Nätti ja näppärä matto eteiseen – vaihteeksi pyöreä

Kaupallinen yhteistyö: MATTO.fi
Postaus sisältää mainoslinkkejä, linkit on merkitty *-merkillä.

Halusin kokeilla eteiseen vaihteeksi pyöreää mattoa ja yllätyin iloisesti. Pyöreä matto istuu epäsymmetriseen eteiseen kuin nenä päähän, selkeyttää ja pehmentää sitä. Eteismatolta vaaditaan toki muutakin kuin nättiä ulkonäköä. Kerron tässä postauksessa, miksi päädyin valitsemaan eteiseen juuri tämän sileäpintaisen polypropyleenimaton.

Muistatko, kun kerroin muutama viikko sitten ihastuneeni pyöreään villamattoon ja sen moniin hyviin ominaisuuksiin? Hyvästä kokemuksesta innostuneena päätin kokeilla pyöreää mattoa myös eteiseen. Ja arvaa mitä! Pyöreä matto istuu eteiseen kuin nenä päähän. Kulmikas, epäsymmetrinen tila tuntuu selkeämmältä, avarammalta ja pehmeämmältä.

Eteisemme on sen verran erikoisen kokoinen ja muotoinen, että siihen on ollut vaikeaa löytää sopivaa valmismattoa. Edellisen suorakulmaisen maton teetin mittojen mukaan, mutta pyöreistä malleista löytyi nyt suoraan sopiva vakiokoko. Läpimitaltaan 160-senttinen matto istuu hyvin eteiseemme. Valitsemani matto on luonnonvalkoinen polypropeenimatto Dawn Foam ja tilasin sen *MATTO.fi:stä. Se on nätti ja näppärä.

Ennen maton tilaamista mietin hetken, olisiko 170-senttinen sittenkin parempi, mutta päätin olla säästäväinen ja unohtaa hifistelyn. En ole katunut valintaani. Erikoiskoko olisi pitänyt tilata mittojen mukaan ja matto olisi tullut tuplasti kalliimmaksi kuin valmiskoko. Vaikkei sekään maltaita olisi maksanut. Sinänsä *maton tilaaminen mittojen mukaan MATTO.fi:stä on helppoa ja sujuvaa. Tilasin sieltä nimittäin yläkerran aulan ihanan *Alfa-villamaton omien mittojen mukaan.

Lue täältä kokemuksia: Millainen matto hankalanmalliseen tilaan? Kokeile pyöreää mattoa!

Kestävä, kätevä ja helppohoitoinen

Dawn Foam pysyy hyvin paikoillaan, sillä sen pohjassa on liukumaton lateksikumipohja. Se sopii myös lattialämmitteisiin tiloihin. Liukumaton pohja on arjen toimivuuden ja turvallisuuden kannalta mielestäni ihan ehdoton juttu – varsinkin eteisessä, jossa huidellaan edestakaisin välillä vauhdikkaastikin.

Eteisessä matto joutuu kovalle kulutukselle ja likaantuu luonnollisesti helpommin kuin olo- tai makuuhuoneessa. Kodissamme on tuulikaappi ennen eteistä ja kengät riisutaan sinne, joten ihmiset eivät periaatteessa kävele matolla kuraisilla kengillä. Käytännössä on usein toisin. Aina välillä joku singahtaa kiireessä tai ajatuksissaan ulkokengät jalassa eteismatolle tai laskee likaisen repun maton päälle. Myös koira tassuttelee sen päällä.

Dawn Foam sopii mainiosti eteiseen, koska se kestävä, käytännöllinen ja helppohoitoinen. Tiivis ja sileäpintainen matto on valmistettu likaa hylkivästä langasta niin sanotulla korinpohjatekniikalla. Matto on tosi helppo imuroida eikä se rytisty, ruttaannu tai seilaile imurin alla ympäri lattiaa.

Dawn Foan on edullisin eteismatto, joka meillä on koskaan ollut. Tässä matossa on hinta-laatu-suhde kohdillaan.

Vaarallinen vaalea?

Vaalea matto ei toki ole ideaali eteiseen, mutta toisaalta se on kivan valoisa ja keveä. En halunnut eteiseen synkkää, pimeää väriä. Vaikka matto on luonnonvaalea, siinä on sen verran paljon harmaita kuvioita, ettei jokainen kivensiru näy.

Harkitsin myös käytännöllistä ja helppohoitoista Kaarna-mattoa ihan viime metreille saakka, mutta siitä en löytänyt täydellistä sävyä. Värivaihtoehtoja on kyllä monta, joten saatan vielä joskus toiste palata Kaarna-kaupoille.

Jos Dawn Foam-mattoon tulee tahroja, ne kannattaa poistaa tuoreeltaan Marseille-saippuan avulla kostealla sienellä tai liinalla. Kokeilin tätä jo, kun kuopuksemme tartutti mattoon sukkienpohjastaan jotain outoa mustaa likaa, joka ei lähtenyt imuroimalla. Taputtelin tahroille saippuaa ja painelin niitä kostealla froteepyyhkeellä moneen kertaan. Tsadaa, lika lähti!

Dawn Foamissa on vielä yksi hyvä ominaisuus: se on ohut, paksuimmalta kanttauksen kohdalta vain seitsemän millimetriä. Maton paksuus on joskus ratkaisevan tärkeää. Meillä on esimerkiksi eteisen ovi niin matalalla, että moni vähänkään paksumpi matto torppaa oven. Mallipalan avulla voit testata, onko paksuus sopiva. MATTO.fi:stä voit tilata ilmaisia mallipaloja niistä matoista, joita on mahdollista teettää omien mittojen mukaan.

Käyhän tutustumassa MATTO.fi:n laajaan ja monipuoliseen valikoimaan. Siellä on paljon kauniita, kestäviä ja edullisia mattoja, joista jokainen löytää varmasti mieluisan, kotiinsa sopivan maton. MATTO.fi on mattoja maahantuovan Maripa Oy:n verkkokauppa. Vantaalta ja Salossa on myös kivijalkamyymälät, joten poikkea hypistelemään mattoja, jos asut tai liikut siellä suunnalla.

Tässä vielä pyöreän maton plussat:

Pyöreä matto

  • sopii mainiosti epäsymmetriseen tilaan, jossa on paljon ovia tai nurkkia.
  • selkiyttää hankalanmallista tilaa ja tekee siitä avaramman näköisen.
  • mahtuu helposti pieneenkin asuntoon tai huoneeseen.
  • istuu hyvin pyöreän ruokapöydän alle.
  • pehmentää huoneen teräviä kulmia ja suoria seiniä.
  • tuo keveyttä ja lämpöä sisustukseen.
  • on kaunis katseenvangitsija.

Olen iloinen, jos jaat postauksen ystävillesi tai muille aiheesta kiinnostuneille. Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *