Nyt matot pakkaseen ja lumipesuun!

Ihanaa, kun tuli vihdoin kunnon talvi tänne eteläiseenkin Suomeen. Meillä on paukkunut pakkanen pari päivää ja lunta on polveen asti – ainakin takapihalla, jota ei ole lainkaan aurattu.

Kahlailin juuri tänään takapihan koskemattomassa hangessa, kun puhdistin villamattoja. Pakkasta oli reilut parikymmentä astetta ja lumi hohti puhtaana eli sää oli täydellinen mattojen lumipesuun. Ihastelin, kuinka vitivalkoista lumi oli. Luonnonvalkoinen villamattomme näytti aivan keltaiselta sen rinnalla.

Vuokrasin toissa viikolla tekstiilipesurin ja pesin myös mattoja, mutta muutamaa käännettävää villamattoa on rohjennut sillä pestä. Pakkanen tuli siis kuin tilauksesta, ja nyt sain nämäkin matot puhdistettua. Villamatothan suorastaan nauttivat lumipesusta.

Lumipesu on maailman helpoin tapa pestä mattoja, eikä maksa mitään:

  • Vie matto rullalla ulos viilentymään etukäteen tai ripusta se tamppaustelineelle jäähtymään. Huoneenlämpöistä mattoa ei kannata alkaa puhdistaa lumella, sillä lumi sulaa mattoon kiinni ja matto kastuu.
  • Kun matto on viilentynyt, levitä se puhtaalle lumelle. Ripottele lunta matolle ja anna lumen vaikuttaa hetken matolla.
  • Harjaa lumet huolellisesti pehmeällä harjalla pois. Ravistele vielä tarvittaessa.

Vie matto sisään ja anna sen kuivua hetki vaikka kylpyhuoneen lattialla.

Matoista tulee ihanan puhtaita ja raikkaita, värit kirkastuvat ja pöly ja lika saavat kyytiä. Enää ei tämäkään matto näytä keltaiselta,

Olen iloinen, jos jaat postauksen ystävillesi tai muille aiheesta kiinnostuneille. Kiitos!

2 Replies to “Nyt matot pakkaseen ja lumipesuun!

    1. Todellakin! Olen niin odottanut tätä, kunnon talvea, lunta ja pakkasta. Tykkään siitä, että vuodenajat ovat oikeasti erilaisia, omanlaisiansa. Reipasta talven jatkoa sinne!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *