10 x pöytätablettien hyödyt

Tuotteet saatu: Mastermark Brands

Pidätkö ruokapöydällä tabletteja? Meillä on keittiön pöydällä käytännössä aina tabletteja. Arkisin käytämme arkitabletteja ja kun tulee vieraita, vaihdan tyylikkäämmät vierasversiot. Tabletit täydentävät ja piristävät kattausta, mutta niiden käyttämiseen on muitakin hyviä syitä. Kerron tässä postauksessa, miksi ne ovat niin näppäriä. Esittelen myös uudet tablettini, jotka kestävät todennäköisesti loppuelämäni.

Keittiössämme on isohko ruokapöytä, jossa on tammiset jalat ja valkoinen pöytälevy. Valkoinen pinta on nätti ja valoisa, mutta se likaantuu herkästi. Lisäksi valkoinen pöydänpinta näyttää sellaisenaan kylmältä ja kolkolta. Se suorastaan huutaa seurakseen jotakin pehmentävää, kuten juuri pöytätabletteja. Tabletit ovat mielestäni ylivertaisia pöytä- ja kaitaliinaan verrattuna, monestakin syystä. Kerron tässä postauksessa, miksi.

Kun lapset olivat pieniä, suojasin keittiönpöydän arkisin vahakangas- tai kerniliinalla. Vieraita varten heivasin suojakankaan pois ja katoin pöytään tabletit. Kattaus näytti heti juhlavammalta, kun sitä koristivat kauniit tabletit ja pöydänpintakin oli näkyvissä.

Enää meillä ei ole pieniä sottapyttyjä, jotka kaatavat maitomukeja ja roiskivat tomaattikastiketta ympäriinsä. Voimme käyttää arkisinkin pöytätabletteja, joko pelkästään tai pöytäliinan päällä. Kun tulee vieraita, vaihdan tyylikkäämmät vierastabletit ja kattauksesta tulee heti juhlavampi.

Olen käyttänyt samoja pyöreitä, hivenen hohtavia vierastabletteja kohta kymmenen vuotta. Ne ovat säilyneet hyvänä vähäisessä käytössä.

Kaipasin kuitenkin vaihtelua, joten hankin toiset tabletit vieraskattauksia varten, Lind DNA:n Nupo Curve-pöytätabletit. Ne vaikuttavat niin hyvälaatuisilta, että kestävät varmasti vuosikymmeniä. Valmistaja lupaakin niille elinikäisen takuun.

Kurvikas muoto, kestävää kierrätysnahkaa

Nupo Curveissa on ihanan ylellinen, pehmeä, vähän mokkamainen pinta. Tykkään niiden erikoisesta, epäsymmetrisen kaarevasta muodosta, joka tuo kattaukseen mielenkiintoa ja vaihtelua. Tabletinhan ei suinkaan tarvitse aina olla tavallisen tuttu pyöreä tai suorakulmainen.

Väriksi valitsin meille osterin. Kauniita, maanläheisiä värejä on valikoimassa monia muitakin.

Sarjassa on useita muotoja, myös niitä tuttuja pyöreitä ja suorakulmaisia. Jos inspiroidut erikoisemmista muodoista, voisit tykätä näyttävistä lehden muotoisista tableteista – katso täältä. Niitäkin on useita eri värejä. Voisin kuvitella, että upeat lehdet pöydässä säväyttävät ja kiinnittävät varmasti vieraidenkin huomion.

Nupo Curve -pöytätablettien mokkamainen pinta johtuu siitä, että ne on valmistettu laadukkaasta kierrätysnahasta, käytännössä huonekalu- ja muotiteollisuuden ylijäämänahasta. Toisena materiaalina on luonnonkumi. Kierrätysnahkaa on niissä 80 prosenttia ja luonnonkumia 20 prosenttia.

Tällä hetkellä Lind DNA:n jälleenmyyjiä ovat esimerkiksi Stockmann, Laatukaluste, Finnish Design Shop ja Halikossa sijaitseva tyylikäs taukopaikka Design Hill.

Siis nahkaiset tabletit? Eikö nahka ole arka lialle ja kosteudelle? Niin minäkin ensin ajattelin, ja siksi epäröin. Joitakin tabletteja on kokemukseni mukaan hankalaa puhdistaa, toisia jopa mahdotonta, jos niitä ei voi tuupata pesukoneeseen. Näitä ei tietenkään voi.

Mutta yllätys, yllätys, Nupo Curvet ovat oikeasti todella helppohoitoisia ja käytössä huolettomia. Ne hylkivät vettä eivätkä kaatuneet maitolasit tai muut nesteet pilaa niitä. Jopa rasvaiset sormenjäljet lähtevät helposti puhdistusaineella.

Voit pyykäistä tabletit käytön jälkeen tarvittaessa kostealla liinalla. Tehokkaampaan puhdistukseen suositellaan nahkatableteille tarkoitettua puhdistusainetta, kätevää suihkutettavaa sprayta tai syväpuhdistavaa saippuaa. Molemmat ovat erittäin riittoisia ja kestävät normikäytössä pitkään. Tiskiainetta ei kannata putsaamiseen käyttää, sillä se kuivattaa nahkaa.

Tämän postauksen kuvissa näkyvät L-kokoiset tabletit maksavat tällä hetkellä noin 20 euroa kappale ja pienimmät S-kokoiset kympin pintaan. Lisäksi myynnissä on samaan sarjaan kuuluvia söpöjä pieniä lasinalusia.

10 x pöytätablettien hyödyt

Tässä vielä tiivistetysti pöytätablettien plussat.

Pöytätabletti

 1. suojaa pöydän pintaa naarmuilta ja tahroilta
 2. vaimentaa ruokavälineiden aiheuttamaa kolinaa
 3. kaunistaa ja piristää kattausta: tuo pehmeää, kotoisaa tunnelmaa arkikattaukseen ja tyyliä vieraskattaukseen
 4. ei peitä kaikkea, jolloin kaunis pöydänpinta pääsee oikeuksiinsa
 5. on helppo ravistaa muruista ja pyyhkäistä tahroista puhtaaksi tai pesaista koneessa, jos materiaali sen sallii
 6. on yleensä pöytäliina edullisempi
 7. kestää käytössä kauan eikä sotkeennu ja mene ”pilalle” niin helposti kuin pöytäliina
  sopii pöydälle yhtä hyvin sellaisenaan kuin pöytäliinan päällekin
 8. tarjoaa paljon vaihtelun mahdollisuuksia, muotoja, kokoja, värejä ja materiaaleja on lukemattomia erilaisia
 9. istuu hyvin myös pelkistetyn tyylin ystäville
 10.  on helppo nakata laatikkoon syönnin jälkeen, jos et halua pitää tabletteja kaiken aikaa pöydällä.

Oletko kiinnostunut pehmeistä muodoista myös lattialla? Lue tämä postaukseni: Nätti ja näppärä matto eteiseen – vaihteeksi pyöreä.

Olen iloinen, jos jaat postauksen ystävillesi tai muille aiheesta kiinnostuneille. Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *