Viimeinen silaus terassin näkösuojalle

Nikkaroimme kesän alussa näkösuojan terassille. Jäin silloin pohtimaan, pitäisikö puunväriset tolpat maalata valkoisiksi eli samanvärisiksi säleikkörimojen kanssa vai jättää maalaamatta. Päätös kypsyi sillä välin, kun odottelimme, että puu kuivuu maalauskelpoiseksi. 

Voihan elokuu, miten ihanaa kesää meille tarjoiletkaan! En yleensä piittaa helteestä, mutta näin elokuussa lomien päätyttyä tuntuu kivalta saada jatkoaikaa kesälle. Otin ilon irti kesästä ja pyöräilin taas lemppariuimarannalleni 10 kilometrin päähän. Kyllä tuntui uiminen ihanan virkistävältä.

Myös pihalla ja terassilla kelpaa oleskella näillä säillä. Muistatko, kun kerroin, että rakensimme kesän alussa terassin näkösuojan? Jäin silloin pohtimaan, pitäisikö puunväriset tolpat maalata samanvärisiksi säleikkörimojen kanssa vai jättää maalaamatta. Onneksi meidän oli odotettava, että painekyllästetty puu kuivuu – ja sehän kuivuu kauan – joten sain rauhassa pähkäillä.

Mies oli alun perin ruskeiden tolppien kannalla. Itsekin tykkään luonnollisen värisestä ruskeasta sinänsä, mutta pihalla ruskea tuntui hyppivän silmille, koska meillä ei ole terassilla mitään muuta ruskeaa.

Tolppien maalaaminen valkoiseksi alkoi tuntua hyvältä idealta. Kysyin vielä perheen nuorisolta, minkä väriset tolpat heidän mielestään sopisivat terassille, ja yllätys, yllätys, molemmat vastasivat suoralta kädeltä: valkoiset. Yleensä he eivät ole valkoisen ylimpiä ystäviä.

Järjestin myös Instagramissa seuraajilleni äänestyksen. Ihmiset olivat montaa mieltä, ruskea, harmaa, valkoinen, musta, mutta valkoinen vei voiton.

Päätin tarttua pensseliin ja sutia tolpat valkoisiksi. Maalausinspiraatio iski niin äkkinäisesti, etten ehtinyt tai malttanut lähteä maalikaupoille. Terassiaidan rimojen maalaamisesta oli onneksi jäänyt tilkka valkoista aitamaalia, joten käytin sitä. Ilokseni huomasin, että se riitti juuri ja juuri, sillä sileät tolpat imivät vähemmän maalia kuin karkeat rimat. Sain maalattua tolpat jopa kahteen kertaan, sekä tyhjät sivut että rimojen väleistä.

Nyt olen tyytyväinen. Näkösuoja on yhtenäisempi valkoisena ja koko terassista tuli harmonisempi, kun ruskea ei enää hypi silmille. Maalaamalla ratkesi huomaamatta toinenkin silmääni häiritsevä asia: Tolpista toinen ei ole aivan suora, vaan se oli jo ostettaessa vähän käyrä. Ruskeana käyryys korostui, mutta valkoisesta tolpasta sitä tuskin huomaa.

 

Olen iloinen, jos jaat postauksen ystävillesi tai muille aiheesta kiinnostuneille. Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *