Ihana aurinkovarjo pienelle terassille

Aloitin tänä kesänä aurinkovarjon metsästyksen hyvissä ajoin ja löysin vihdoin sopivan varjon pienehkölle terassillemme. Yritin viime kesänäkin, mutta olin liian myöhään liikkeellä.

Terassimme on aurinkovarjon kannalta haasteellinen. Luonteva paikka varjolle on pöydän ääressä, mutta siinä tilaa rajaavat hankalasti pylväs, parveke, näkösuoja ja naapurin aita. Aurinkovarjon pitää olla halkaisijaltaan tismalleen kaksi metriä, ei isompi eikä pienempi, jotta se mahtuu ja toisaalta tarjoaa riittävästi suojaa paahteelta. Lisäksi sitä pitää voida taivuttaa. Ilman varjoa terassilla ja pöydän ääressä on aurinkoisina kesäpäivinä paahtavan kuumaa.

Raahasin kotiin ties kuinka monta varjoa eri kaupoista, ostin ja palautin, ennen kuin löytyi kaikin puolin hyvä ja sopiva. Huomioni mukaan suurin osa myynnissä olevista aurinkovarjoista on läpimitaltaan vähintään kolme metriä ja pienempien varjojen valikoima on selvästi suppeampi. Lisäksi pienemmät varjot ovat usein melko kevyitä ja heiveröisiä parveke- tai rantavarjotyyppisiä.

Onneksi menin Ikeaan. Sieltä löysin halkaisijaltaan kaksimetrisen, kauniin beigen värisen Samsö-aurinkovarjon, jota voi kallistaa ja jonka korkeutta voi säätää. Varjo on laadukkaan ja tukevan tuntuinen ja pysyy jämäkästi paikoillaan muhkeassa varjonjalassa, jonka ostin samalla ja täytin soralla. Varjokankaan UPF-arvo on 25+ eli se torjuu 96 prosenttia auringon UV-säteilystä. Saamme siis varjon alla hyvän suojan UV-säteilyä vastaan.

Olen ottanut tavakseni laskea varjon alas iltaisin tai kotoa pois lähteissämme siltä varalta, että sää muuttuu tuuliseksi.  Aurinkovarjoahan ei periaatteessa saisi jättää avoimeen asentoon ilman valvontaa.

Edellinen pöytään kiinnitetty varjomme jäi joskus vuosia sitten auki, kun poistuimme kotoa. Kun tulimme parin päivän päästä takaisin, varjo oli kadonnut. Olin aivan raivona, että joku on pöllinyt sen. Ei ollut. Varjo oli lennähtänyt aidan yli naapureiden pihalle. Onneksi se ei ollut vahingoittanut mitään tai ketään.

Tämä uusi varjo on helppo paketoida tarranauhalla suppuun, kun sen sulkee. Tällä viikolla on ollutkin melkoisen tuulisia ja sateisia päiviä, mutta nyt aurinko paistaa taas ihanasti ja varjo saa olla levällään. Pyyhin varjokankaasta juuri tänään siitepölyä ja tahroja ja totesin, että lika irtoaa siitä mukavasti kostealla liinalla.

Nyt olen supertyytyväinen. Terassi on täydentynyt pikkuhiljaa viihtyisämmäksi. Viime kesänä nikkaroimme näppärän näkösuojan naapureiden katseita vastaan ja asentelimme terassille aurinkokennovalaisimia, jotka luovat takapihalle tunnelmallista valoa hämärän tullen. Ostin myös kauan haaveilemani riipputuolin, josta tuli heti kesäinen lemppari- ja rentoutumispaikkani.

Olen iloinen, jos jaat postauksen ystävillesi tai muille aiheesta kiinnostuneille. Kiitos!

2 Replies to “Ihana aurinkovarjo pienelle terassille

  1. Löysin sattumalta postauksesi, etsiessäni aurinkovarjon pienelle parvekkeellemme…kyllä, ei avoterassille. Yksinkertaiselta kuulostava ongelma on muodostunut yllättävän hankalaksi. Ratkaisusi on ihana ! Kiitos vinkistä.

    1. Olepa hyvä vain. Kiva, jos sait postauksestani jotain ideoita.
      Valoisaa kesää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *