Vinkki: pikkutavarat järjestykseen tyylikkäästi

*Säilytyslaatikot saatu Yamazakilta

Avaimet, hiuslenksut, kynät, käsivoiteet, ksylitolirasiat ja muut pikkutavarat lojuvat pitkin pöytiä ja tasoja. Kuulostaako tutulta? Juuri tälläinen irtotavara, sälä, häiritsee ainakin itseäni. Ajelehtivat tavarat tekevät keittiöstä, kylpyhuoneesta tai mistä tahansa huoneesta sekavan ja levottoman näköisen. Kerää pikkutavarat tyylikkäisiin säilytyslaatikoihin ja huomaat, kuinka tila siistiytyy saman tien. Vinkkaan tässä käteviä ja kestäviä säilytyslaatikoita, jotka ovat myös tyylikkäitä ja kauniita katsella.

Häiritsevätkö sinuakin pöydillä ja tasoilla lojuvat pikkutavarat? Meidän kotona suurin murheenkryyni on keittiön taso, joka täyttyy lakkaamatta kaikenlaisesta pikkusälästä. Hyvänä kakkosena tulee kylpyhuone, jossa jää purkkeja ja purnukoita helposti ajelehtimaan vapaana oleville pinnoille. Eteisen pelastaa sekamelskalta se, ettei siellä ole rottinkituolia lukuun ottamatta mitään tasoa, johon laskea tavaraa. Toki tuolillekin välillä jää hanskoja, pipoja ja avaimia.

Hankin jonkin aikaa sitten työpöydälleni tyylikkään ja näppärän Yamazakin Tosca-kynätelineen, johon sujautin kynät, viivoittimen, paperiveitsen ja muut pienet toimistotarvikkeet. Ihastuin supersöpöön järjestelijään, ja aloin tutkia, mitä muuta valmistajan valikoimista löytyy. Ja löytyyhän sieltä vaikka mitä.

Ilahduin, kun sain Tosca Toolbox -säilytyslaatikoita myös keittiötä kaunistamaan. Pidän niissä muun muassa mausteita ja teetä. Toolboxiin voit laittaa myös aterimet, keittiövälineet, ompelutarvikkeet, kosmetiikkatuotteet tai mitä ikinä keksitkään niissä säilyttää. Nämähän ovat siitä kivoja, että ne sopivat mihin huoneeseen tahansa keittiöstä kylppäriin ja eteisestä lastenhuoneeseen ja makkariin.

Kätevää ja käytännöllistä, silti siroa

Säilytyslaatikoita on useaa eri kokoa. Näissä kuvissa näkyy S-kokoinen Toolbox, jonka mitat ovat 16 x 13 x 16 cm (leveys x syvyys x korkeus). Vastaavat mitat L-kokoisessa laatikossa ovat 29 x 13 x 16 cm. Isommassa pidän erilaista sälätavaraa, kuten käsirasvaa, pientä keittiön puhdistusaineputelia, päänsärkylääkettä ja kaikenlaista muuta, joka pitää laskea käsistä jonnekin.

Tosca Toolboxit on valmistettu jauhemaalatusta teräksestä ja niiden puuosa on saarnia. Laatikot ovat todella tukevia ja kestäviä, minkä huomaa jo esineen painostakin. Silti ne eivät ole mitään rohjoja, vaan siroja, selkeälinjaisia ja tyylikkäitä.

Tuotteissa on huomioitu pienetkin yksityiskohdat. Kantokahvan ansiosta laatikkoa on helppo siirrellä ja kuljettaa paikasta toiseen. Laatikko ei luisu, vaan pysyy hyvin paikoillaan, sillä pohjassa on pienet kumi- tai silikonitassut.

Keittiön työvälinetelineen pohjalla on ohut silikonimatto, jotta välineet pysyvät hyvin ja luisumatta pystyssä. Tätä en äkkiseltään löytänyt nettikaupoista, jotta olisin voinut laittaa linkin tähän. Mutta työvälineteline tableteille, puhelimille ja muulle on  vastaavankaltainen.

Tehty tilan säästämiseen

Minua ihastuttaa Yamazakin esineissä yksinkertaisen kaunis muotoilu ja käytännöllisyys. Tämän japanilaisen brändin ideana on suunnittella koteihin tyylikkäitä ja arkea helpottavia sisustus- ja säilytysratkaisuja, ja siinä he todella ovat onnistuneet. Esineet ovat unikkeja, pelkistettyjä, moderneja, minimalistisia. Olen kerran jos toisenkin miettinyt niitä katsellessani, että onpa nerokas ratkaisu. Jos haluat mennä hypistelemään tuotteita, löydät niitä ainakin Vepsäläiseltä ja Stockmannilta, mutta myös joistakin muista sisustusliikkeistä.

Japanin suurissa kaupungeissa monet asuvat pienissä asunnoissa, joissa tarvitaan tilaa säästäviä ratkaisuja. Yamazakin tuotteiden suunnittelua inspiroi juuri tälläinen pienen tilan tehokas järjestäminen. Vähän aikaa sitten löysin heidän valikoimistaan pienen kenkätelineen eteisen tuulikaappiin. Mistään muualta en ollut löytänyt sopivan kokoista ja kaunista, vaikka olin usean vuoden haeskellut.

Nyt pitää sitten vain muistaa laittaa pikkutavarat niille varattuihin laatikoihin eikä ripotella niitä vanhasta muistista ympäriinsä!

Olen iloinen, jos jaat postauksen ystävillesi tai muille aiheesta kiinnostuneille. Kiitos!

2 Replies to “Vinkki: pikkutavarat järjestykseen tyylikkäästi

  1. Olisin halukas tietämään, mikä matto teillä on keittiössä, on mukavan näköinen vaalean keittiöpöydän alla ja mistä hankittu.

    1. Hei, matto on VM Carpetin Rae-villamatto ja hankittu VM Carpetilta suoraan. Näitä myydään toki muuallakin. Olen kyllä ollut tosi tyytyväinen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *