Nainen tarvitsee näppärän pikkulaukun

Kaupallinen yhteistyö: Okay style

Silloin tällöin on tilanteita, jolloin tarvitsen mukaani vain puhelimen, avaimet ja pari korttia – en kassia, reppua tai isoa laukkua. Meidän perheen miehet, aikuinen ja teinit, tuuppaavat pikkutavarat tavallisesti taskuihin, mutta naisten vaatteissa on usein hirveän pienet taskut. Oletko huomannut? Piti oikein mittailla, ja todellakin, miesten taskut ovat niin reiluja, että isokin puhelin sujahtaa niihin helposti.

Havahduin tähän ongelmaan, kun jouduin ostamaan kesällä uuden puhelimen. Se ei mahtunut yksienkään housujeni tai neuletakkieni taskuun ja hameissa taskuja ei ole yleensä laisinkaan. Takin taskuun puhelin olisi mahtunut, mutta harvoinhan kesäkeleillä takkia tarvitsee.

Lieneekö tässä yksi syy, miksi nimeomaan naiset käyttävät käsi- ja olkalaukkuja? Mutta selvää oli, että tarvitsin kevyen ja näppärän laukun pikkutavaroita varten.

Pääsin tekemään blogiyhteistyötä Okay Stylen kanssa, ja heidän valikoimistaan löytyi helposti tarpeitani ja toiveitani vastaava pikkulaukku. Okay Style on vuonna 1987 perustettu naisten ja miesten nahkalaukkuja sekä piennahkatuotteita valmistava perheyritys Sastamalassa. Heidät tunnetaan tuotemerkistä Okay´s.

Valitsemani * Anja-laukku on ihanan siro ja juuri sopiva pienten tavaroiden mukana kuljettamiseen: laukun mitat ovat 18 x 14,5 x 5 senttimetriä. Laukussa on irrotettava ja säädettävä olkahihna, jonka voi heittää pään yli tai laittaa olalle suoraan roikkumaan.

Jos laukkua ei halua tai voi kantaa olalla, sen voi ripustaa myös vyöhön kiinni – käytännöllinen lisäominaisuus, jota saatan tarvita joskus vaikkapa matkalla. Laukun takana on kivan huomaamattomat vyölenkit.

Laukku avataan ja suljetaan magneettilukolla. Sisällä on siisti vuorikangas ja vetoketjutasku, joka on ainakin itselleni ihan ehdoton juttu. Vetoketjutaskuun saa kätevästi talteen esimerkiksi ajo- ja pankkikortin ja avaimet.

Vaikka laukku on pieni, sinne mahtuu muutakin kuin kortit, avaimet ja puhelin. Esimerkiksi huulipuna, kampa, pieni peili, kynä, nenäliina, mitä nyt milloinkin. Koska tilaa on rajallisesti, laukkuun ei pääse syntymään samanlaista tavarakaaosta kuin isoon laukkuun helposti tulee.

Anja-laukkuja on kolmea eri väriä, joista itseäni miellytti eniten upea mokan väri. Tämä ja muut Okay’s laukut valmistetaan kokonaan käsityönä Suomessa. Sami Koivunen perheyrityksestä kertoi, että materiaalien laatu ja alkuperä ovat heille ensiarvoisen tärkeitä, ja sen kyllä huomaa. Laukku on viimeistä yksityiskohtaa myöten huoliteltu. Itsestäni tuntuu hyvältä kantaa kotimaassa tehtyä laukkua, joka on saanut Avainlippu-tunnuksen.

Sen lisäksi, että Anja on käytännöllinen, se on myös kaunis ja tyylikäs. Omaa silmääni miellyttää laukun pelkistetty muotoilu. Siinä on kaikki tarvittava mutta ei mitään ylimääräistä. Yksinkertainen on kaunista, kun se on tehty laadukkaista materiaaleista.

Laukku on valmistettu mattapintaisesta kasviparkitusta nahasta, joka tulee Italian Toscanasta. Kasviparkitseminen on vanha käsityöperinne, jossa nahan käsittelyyn käytetään vain luonnonmateriaaleja, joita saadaan esimerkiksi puiden ja kasvien lehdistä, kuorista ja oksista. Kasviparkittu nahka on kestävämpää kuin yleisemmin käytetty kromiparkittu nahka.

Jokainen kasviparkittu nahkatuote on sävyltään ja luonnolliselta pintakuvioltaan uniikki. Ajan patina on osa kasviparkittujen nahkatuotteiden ilmettä ja viehätystä. Kasviparkitusta nahasta valmistetut laukut ovat laadukkaita ja ekologisia ja paranevat vain ajan ja käytön myötä, kunhan niitä muistaa hoitaa.

Ajattelin alun perin, että pikkulaukusta tulee kesälaukkuni, mutta enpä taida raaskia luopua Anjasta syksylläkään. Toisaalta, syksyllä töiden alettua käytän enemmän isompaa kasviparkittua laukkuani, joka on aivan yhtä ihana.

Jos kaipailet kivaa laukkua työhön, arkeen tai juhlaan, käyhän kurkkimassa Okay’s verkkokaupassa. Ihastut varmasti!

 

Olen iloinen, jos jaat postauksen ystävillesi tai muille aiheesta kiinnostuneille. Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *