Ripustusongelma ratkaistu! Kiinnityspaloilla saa taulut seinälle ilman reikiä

 

Reikien poraaminen ja ruuvien ja koukkujen nakutteleminen on mielestäni pahinta, mitä kodin seinille voi tehdä. Sisälläni riipaisee aina, kun survaisen yhdenkin reiän seinään. Mutta ei auta, jotenkin ne taulut, valokuvat ja peilit on saatava seinille.

Olen ehtinyt pilata jo muutaman seinän porailemalla ja ruuvailemalla. Mutta nyt olen löytänyt seiniä säästävän ratkaisun: Command-kiinnityspalat, jotka toimivat kuin tarranauha. 

 

Ihmettelen vain, miksi tajusin tämän vasta nyt. Kiinnityspalat ovat kuitenkin olleet myynnissä jo vuosia. No, mutta säästyvätpä ainakin loput seinät rei´itykseltä.

Pakkauksessa on kahdeksan tarrapalaa, joita käytetään pareittain. Kaksi palaa napsautetaan aluksi toisiinsa kiinni. Niks, naks, helppo juttu.

 

 

Seuraavaksi otetaan toinen suojakalvo pois ja painetaan kiinnityspala tukevasti kehykseen. Kun kaikki tarvittavat kiinnityspalat ovat kehyksessä, irrotetaan myös toinen suojakalvo. Taulu on valmis kiinnitettäväksi.

 

 

 

Eri painoisiin tauluihin on omat kiinnityspalansa, joista isoimmat kestävät jopa 7,2 kiloa painavan kehyksen. Nämä pienemmät kantavat 1,8 kiloa, kun taulun kiinnittää neljällä kiinnityspalasetillä. Enintään 0,9 kiloa painavaan tauluun riittää kaksi palaa yläkulmiin. 

Itse käytin kevyisiin tauluihin vain kaksi kiinnityspalaa, ja hyvin ovat pysyneet seinällä. Kiinnityspaloja voi käyttää maalatuille pinnoille sekä  kaakeli-, metalli- ja puupinnoille. Pinta tulee ensin puhdistaa pölystä ja muusta liasta, jotta kiinnityspalat tarttuvat siihen kunnolla. Muutenkin kannattaa oikeasti lukea ohjeet ja noudattaa niitä.

 

Vaikeinta koko hommassa on saada taulu seinälle suoraan. Koetin tarkistaa kännykän vatupassilla, meneekö suoraan, mutta lopulta iskin taulut silmämääräisesti suoraan. 

Ensin ne menivät aavistuksen vinoon, mutta onneksi olin painanut ne ensin vain höllästi kiinni ja sain vielä hienosäädettyä ne suoraan. Kun taulu on kohdillaan, sitä pitää painaa puoli minuuttia, jotta se kiinnittyy kunnolla.

 

Kuulostaa käsittämättömän yksinkertaiselta, ja sitä se myös on. Pakkauksessa on selkeät kuvalliset ohjeet, joten metsään tuskin voi mennä, paitsi ehkä vinoon. Olen niin innostunut tästä systeemistä, että ripustelin viikonloppuna jo useamman kuvan. Ja lisää laitan lähipäivinä. Ihanaa, kun voi huolettomin mielin laitella mieluisia kuvia seinille.

Jos mieli muuttuu tai muuten haluaa vaihdella tauluja tai niiden paikkoja, nämä on helppo irrottaa seinää vahingoittamatta ja ilman ikäviä jälkiä.

Lyhyesti sanottuna taulua vedetään alareunasta kiinni pitäen poispäin seinästä, jolloin se irtoaa. Sen jälkeen kiinnityspalat saa irrotettua seinästä vetämällä niissä olevasta liuskasta alaspäin tasaisesti, kunnes pala irtoaa. Tätä on hieman hankalaa selittää, mutta käyttöohjeesta selviää. 3M Command -kiinnityspaloista on tehty myös selkeitä ohjevideoita, joita voi katsella netistä. 

Command-tuotteita myyvät suurimmat marketit sekä rautakaupat. Itse ostin kiinnityspalat Motonetistä.

 

 

Olen iloinen, jos jaat postauksen ystävillesi tai muille aiheesta kiinnostuneille. Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *