Tunnelmaa iltaan aurinkokennovalaisimilla

Kaupallinen yhteistyö: Nettilamppu.fi
Sisältää *-merkillä merkittyjä mainoslinkkejä.

Tykkäätkö aurinkokennovalaisimista? Itse olen aivan ihastunut niihin. Aurinkoenergialla toimivilla valaisimilla on helppo luoda tunnelmaa hämärtyvään iltaan ja valaista piha, terassi tai parveke kotoisaksi ja kutsuvaksi. Kerron tässä postauksessa aurinkokennovalaisimien muistakin hyvistä puolista ja esittelen erityyppisiä, aurinkoenergialla toimivia koristevalaisimia. 

Jos tykkäät tunnelmavaloista sisällä, nautit niistä varmasti myös ulkona. Itse olen hullaantunut aurinkokennovalaisimiin. Niillä luot helposti kotoisaa ja kutsuvaa tunnelmaa hämärtyvälle pihalle, parvekkeelle tai terassille.

Aurinkokennovalaisimissa on akku ja aurinkokenno. Kun aurinko paistaa päivällä, kenno kerää aurinkoenergiaa ja muuttaa sen sähköksi, joka varastoituu akkuun. Kenno voi olla joko itse valaisimessa tai johdon päässä, jolloin sen voi sijoittaa kauemmas valaisimesta.

Useimmissa valaisimissa on hämäräkytkin, joka sytyttää valon automaattisesti hämärän tullen. Valo palaa niin kauan kuin akussa riittää virtaa tai kunnes aamu alkaa sarastaa. Sinun ei siis tarvitse käydä räpsyttelemässä valoja päälle ja pois. Toki niinkin voit halutessasi tehdä, sillä valaisimissa on yleensä myös on/ off -kytkin.

Alku- ja keskikesällä aurinkokennovalaisimet syttyvät pitkän valoisan päivän takia melko myöhään. Meidän pihallamme hämäräherkimmät valaisimet syttyvät noin kello 23 tienoilla ja loput pikkuhiljaa ennen puolta yötä. Mitä pidemmälle kesä etenee ja mitä lähemmäs syksyä mennään, sitä aikaisemmin valaisinten hämäräkytkin sytyttää valon.

Laittele, minne lystäät

Aurinkokennovalaisimien yksi hyvä puoli on se, että niitä on todella helppo asentaa, sijoittaa ja siirrellä. Lisäksi niiden käyttö on ympäristöystävällistä eikä maksa mitään. Lamppujen sijoittelussa vain mielikuvitus on rajana. Voit asentaa pihalle, parvekkeelle tai terassille yhden tai muutaman valaisimen tai yhdistellä monia erilaisia valaisimia kivaksi kokonaisuudeksi oman makusi ja mieltymystesi mukaan.

Olen hankkinut kuvissa näkyvät valaisimet *Nettilamppu.fi:stä. Euroopan johtavan valaistusalan verkkokaupan valikoimissa on kaikenkaikkiaan yli 30 000 sisä- ja ulkovalaisinta. Toimitus on ilmainen vähintään 99 euron arvoisille tilauksille ja tuotteilla on 50 päivän ilmainen palautusoikeus. Nettilamppu.fi:ssä on usein hyviä tarjouskampanjoita ja alennuksia, joten kannattaa käydä sivustolla kurkkimassa vaikka useamminkin.

Katso tästä, millaisia aurinkokennovalaisimia meillä on ja poimi vinkkejä erityyppisistä, aurinkoenergialla toimivista koristevalaisimista. Nyt on oiva aika varautua elo-syyskuun pimeneviin iltoihin ja rakennella tunnelmallinen ulkovalaistus valmiiksi!

Mainio maapiikki

Maapiikin asennukseen tarvitset vain nurmikkoa, kukkapenkin, parvekelaatikon tai muun pehmeän alustan – asfaltille sitä ei voi asentaa. Valaisimessa on nimensä mukaisesti piikki, jonka avulla voit painaa sen maahan haluaamaasi paikkaan.

Alla näkyvä *Lindby Tyrell aurinkokäyttöinen LED-lamppu on 43 cm korkea ja se sopii kivasti polun, pihan, terassin tai seinustan valaisemiseen. Meillä tämä moderni ja kaunis valaisin koristaa etuoven vieressä olevaa kukkapenkkiä ja toivottaa kotiintulijan pimeällä lämpimästi tervetulleeksi.

En tiedä, onko tätä mallia enää myynnissä, mutta ainakin muita yhtä upeita *Lindbyn maapiikkejä on – katso täältä.

Liikuteltava lyhty

Kahvallisen aurinkokennolyhdyn voit asettaa pöydälle, portaille tai terassin tai parvekkeen lattialle tai ripustaa roikkumaan. Sitä on helppo kantaa ja siirtää paikasta toiseen.

Pelkistetty *LED-Solar Loja -pöytävalaisin on 42 cm korkea ja näyttävän näköinen, mihin tahansa sen sijoitatkaan.

Viehättävä valoketju

Meillä on ollut aurinkokennovalaisimia monen vuoden ajan, mutta ei ikinä ennen roikkuvaa valoketjua. Nyt on, ja olen aivan myyty. Valoketju on mielestäni parhaita tapoja luoda ulkotilaan kodikas ja kutsuva tunnelma. Siitä tulee ihanan pehmeää ja lempeää valoa vähän ylemmäs.

Valoketju sopii mainiosti myös juhlien koristeluun ja vaikka jouluun. Voit ripustaa sen mihin haluat, myös puuhun tai pensaaseen. Aurinkokenno sijaitsee erillisessä osassa johdon päässä, ei itse lampuissa, ja se painetaan maahan maapiikin avulla.

Tämä meidän LED-valoketjumme on *Siriuksen valmistama Lucas ja se sisältää kymmenen, perinteisen hehkulampun muotoista LED-lamppua. Johdon pituus on kolme metriä, joten ketju sopii täydellisesti terassillemme parvekkeen pylväiden väliin.

Nätti ja näppärä pöytävalaisin

Olen jo pitkään ihastellut Eva Solon pientä, suloista *SunLight-LED-aurinkopöytälamppua. Nyt meillä on sellainen terassin pöydällä. Valaisin on hieman pienempi kuin kuvittelin, mutta todella söpö.

Minimalistisesti muotoiltu valaisin on 15 cm korkea, siinä on tukeva jalka ja se pysyy jämäkästi paikoillaan. Sitä on myös helppo siirrellä minne milloinkin haluaa. Aurinkokenno on piilotettu valaisimen sisään. Lempeästi valaiseva pöytälamppu sopii ihanasti myös koristeeksi kattaukseen, sekä ulos että sisälle.

Takapihallamme, terassin reunassa on myös kaksi samaan sarjaan kuuluvaa, 37-senttistä *SunLight -maapiikkiä. Säänkestävissä valaisimissa riittää virtaa jopa 20 tunniksi sen jälkeen, kun ne ovat paistatelleet auringonvalossa kahdeksan tuntia.

Kestävä seinävalaisin

Haluan esitellä sinulle vielä yhden ”vanhan” valaisimemme, nimittäin *Lindby Aleeza-LED-aurinkovalon.

Meillä on näitä seinävalaisimia kolme kappaletta terassin pystypalkeissa. Edulliset Aleezat ovat osoittautuneet todella kestäviksi ja pitkäikäisiksi: ne ovat valaisseet takapihaamme jo kolme vuotta, kesät talvet.

Pimeänä vuodenaikana valaisin latautuu luonnollisesti huonommin ja palaa lyhyemmin, eikä aina ollenkaan. Aurinkokennovalaisimet voi yleensä jättää talveksi ulos, mutta ne kestävät kauemmin, jos varastoit ne sisätiloihin lumelta ja pakkaselta suojaan.

Vähempikin paiste riittää

Olen käyttänyt aurinkokennovalaisimia vaihtelevassa kesäsäässä, sateessa, paisteessa, pilvisellä säällä ja tuulessa. Tässä esittelemäni valaisimet eivät kokemukseni mukaan vaadi koko päivän täyttä auringonpaistetta latautuakseen, vaan syttyvät myös puolipilvisellä säällä.

Positiivista on myös se, että valaisimet ovat pysyneet paikoillaan säällä kuin säällä, myös kovassa tuulessa. Kannattaa tarkistaa, että ulos laitettavat valaisimet ovat tarpeeksi tukevia. Jos esimerkiksi maapiikkivalaisin on kovin rimpula ja hutera, sitä voi olla vaikeaa saada pysymään suorassa tai ylipäätään pystyssä kovassa tuulessa tai sateessa.

Vinkki: Aurinkokennovalaisimet sopivat erinomaisen hyvin myös mökille, etenkin, jos siellä ei ole sähköä. Tästä pääset tutustumaan *Nettilamppu.fi:n aurinkokennovalaisimiin.

 

Olen iloinen, jos jaat postauksen ystävillesi tai muille aiheesta kiinnostuneille. Kiitos!

2 Replies to “Tunnelmaa iltaan aurinkokennovalaisimilla

  1. Aurinkokennovalaisimet ovat todella monikäyttöisiä ja kauniita. Meillä on niitä sekä kotona terassilla, että mökillä. Mökillä vanhimmat taitavat olla kymmenen vuoden takaa ja toimivat aina yhtä hyvin.

    1. Kiva kuulla, että aurinkokennovalaisimenne ovat toimineet noin kauan. Meilläkin on muutamia valaisimia, jotka kestävät ja kestävät vaan vuodesta toiseen. Näistä uudemmista en vielä tiedä, mutta ainakin vaikuttavat laadukkailta.
      Hyvää loppukesää ja syksyn alkua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *