Ruskean hippusia syksyiseen olohuoneeseen

Sisältää mainoslinkkejä, linkit on merkitty *-merkillä

Joitakin vuosia sitten halusin päästä eroon kaikesta ruskeasta ja korvasin ne valkoisella ja harmaan eri sävyillä. Nyt olen taas tykästynyt maanläheisiin rusehtavan sävyihin, beigeen, olkeen, saveen, pellavaan, rottinkiin. Ne tuovat kotiin miellyttävää, harmonista ja lämmintä tunnelmaa.

Tein viime viikonloppuna pihatöitä, haravoin pudonneita lehtiä ja siivosin kesän jäänteet kukkapenkistä ja terassilta. Tuli niin syksyinen olo, että heitin saman tien kepeän kesäiset koristetyynyt kaappiin. Kaipasin olohuoneeseen lisää lämpimiä ruskean ja ruskan sävyjä.

Kaivoin ”syksytyynyni” esiin  ja levittelin ne sohvalle. En muistanutkaan, mitä kaikkia kivoja tyynynpäällisiä olin kaappiin jemmannut. Heitin sohvalle väripilkuksi myös yhden oranssin tyynyn.

Maljakoihin sujautin erilaisia heiniä, joita olen poiminut luonnosta. Ostoheiniä minulla on vain yksi kimppu: söpöt kuivatut jänönhännät, jotka ostin varta vasten *Cooeen pilarivaasiin.

Heinät sopivat ihanasti myös *Iittalan pellavanväriseen Aalto-vaasiin, jonka sain äidiltäni synttärilahjaksi.

Mieleni ja makuni ovat muuttuneet, jälleen kerran. Viitisen vuotta sitten halusin nimenomaan päästä eroon kaikesta ruskeasta, kun remppasimme olohuonetta ja uudistimme sisustusta. Halusin tilalle valkoista, harmaan eri sävyjä ja ripauksen mustaa.

Mutta nyt tykkään taas rusehtavista sävyistä – en niinkään tummista, mutta beigestä ja muista vaaleahkoista kyllä, samoin oljesta, savesta, pellavasta, rottingista, monenlaisesta maanläheisestä. Niistä tulee kotiin mukavan harmonista ja lämmintä tunnelmaa, jota kaipaan erityisesti syksyllä.  Näitä sävyjä onkin ujuttautunut kotiimme koko ajan lisää.

Ruskeaa on olohuoneessamme jo jonkin verran. Jopa seinät näyttävät useimmiten beigeiltä, vaikka todellisuudessa maalasimme ne vaaleanharmaalla muutama vuosi sitten. Sävy on Tikkurilan Deco Grey -värikartasta sävy 1915.

Valo ja muu ympäristö toki vaikuttavat todella paljon siihen, miltä maalin sävy omassa kodissa näyttää. Muistin sen taas, kun maalasimme ja remppasimme lastenhuoneita.

Nyt voinkin vaikka kietoutua villahuopaan ja heittäytyä sohvalle katselemaan jotakin lempparisarjoistani. Kunhan ensin olen käynyt tanssimassa lavakauden päättäjäisissä, toivottavasti jalkani puhki.

Olen iloinen, jos jaat postauksen ystävillesi tai muille aiheesta kiinnostuneille. Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *