Epäonninen oviremontti

Meillä on uusi ulko-ovi, taas. Edellinen ovi asennettiin vasta puoli vuotta sitten. Taloyhtiöömme tilatut ovet olivat kalliita ja niiden piti olla laadukkaita, mutta ovissa oli niin paljon puutteita, että kaikki ovet oli vaihdettava uudestaan. Lue tästä, millaisia mokia ovirempassa voi tapahtua. Jos kotiisi vaihdetaan uusi ulko-ovi, ole tarkkana ja varmista, että kaikki toimii asianmukaisesti.

Muistatko, kun iloitsin viime talvena meidän uudesta, tyylikkäästä ulko-ovesta? Moderni ovi oli Skaalan pohjoismaista mallistoa ja kotimaassa valmistettu. Kirjoitin tuolloin, että olen tyytyväinen, kun saimme taloyhtiöömme kotimaiset, laadukkaat ja kestävät ovet. Ilo jäi kuitenkin lyhyeksi, sillä kaikki ovet piti vaihtaa kohta uudestaan.

Luvattoman paljon virheitä

Käytön myötä huomasimme vähitellen, että ovet olivat kaukana siitä laadusta, jota kohtuullisen kalliilta ovelta voi odottaa. Asuntomme ovea piti paiskoa aina kolme kertaa ennen kuin se suostui menemään kiinni. Välillä ovi jäi lähteissä vahingossa auki. Monella naapurilla oli sama ongelma. Valopeili vain helisi alakerrassamme, kun naapurit yrittivät saada omia oviaan suljettua.

Jotkut ovet taipuivat niin paljon, että niiden sulkeminen vaati kohtuutonta voiman käyttöä. Joidenkin ovien lukkopesä ja ovenkahva löystyivät ja ruuveja piti kiristellä vähintään kerran kuussa. Kahvat kinnasivat ja jämähtivät milloin mihinkin asentoon. Saranat narisivat ilman jatkuvaa öljyämistä ja ovisilmä pyöri ympäri. Maalipinta näytti monessa ovessa uutenakin siltä kuin siinä olisi rasvatahroja.

Tuntuu käsittämättömältä, miten tällaista ”laatua” oli päässyt tai päästetty myyntiin. Ovissa oli luvattoman paljon puutteita ja virheitä. Selvää oli, ettei taloyhtiö voinut hyväksyä toimitusta. Asennetuilla ovilla on kahden vuoden takuu, joka alkaa vasta siitä, kun toimitus on hyväksytty.

Projekti pitkittyy

Onneksi taloyhtiön hallitus oli sitkeä ja jaksoi vaatia asian korjaamista. Me asukkaat kirjasimme havaintojamme ylös ja niistä reklamoitiin ovitoimittajalle. Hallituksen edustajat kiersivät ovitoimittajan edustajan ja projektinvalvojan kanssa kaikki asennetut ovet läpi, tarkastivat ja mittailivat ne.

Hallituksen vastine ovitoimittajalle oli, että kaikkien korjaustöiden tulee olla yhtiölle kulutonta ja kustannuksetonta.

Keväällä ovifirma lopulta ilmoitti, että kaikki ovilehdet vaihdetaan ja uusiin ovilehtiin tulee vahvistettu runko. Arvoitu aikataulu oli kesäkuun puolivälissä, ja suunnilleen siinä main ovirumba sitten alkoi uudestaan.

Toinen kerta toden sanoo

Homma sujui yllättävän sujuvasti, vaikka vaihdettavia ovia oli kahdessa yhtiössä, meillä ja naapurissa, yhteensä 70. Tuskin huomasin, kun asentaja kävi aamulla vaihtamassa uuden oven aiemmin asennettuihin karmeihin ja lukkoseppä siirtämässä helat.

Nyt olen mielissäni siitä, että saimme tyylikkään ja tällä kerralla laadukkaan oloisen oven. Malli on sama kuin edellinen mutta tämä uusi ovi on selvästi siistimpi ja toimivampi. Ovessa on tuplatiivisteet ja nätti, korkea lasiaukko, jossa on energiatehokas pinnoite. Se estää talvella lämpöä karkaamasta ja kesällä auringonpaisteen kuumentavaa vaikutusta. Lasi keventää kivasti ovea ja toimii näkösuojana mutta päästää valon mukavasti läpi.

Ovifirmalle olisi ollut huomattavasti helpompaa ja varmasti kannattavampaa toimittaa ja asentaa kerralla kunnolliset ovet. Ei olisi tarvinnut tuhlata puolta vuotta neuvotteluihin ja tehdä työtä uudestaan. Kaiken säätämisen jälkeen nostan kuitenkin hattua sille, että ovitoimittaja hoiti homman kunnialla loppuun asti.

Jos kotiisi vaihdetaan uusi ulko-ovi, ole tarkkana ja varmista, että kaikki toimii asianmukaisesti ennen kuin hyväksyt oven asennuksineen.

 

Olen iloinen, jos jaat postauksen ystävillesi tai muille aiheesta kiinnostuneille. Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *