Viisi vinkkiä, kuinka piristät tylsiä seiniä canvas-tauluilla

Kaupallinen yhteistyö: Photowall

Kaipasin työhuoneeni seinälle särmää – jotakin pientä piristystä, joka tekee kolkosta seinästä kiinnostavamman ja tuo eloa huoneeseen. Sisustustaulujen avulla elävöität tylsiä seinäpintoja helposti, nopeasti ja edullisesti. Katso postauksesta vinkit, kuinka luot huoneeseen haluamaasi tunnelmaa ja persoonallista ilmettä kevyiden ja näyttävien canvas-taulujen avulla.

Koti on kalustettu, mutta silti siellä näyttää jotenkin keskeneräiseltä. Tilat kaipaavat sitä jotakin, muttet oikein tiedä, mitä. Tuntuuko tutulta? Minulta kesti kauan tajuta, että nätitkin seinät voivat näyttää tyhjinä tylsiltä.

Tykkään yksinkertaiseta, pelkistetystä ja harmonisesta sisustuksesta. Vaaleat seinät ovat kauniita ja rauhoittavia, mutta jos millään seinällä ei ole mitään, tunnelmasta tulee helposti vähän kolkko.

Edellisen kotimme seinillä oli vain peili eteisessä. Mietin jatkuvasti, että jotakin puuttuu, mutta en raaskinut tehdä reikiä seiniin. Sittemmin olen päässyt arastelusta eroon. Eivät seinät niin korvaamattomia ole, etteivätkö ne muutamaa pientä jälkeä kestäisi. Sitä paitsi, reiättömiäkin kiinnitystapoja on olemassa.

Erilaista tunnelmaa eri huoneisiin

Nykyisessä kodissamme on yhteensä toistakymmentä ”oikeaa” taulua ja sisustustaulua. Välillä vaihtelen niiden paikkoja keskenään. Se, millainen taulu seinällä on, vaikuttaa yllättävän paljon huoneen tunnelmaan. Jokunen viikko sitten aloin kaivata työhuoneeni seinälle särmikkyyttä, persoonallisuutta, pientä säväytystä. Huone on tähän asti ollut vähän turhankin levollinen.

Löysin sopivan särmän canvas-taulun Photowallin nettikaupasta.  Samalla tilasin makuuhuoneeseen rauhaa ja tyyneyttä huokuvan taulun. Erilainen tila vaatii tunnelmaltaan erilaisen taulun.

Taulut saapuivat neljässä päivässä valmiiksi koottuina suuressa litteässä aaltopahvilaatikossa. Pääsin ripustelemaan niitä heti, mikä on kaltaiselleni kärsimättömälle sisustelijalle hyvä asia. Tauluilla on 30 päivän tyytyväisyystakuu: jos et ole tyytyväinen, voit palauttaa tai vaihtaa tuotteen 30 päivän kuluessa. Tutustu Photowallin huikeaan canvas-taulujen valikoimaan täällä.

Kätevillä ja edullisilla canvas-tauluilla pääset helposti alkuun seinien sisustamisessa. Jo yksi tai muutama seinälle ripustettu taulu tuo kotiin kivasti tunnelmaa ja tekee seinästä kiinnostavan. Katso vinkit alta.

Mikä on canvas-taulu?

Sisustustaulut elävöittävät seiniä ja ne valitaan usein nimenomaan sisustukseen sopiviksi. Canvas-taulu, suomalaisittain kanvaasitaulu on edullinen ja näyttävä sisustustaulu. Taulu on painettu kanvaasille eli paksuhkolle, usein tavallista kangasta jäykemmälle kankaalle.

Canvas-taulussa ei ole näkyviä kehyksiä tai lasipintaa, vaan puukehikko, joka on piilossa kanvaasin takana. Kuva jatkuu taulun reunoille. Taulussa on syvyyttä ja eloa ja se nousee hyvin esiin seinäpinnasta. Suuretkin canvas-taulut ovat kevyitä ja niitä on helppoa siirrellä ja ripustaa paikoilleen. Kun painojälki on laadukasta, taulu ei haalistu auringonpaisteessa.

Viisi vinkkiä, kuinka piristät tylsiä seiniä canvas-tauluilla

  • Luota omaan makuusi. Tiedät itse parhaiten, millaisista tauluista pidät. Voit lähteä valitsemaan tauluja esimerkiksi sen mukaan, mistä tyylisuunnista pidät tai mitkä ovat kotisi sisustuksen valtavärit. Taulu solahtaa mukavasti muuhun sisustukseen, kun siinä toistuu jokin kalusteista tai sisustustekstiileistä poimittu väri tai useampi.
    Itse lähden haarukoimaan sopivaa taulua yleensä koon ja värien mukaan. Tärkeintä minulle on kuitenkin se, että taulu puhuttelee ja herättää tunteita. Työhuoneeseen valitsemani Delphic Lady -niminen taulu todella tekee sen, ja siksi ihastuin siihen ensinäkemältä.
  • Valitse yksi iso taulu katseenvangitsijaksi huoneeseen tai sommittele monta pientä taulua kollaasiksi. Suuri taulu näyttää hyvältä yksinäänkin, mutta pieniä tauluja kannattaa kerätä kokoelmaksi.Kookas taulu tarvitsee reippaasti tilaa ympärilleen, joten sitä ei kannata ahtaa liian pienelle seinälle. Makuuhuoneemme isolle seinälle valitsin suurimman koon ihanan rauhoittavasta Waves Move Me II -taulusta. Yksittäiset pikkutaulut sopivat pienempiin tiloihin, kuten käytäviin tai kapeisiin seiniin, joissa ne eivät katoa suureen seinäpintaan.
  • Mallaile sopivaa taulun paikkaa esimerkiksi teippaamalla taulun ääriviivat seinälle. Moni meistä ripustaa taulut liian korkealle. Korkeus on yleensä sopiva, kun taulun keskikohta on katseesi korkeudella, tavallisesti noin 140 senttimetrin korkeudella lattiasta. Korkeassa huoneessa voit kiinnittää taulut hieman ylemmäksi. Jos teet kollaasin, voit sommitella sen vaikka lattialla. Hyvä nyrkkisääntö on pitää taulujen ylä- tai alareunat samalla korkeudella noin 10 senttimetrin etäisyydellä toisistaan. Näin seinästä ei tule levottoman näköistä.
  • Jos et halua tai voi tehdä reikiä seinään, voit kiinnittää taulut seinään esimerkiksi tarroilla tai tarrakoukuilla. Tai voit asetella tauluja hyllyille, sivupöydille tai senkin päälle. Sijoita taulut limittäin, niin että suuret taulut jäävät taakse ja pienemmät taulut tulevat eteen.
  • Tuo esiin omaa persoonaasi ja kiinnostuksen kohteitasi ja anna mielikuvituksesi lentää. Taulun ei välttämättä tarvitse noudattaa sisustuksen värimaailmaa. Se voi toimia myös hätkähdyttävänä katseenvangitsina ja vau-elämyksen herättäjänä. Taulu voi olla rohkea, runsas, säväyttävä, oudon abstrakti – juuri sellainen, josta sinä pidät. Usein vähän erikoisemmat taulut herättävät keskustelua ja saavat myös vieraiden kiinnostuksen heräämään.

Lue myös tämä postaukseni: Top 6 sisustusliikettä netissä.

 

Olen iloinen, jos jaat postauksen ystävillesi tai muille aiheesta kiinnostuneille. Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *