Viime vuosien parhaat sisustushankinnat

Postaus sisältää mainoslinkkejä, linkit on merkitty *-merkillä

Hyvä vai huono ostos? Molempia olen tehnyt tätä kotia sisustaessani. Nyt kodinvaihtoa suunnitellessa on hyvä hetki arvioida omia hankintoja. Listasin tähän postaukseen viime vuosien kuusi parasta sisustushankintaa, jotka kulkevat mukanani myös tulevaan uuteen kotiin. Näistä en luovu.

Olen sisustanut nykyistä kotiamme pala palalta viimeiset kymmenen vuotta. Sisustus ei ole oikeastaan koskaan valmis, vaan se elää kaiken aikaa elämäntilanteen, rahatilanteen, omien mieltymysten, ajanhengen ja ties minkä mukaan.

Ideoiden toteuttamiseen ei aina tarvita rahaa, mutta silloin kun tarvitaan, pyrin tekemään harkittuja hankintoja. Ajatonta, kestävää, kaunista, sellaista josta todella tykkään. Jotkut hankinnat tuntuvat heti omilta ja sulautuvat luontevasti omaan kotiin. Osa ei yrityksistäni huolimatta istu oikein mihinkään.

Nyt kodinvaihtoa suunnitellessa on hyvä hetki arvioida omia hankintoja. Listasin tähän postaukseen viime vuosien parhaat sisustushankinnat, jotka otan mukaani myös tulevaan uuteen kotiin. Näistä en luovu! Listassa olevat esineet ovat summittaisessa järjestyksessä, eivät tärkeysjärjestyksessä.

Flowerpot-pöytävalaisin

*Haaveilin tanskalaisen &Traditionin valmistamasta Flowerpot VP3 -pöytävalaisimesta pitkään. Nyt se on luonut lempeää tunnelmaa olohuoneeseemme jo muutaman vuoden.

Valaisin on ihanan siro ja tasapainoinen. Se koostuu kahdesta puolipallosta, joiden välistä valo siivilöityy alaspäin miellyttävästi ja pehmeästi. Valoa tulee kupujen välistä melko rajallisesti, ja valaisin onkin parhaimmillaan tunnelmanluojana. Flowerpotissa on oikeastaan kolmaskin kupu, jalassa, jos tarkkoja ollaan. Siroudestaan huolimatta jalka on todella tukeva ja painava. Valaisin pysyy erittäin hyvin paikoillaan huojumatta tai liukumatta.

*Rakastan myös pienempää, suloista ja nättiä pöytävalaisinta, Flowerpot VP9 -valaisinta. Se on johdoton ja sitä voi helposti kanniskella ja siirtää sellaiseenkin paikkaan, jossa ei ole pistorasiaa vieressä. Valaisimessa on ladattava akku ja himmennin. Tämä on paras löytämäni valaisin tv-tasolle, juuri sopivan kokoinen, kätevä, johdoton ja ilo silmälle. Johdoton pikkulamppu sopii mukavasti myös hyllyn reunalle tai yöpöydälle.

Top 6 sisustusliikettä netissä

Pellavanvärinen Alvar Aalto -maljakko

Tämä maljakko oli rakkautta ensi silmäyksellä. *Pellavanvärinen Alvar Aalto -maljakko on klassikko ja kaunis sellaisenaankin. Luonnollinen, lempeä väri solahtaa mukavasti kotimme värimaailmaan. Maljakkoon sopivat yksittäiset kukat, kimput, oksat, heinät. Maljakko on aina yhtä kaunis.

Virpi Mäkisen taulu

Virpi Mäkisen maalaama taulu on elämäni ensimmäinen iso, aito, oikea, taidemaalarin tekemä taulu, jonka olen kotiin ostanut. Halpa se ei ollut, mutta hetkeäkään en ole katunut. Tuen mielelläni kotimaista käsityötä ja taidetta.

Taulu kosketti ja koskettaa minua yhä, se herättää tunteita ja muistoja ja ilahduttaa päivittäin. Taulu kertoo tunnelmista, kun on alettu olla yhdessä ja tuntuu, että tämä on ihminen, jonka kanssa haluan kulkea elämän matkaa. Se kertoo meistä, miehestä ja minusta, siksi se on rakas.

VM Carpetin villamatto

Meillä on ennenkin ollut mattoja keittiössä, mutta ei koskaan ennen näin ihanaa. VM Carpetin villainen Rae-matto on ohut, kevyt ja raikas. Siinä on miellyttävä villan tuntu ja sen päällä on mukava astella. Se tuo lämpöä ja viihtyisyyttä keittiöön.

Tykkään todella paljon maton eloisasta sidospinnasta. Se on väriltään ja kuvioinniltaan juuri sopivan armollinen keittiöön. Vähän etäämmältä matto näyttää hyvinkin harmoniselta, jopa tasaväriseltä. Yksinkertainen, pelkistetty, selkeä tyyli miellyttää silmääni.

Matto on myös helppo imuroida ja pitää puhtaana, imuri suorastaan luistaa sen pinnalla. Tämä matto lähtee seuraavankin kotimme keittiöön.

Wieniläistuoli TON 14

*TON 14-tuoli on yksi kauneimmista tuoleista, joita tiedän. Michael Thonetin suunnittelema rakastettu klassikkotuoli valmistetaan pyökistä taivuttelemalla. 1859 suunniteltua wieniläistuolia on myyty maailmassa kymmeniä miljoonia kappaleita. Tuoli on siro, kevyt ja kestävä, ja siitä tuli aikoinaan nopeasti suosittu wieniläisissä kahviloissa. Siksi tuolia nimitetään wieniläistuoliksi, vaikka TON valmistaa tuolit Tsekeissä.

Koetin metsästää näitä tuoleja kirppisryhmistä pitkään, mutta turhaan. Lopulta päätin ostaa useamman tuolin uutena ja säästin sitä varten varmaan vuoden. Ostin ensin pari valkoista TON 14-tuolia ruokapöydän ympärille. Jossain vaiheessa tykästyin mustaan ja hommasin kaksi sellaista, toisen työtuolikseni, toinen päätyi pitämään yöpöydän virkaa.

Silmäni lepää tuolien kauniissa, linjakkaassa muotoilussa. Ja on niissä hyvä istuakin. Erityisen hyvin ne tuntuvat asettuvan meidän perheen teinin takamuksen alle. Se on aika yllättävää, sillä hän on lihaksikas, pitkäraajainen nuorukainen.

*Nyt haaveilen luonnollisesta pyökin värisestä TON-tuolista, mutta meillä ei taida olla tilaa enemmille tuoleille. Voisin toki myydä valkoisia tai mustia pois alta, ne menisivät varmasti kaupaksi. Mutta raaskinko?

Lapuan Kankureiden Koli-villaviltti

Paras villaviltti on pehmeä, iholle lempeä, lämmin, kaunis. Juuri sellainen on Lapuan Kankureiden Koli. Se on pehmein viltti, joka minulla on ikinä ollut. Se on 100-prosenttista merinovillaa, ei kutita yhtään ja tuntuu suorastaan silkkisen pehmeältä. Iltaisin on vaan niin ihanaa kääriytyä vilttiin katselemaan hyvää leffaa tai lempparisarjaa.

 

Olen iloinen, jos jaat postauksen ystävillesi tai muille aiheesta kiinnostuneille. Kiitos!

2 Replies to “Viime vuosien parhaat sisustushankinnat

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *