Millainen matto hankalanmalliseen tilaan? Kokeile pyöreää mattoa!

Kaupallinen yhteistyö: MATTO.fi
Postaus sisältää mainoslinkkejä, linkit on merkitty *-merkillä.

Meillä on yläkerrassa hankalanmallinen aulatila, johon suorakaiteen muotoinen matto ei tunnu sopivan millään. Olen mallaillut tilaan jos jonkinlaisia kulmikkaita mattoja, mutta mikään ei ole oikein istunut. Lopulta keksin ratkaisun: pyöreä matto! Katso tästä, kuinka kivasti pyöreä villamatto sopii epäsymmetriseen tilaan ja keventää ja pehmentää sitä.

Onko sinun kodissasi hankalanmallinen tila, johon perinteinen suorakaiteen mallinen matto ei tunnu istuvan? Jos on, tiedät, mistä puhun.

Meillä on yläkerrassa aulatila, eräänlainen välitila, jonka ympärille sijoittuvat makuuhuoneet, vaatehuone ja kylpyhuone. Tila on haastavan epäsymmetrinen: siinä on paljon kulmia ja nurkkia, viisi oviaukkoa ja porrasaukko.

Tätä tilaa on ollut ihan mahdotonta matottaa. Olen kokeillut jos jonkinlaisia kulmikkaita mattoja, isompia ja pienempiä, pitkulaisempia ja neliömäisempiä, mutta mikään ei ole oikein istunut.

Lopulta keksin ratkaisun: pyöreä matto! Hyvät ideat ovat usein yllättävän yksinkertaisia – kunhan ne vaan keksii.

Sen tietää, kun sen näkee

Löysin mieluisan ja sopivan maton monen mutkan kautta MATTO.fi:stä, jossa on laaja ja monipuolinen valikoima kauniita, kestäviä ja edullisia mattoja. MATTO.fi on mattoja maahantuovan Maripa Oy:n verkkokauppa.

Lähdin haeskelemaan mattoa seuraavilla kriteereillä: maton tulee olla pyöreä, halkaisijaltaan 160 cm, villaa ja sävyltään maanläheinen, beige tai greige.

Tykästyin verkkokaupassa moniin mattoihin, mutta kaikin puolin täydellistä en heti löytänyt. Maton valitseminen näkemättä on niin vaikeaa. Minun on päästävä tunnustelemaan mattoa ja nähtävä materiaali ja sävy luonnossa ennen kuin pystyn päättämään.

MATTO.fi:llä on myymälät Vantaalta ja Salossa, joten päätin poiketa ”ostoslistani” kanssa myymälässä, kun liikun siellä suunnalla. Olin kerännyt listaani kaikki ne matot, jotka haluan nähdä livenä.

Myymälä oli pullollaan toinen toistaan ihanampia mattoja, ja meinasin seota valinnanvaikeudesta. Myymälässä oli paljon sellaisiakin mattoja, joita en ollut nähnyt verkkokaupassa, kuten

Asiantunteva myyjä riensi apuihin ja esitteli minulle ystävällisesti ja kärsivällisesti maton toisensa perään. Hän muistutti, että jos en löydä sopivaa valmismattoa, voin tilata maton omien mittojen mukaan.

Jäin pohtimaan mattovalintaa ja tilasin kotona vielä neljästä matosta mallipat. MATTO.fi:stä voit nimittäin tilata ilmaisia mallipaloja mittatilausmatoista. Mallipalat helpottavat kummasti valintaa. Voit hypistellä maton pintaa, tarkistaa maton paksuuden ja sovitella sävyä muuhun sisustukseen.

Selvä valinta: Alfa-villamatto

Kaiken pähkäilyn jälkeen valinta tuntui päivänselvältä. Valitsin meille pyöreän, vaaleanbeigen Alfa-maton, joka on 100-prosenttista villaa. Ihastuin mattoon ensinäkemältä. Matto on nätti, pehmeä ja lämmin ja tuntuu hyvältä jalkojen alla. Sen päällä on mukava tassutella paljain jaloin tai sukkasillaan.

Tilasin maton verkkokaupasta. Klikkailin itseni mittatilausmattoihin ja valitsin sieltä Alfa-maton, joka sisältää kanttauksen. Ruksasin kohdan pyöreä matto ja laitoin pituudeksi ja leveydeksi maton halkaisijan eli 160 cm. Mittatilaustuotteiden toimitusaika on toimitusvahvistuksen mukaan 2–3 viikkoa, mutta matto tuli nopeammin. Se oli kiva yllätys.

Jos olet seurannut blogiani, tiedät, että rakastan villamattoja. Villamatto on monikäyttöinen ja sopii likaa hylkivänä moneen tilaan olohuoneesta eteiseen ja makuuhuoneesta keittiöön. Se on täydellinen myös yläkertaan makuuhuoneiden ja kylppärin väliseen aulatilaan.

Alfa-mattoa hoidetaan imuroimalla ja tuulettamalla. Jos tahroja tulee, ne voi poistaa tuoreeltaan painelemalla kostealla liinalla tai froteepyyhkeellä. Tarvittaessa apuna voi käyttää Marseille-saippuaa. Maton pesuksi suositellaan hellävaraista tasopesua +30°C.

Alfa-matossa on huopapohja, joka sopii kaikille lattiapinnoille ja toimii myös lattialämmityksen kanssa. Pohja ei ole hirveän liukas, mutta laitoin maton alle varmuuden vuoksi liukuesteen.

Pehmeyttä kulmikkaaseen tilaan

Olen supertyytyväinen pyöreään villamattoon. Pyöreä matto sopii kivasti epäsymmetriseen aulaan, jossa on paljon ovia. Se selkiyttää hankalanmuotoista tilaa ja tekee siitä avaramman tuntuisen. Matto myös pehmentää pyöreydellään tilan kulmikkuutta ja tuo keveyttä ja lämpöä sisustukseen.

Pyöreän maton erityisominaisuus on se, ettei se osoita eikä johda mihinkään suuntaan samalla tavalla kuin suorakulmainen matto. Se on tilan keskipiste ja kaunis katseenvangitsija.

Moni meistä päätyy valitsemaan automaattisesti suorakaiteen muotoisen maton, vaikka moneen tilaan saattaisi sopia paremmin pyöreä matto. Mitä jos kokeilisit ensi kerralla pyöreää mattoa? Tai onko kotonasi jo kenties pyöreä matto? Kommentoí alle, olisi kiva kuulla kokemuksistasi.

Nyt, kun olen ”löytänyt” pyöreät matot ja ihastunut Alfa-maton pehmeään muotoon, uskallan valita pyöreitä mattoja toistekin. Mielessäni on jo toinenkin paikka tai tila, johon pyöreä matto istuisi kotonamme mainiosti. Kerron tästä pian lisää, pysyhän kuulolla!

*Jos sinulla on mattohaaveita, käyhän tutustumassa MATTO.fi:n verkkokauppaan. Valikoima laajenee viikoittain, joten sivuilla kannattaa vierailla useamminkin.

Olen iloinen, jos jaat postauksen ystävillesi tai muille aiheesta kiinnostuneille. Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *