Villamaton viehätys – pehmeää jalkojen ja pöydän alle

Kaupallinen yhteistyö: Cobello


Meillä on vihdoin uusi matto keittiössä. Mattojen ostaminen, tai oikeammin valitseminen, on melkoista veivaamista ja usein tosi vaikeaa. Niin oli tälläkin kerralla. On päätettävä materiaali, väri, kuosi, mitat, paksuus, laatu, hinta ja se vaikein: sopiiko matto meille?

En osaa valita mattoa ennen kuin olen kiepauttanut eri vaihtoehtoja kotona mallailtavana. Useinhan matto näyttää kotona AIVAN erilaiselta kuin myymälässä. Yleensä pyydän kotiin pyöräytettäväksi pari mattoa siinä vaiheessa, kun on aika valita kahdesta tai kolmesta mieleisimmästä.  Kaiken pähkäilyn jälkeen valitsin keittiöömme Linie Designen suositun Asko Mixed -maton.

Päädyin aina vaan uudestaan ja uudestaan katselemaan Mixed-mattoa ja tykästyin siihen koko ajan enemmän, joten lopulta valinta oli päivänselvä. Asko-mattoa olisi ollut muissakin väreissä, mutta jotenkin tuo Mixed viehätti eniten ja vaikutti sopivimmalta meille.

 

 


Löysin maton ihan ”lähikaupasta”, muutaman kilometrin päästä kotoamme, sisustustalo Cobellosta, josta sain sen blogin kautta. Vaikka teen nykyään suuren osan kaikenlaisista hankinnoistani verkkokaupoista, sisustelutavarat ovat yleensä sellaisia, että ne on nähtävä ja niitä on päästävä hypistelemään ennen hankintaa.

Cobellossa sitä ihasteltavaa, ihmeteltävää ja hypisteltävää todella riittää!  Voin haahuilla siellä katselemassa kaikkea ties kuinka kauan enkä edes huomaa ajankulua.

 

Minulla kävi tuuri, sillä sain viimeisen Asko Mixed -maton, joka heillä oli sillä hetkellä jäljellä varastossa. 

Olen iloinen siitä, että harkitsin kaikessa rauhassa, sillä nyt olen tyytyväinen valintaani. Asko Mixed on pelkistetty, luonnollisen kaunis, käsinkudottu villamatto, joka tuntuu ihanan pehmeältä jalkojen alla. Laadukas matto on kaksipuolinen, joten sen voi kääntää ja käyttää molemmin puolin – ja kannattaakin, jotta matto kuluu tasaisesti. 

 

 

Linie Designen matot suunnitellaan Tanskassa ja valmistetaan valvotuissa olosuhteissa Intiassa. Iso plussa on se, että matoilla on reilusta tuotannosta kertova Care & Fair tunnus: valmistus auttaa vähentämään laittoman lapsityövoiman käyttöä valmistusmaassa ja tukee valmistajien perheitä ja yhteisöjä. 

Tanskalaismuotoilijat työskentelevät intialaisten matonkutojien kanssa, jotta lopputulos sopii skandinaaviseen sisustustyyliin ja vastaa täkäläisiä laatustandardeja. Matoissa onkin erinomainen hinta-laatusuhde.

 

 

 

Aiempi keittiönmattomme oli harmaa, ja ajattelin aluksi, että myös uusi matto saisi olla harmaa. Mutta tämä mustavalkoinen näyttää kyllä tosi raikkaalta ja sopii ruokailuryhmän alle erityisen hyvin nyt, kun keittiössä on yksi musta Ton-tuoli valkoisten joukossa. 

 

 

Entinen mattomme oli sileäksi kudottu polypropeenimatto, joka oli todella huoleton ja hirveän helppo imuroida. Se oli edullinen, ihan hyvä perusmatto, joka ajoi asiansa, mutta niin vain mieleni muuttui.

Vanhaan mattoon verrattuna tämä Mixed-matto on paksumpi, pehmeämpi ja ”muhkuraisempi”. Pelkäsinkin etukäteen, että tuolit ja imuri saattavat tökkiä sen pinnalla. Mutta huoleni oli turha. Tuoleja on helppo siirrellä ja imuri liukuu sutjakasti matolla. 

Säännöllinen imurointi onkin villamatolle parasta hoitoa, koska silloin lika ja pöly eivät pääse pinttymään siihen. Ensimmäisten käyttökuukausien aikana villamatosta voi kuulemma irrota kuituja ja nukkaa, mutta ainakin tässä matossa villakuitujen irtoaminen on ollut todella niukkaa, tuskin olen huomannut sellaista.

 

 

 

Tämä meidän mattomme on kooltaan 170 x 240 cm. Yksi Asko Mixed -maton hyvistä puolista on se, että se on kymmenen senttiä leveämpi kuin useat muut samanpituiset matot. Meille ne ovat ratkaisevia senttejä, sillä nyt tuolit mahtuvat siirtymään maton päällä. Aiempi mattomme oli 160 senttiä leveä, ja tuolit tahtoivat tipahtaa aavistuksen maton päältä toisella puolella pöytää.

En ole vielä keksinyt mitään huonoa puolta Mixed-matosta. Nautin vain joka päivä, kun tassuttelen matolla ja tunnen villan pehmeyden jalkojeni alla. Rakastan villan lempeyttä ja luonnollisuutta.

Tähän vielä vinkki kaikille sisusteluintoisille: Jos olet kiinnostunut uutuuksista, kaipaat inspiraatiota tai haluat löytää jotakin yksilöllistä ja erityistä kotiin, pihalle tai terassille, kannattaa ehdottomasti seurata Cobelloa Facebookisssa tai Instagrammissa

Matto on saatu Cobellolta blogin kautta.

 

 

Olen iloinen, jos jaat postauksen ystävillesi tai muille aiheesta kiinnostuneille. Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *