Kaunis, ajaton riippuvalaisin keittiöön – ja helppo asentaa!

Kaupallinen yhteistyö: Innolux Design

Tsadaa, keittiössämme on vihdoin uusi riippuvalaisin. Vähän pidempi tovi sen hankkimisessa meni, mutta nyt olen tyytyväinen.

Teimme keittiörempan puolisentoista vuotta sitten, ja rempan jälkeen vanha riippuvalaisin alkoi näyttää siltä kuin se olisi ”eri paria” uuden keittiön kanssa. Haaveilin modernista, pelkistetystä valaisimesta, joka sopisi nätisti ruokapöydän päälle. Remontti oli kuitenkin sen verran iso rykäisy, etten jaksanut heti perehtyä uuden valaisimen hankintaan.

Osasyy vitkutteluuni oli kattovalaisinkammo, jota olen potenut siitä lähtien, kun taistelimme muutama vuosi sitten olohuoneen valaisinten asennuksen kanssa. En olisi millään jaksanut lähteä taas samaan ruljanssiin.

Viimeksi oli kiven takana löytää mieleisiä, kattokoukkuun kiinnitettäviä, pistotulpalla varustettuja valaisimia. Kaupassa piti vain arvailla, mikähän asennussysteemi missäkin valaisimessa on – niitä on nimittäin tänä päivänä todella monenlaisia. Asia ei useinkaan selvinnyt paketin päältä eivätkä myyjätkään sitä aina tienneet. Roudasimme kotiin ja takaisin aika monta vääränlaista valaisinta.

Nyt iskin silmäni Innoluxin Cafe-valaisimeen ja melkein unohdin asennuskammoni. Pauli Partasen suunnittelema valaisin on yksinkertaisen kaunis, siro ja ajaton. Ajattelin, että se sopisi mukavasti uudistuneeseen keittiöömme.

Meillä on ollut ja on useita Innoluxin riippu-, pöytä- ja lattiavalaisimia, joiden laatuun ja ajattomaan muotoiluun olen ollut todella tyytyväinen. Suurin osa teistä varmasti tietääkin, että Innolux on kotimainen yritys, joka valmistaa muun muassa Yki Nummen kuuluisaa Lokki-valaisinta ja monia muita suomalaisten muotoilijoiden suunnittelemia klassikoita. Annan firmalle pisteet siitä, että valaisimet ovat yli 80-prosenttisesti kotimaista tuotantoa.

Mutta se asennus… Ilokseni ja helpotuksekseni kuulin, että Cafe asennetaan kattokoukkuun ja mukana tulee valaisinpistotulppa. Kerrankin helppo tapaus! Valinta oli sillä selvä ja pystyin tilaamaan valaisimen suoraan Innoluxin verkkokaupasta.

Asennus sujui mieheltä kätevästi, joskin sorminäppäryyttä tarvittiin. Johdot oli helppo yhdistää sokeripalaan, mutta minikokoisten ruuvien kiristäminen vaati vähän kärsivällistä näpertämistä. Yksi miniruuvi tipahti matolle ja kesti hetken ennen kuin löysimme sen. Pari vararuuvia paketissa voisi olla hyvä idea.

Cafe-valaisimessa ei ole lainkaan perinteistä polttimoa, vaan aika ufon näköinen led-valonlähde. Led-laatta jää piiloon kuvun uumeniin ja häikäisyä estävän akryylilevyn taakse. Valo on kirkkaampi kuin vanhassa valaisimessamme, mutta se ei häikäise lainkaan.

Valo leviää huoneeseen pehmeästi ja valaisimen alla näkee hyvin lukea ja tehdä tarkkuutta vaativia töitä. Nyt on kuopuksenkin hyvä tehdä läksyjä lempipaikassaan keittiön pöydän ääressä. Led-komponenteilla on viiden vuoden takuu, joten lampun alla voi huoletta paistatella.

Cafen valo on mukavan valkoista, onneksi. Hyvä puoli on myös se, että valaisin kuluttaa todella niukasti energiaa, mikä on tietysti iloinen asia sähkölaskun kannalta.

Olen tyytyväinen, etten valinnut pieneen keittiöömme isompaa valaisinta. Cafe on juuri sopivan kokoinen. Matala valaisin ei peitä näkyvyyttä mistään suunnasta, ja pöydän päällinen ”ilmatila” pysyy ikään kuin avarampana.

Cafe-valaisimia on saatavilla tämän kokovalkoisen lisäksi kokomustana sekä kuparisen värisenä versiona, jossa on musta johto. Kaikki ovat tyylikkäitä, mutta meille halusin valkoisen. Valaisimen halkaisija 37 senttimetriä. Cafesta on myös pienempi, halkaisijaltaan 24-senttinen malli.

Ehkä oli vain hyvä, että hauduttelin valaisimen hankintaa vähän pidempään, niin osui kerralla nappiin. Tykästyn tähän hillityn minimalistiseen valaisimeen koko ajan enemmän. Se on toisaalta mukavan huomaamaton, toisaalta silmäni lepää siinä, aina kun alan sitä katsella.

 

Olen iloinen, jos jaat postauksen ystävillesi tai muille aiheesta kiinnostuneille. Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *