valkoinen säilytysarkku oikein tuntunut enää sopivan taulun alle. Teki muutenkin mieli raikastaa tilaa. Haeskelusta huolimatta en löytänyt sopivaa kenkäkaappia, tarpeeksi litteää ja kapeaa, sopivan korkuista, oikean väristä, miellyttävän näköistä.  

Kävi niin kuin usein käy, kotona, töissä, elämässä yleensäkin. Ratkaisu löytyy silloin, kun sitä ei etsi.  Pakkoko sen on olla kaappi? Miksei jokin kiva tuoli? Tuoli, joka on kaunis ihan sellaisenaan.

 

 

Eteisemme on pieni ja kompakti, joten siihen sopii siro tuoli. Löysin sopivan Veke.fi -sivuilta. Vekellä on monipuolinen valikoima huonekaluja ja muita sisustustavaroita ja uutta mielenkiintoista tulee jatkuvasti. 

En ehtinyt kuin aloittaa ruokapöydän tuolien selaamisen, kun silmieni eteen pomppasi Sika-Designen klassinen ja ajaton Lulu-tuoli. Tässä se on!

 

 

Olen ihastellut tanskalaisen Sika-Designen laadukkaita, luonnonmateriaaleista punottuja huonekaluja jo pitkään. Vuonna 1942 perustettu yritys painottaa ideologiassaan laadun lisäksi mukavuutta, hyvää muotoilua ja kestävän kehityksen mukaisia valmistusmenetelmiä.

Suomalaisen korvaan huvittava nimi, Sika, tulee sirosta japaninhirvestä eli japaninpeurasta, joka on tanskan kielellä sikahjort. Eläin on olemukseltaan kevyt ja elegantti kuten rottingista tehdyt huonekalutkin.

Veke toimitti paketin parissa päivässä kotiovellemme. Olin tilannut tuolin poikkeuksellisesti näkemättä sitä luonnossa, mutta luotin siihen, että Lulu täyttää odotukseni. Ja täyttihän se. Tuoli on ihana: kaunis, kevyt, siro, linjakas, ajaton, jokaista yksityiskohtaa myöten huoliteltu. Se näyttää ja tuntuu hyvältä.

 

 

Antiikinvärinen tuoli sopii mainiosti eteiseen ja tuo tilaan mukavasti lämpöä. Sen lisäksi, että tuoli on kaunis, se on myös käytännöllinen. Olen seurannut huvittuneena, kuinka Lulu vetää lähes magneetin lailla puoleensa sekä tavaroita että ihmisiä, vieraita ja oman kodin asukkaita.

Tuolilla istuen voi kätevästi laittaa kengät jalkaan. Sen päälle voi laskea kännykän, avaimet, pipon, hanskat, käsilaukun. Jopa teinipoikamme totesi meitä muita odottaessaan, että onpa hyvä, kun eteisessä on nyt tuoli. Niinpä. En voi kuin ihmetellä, miksei meillä ennen ole ollut tuolia eteisessä.

 

Eteistä sanotaan kodin käyntikortiksi, sillä se luo ensivaikutelman kodista ja toivottaa vieraat ja asukkaat tervetulleiksi. Jos eteinen on kutsuva, siitä tulee heti hyvä tunnelma. Ei siis ole ihan sama, millaiseen eteiseen astelee.

Nyt kun eteisessämme on tuoli, tila tuntuu enemmän huoneelta, ei vain läpikulkupaikalta. Se miellyttää myös tällaisen minimalistin silmää – ainakin silloin, kun eteinen on siisti. Ja sitähän se ei lapsiperheessä suinkaan aina ole, mutta se onkin sitten ihan oma juttuaiheensa…

 
 

 

Ai hei, vielä yksi vinkki. Jos yhtään haaveilet Lulu-tuolista, nyt on oikea hetki harkita sen hankkimista. Tuolista saa nimittäin 25 prosentin alennuksen Veken verkkokaupassa 2.2.2020 asti. Tammialesta löytyy paljon muutakin mukavaa 20-50 prossan alennuksilla.

Itse käytin tarjouksen heti hyväkseni ja ostin meille vielä toisen tanskalaisen kaunottaren. En vain voinut vastustaa kiusausta. Tämä toinen Lulu löysi paikkansa olohuoneesta. Mitä mieltä olet? Omasta mielestäni tuoli sopii tosi kivasti myös olkkariin.

 

Olen iloinen, jos jaat postauksen ystävillesi tai muille aiheesta kiinnostuneille. Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *