Iho heleäksi konjac-sienellä

Sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä

Koskakohan olen viimeksi käynyt kasvohoidossa? Ehkä vuosi sitten, sillä en ole käynyt kosmetologilla kertaakaan koko korona-aikana. Toisaalta nyt on hyvin aikaa hoidella ihoa itsekin, kun elämä keskittyy kotiympyröihin koronarajoitusten takia.

Kerroin viime postauksessani vanulappuahdistuksestani, johon löysin helpotuskeinoja Nordic Beauty Days –kauneus- ja hyvinvointimessuilta syyskuussa. Sain samaisilta messuilta testattavakseni *Konjac Sponge -sienen joka on oikeasti mullistanut ihonhoitoni.

Olen aivan ällikällä lyöty, miten paljon hyvää näin pieni, yksinkertainen ja luonnollinen puhdistussieni voi iholle tehdä. Ihoni on muutaman kuukauden käytön jälkeen niin sileä, pehmeä ja heleä, että voisi luulla, että olen käynyt ammattilaisen tekemässä kasvohoidossa.

Konjac-sienet valmistetaan Aasiassa kasvavien Amorphophallus Konjac -kasvien juurikuidusta, eli ne ovat täysin kasvipohjaisia. Niillä ei siis ole nimestään huolimatta mitään tekemistä konjakin kanssa. Kuulemani mukaan japanilaiset maanviljelijät käyttivät luonnonmukaisia ja lempeitä konjac-sieniä alun perin pienten lasten herkän ihon puhdistamiseen.

*Konjac-sieni sisältää iholle tärkeitä mineraaleja ja syväpuhdistaa ihoa hellävaraisesti. Sienen verkkomainen, huokoinen rakenne poistaa ihon pinnalta kuollutta ihosolukkoa ja epäpuhtauksia. Näin iho hengittää paremmin ja hoitotuotteet pääsevät imeytymään syvemmälle. Sienen pehmeä pinta ei ärsytä herkkääkään ihoa, kunhan muistaa kastella sen hyvin.

Konjac sponge-sieniä on useita värejä. Eri väriset sienet on tarkoitettu erilaisille ihotyypeille, ja niitä on esimerkiksi normaalille, rasvaiselle/ epäpuhtaalle, herkälle, sekaiholle ja aikuiselle iholle. Itse olen käyttänyt ranskalaista savea sisältävää *punaista Konjac-sientä, joka auttaa kirkastamaan ihoa, vähentää ihon punoitusta ja tasoittaa ihon väriä. Se sopii kuivalle, vahingoittuneelle ja ikääntyvälle iholle sekä ruusufinnin, atopian tai psoriasiksen kanssa kamppailevalle.

Puhdistan kasvoni joka aamu kostealla konjac-sienellä. Kevyt pyörittely sienellä hieroo ja kuorii ihoa hellävaraisesti ja aktivoi pintaverenkiertoa. Se tuntuu niin ihanalta, että oikein odotan joka aamu, että pääsen sienihoitoon.

Puhdistuksen jälkeen iho tuntuu ihanan eläväiseltä. Veri kiertää hyvin ja ihon pinnalla tuntuu minimaalisen pientä kivaa ”kihinää”. Iho on raikas, pehmeä ja virkistynyt.

Sienihoidon jälkeen ihohuokoset tuntuvat olevan auki ja iho on todella vastaanottavainen, mutta se ei silti tunnu kuivalta tai kirstävältä. Olen huomannut, että ihonhoitotuotteet imeytyvät hanakasti. Myös meikkivoide on helppo levittää, kun iho on tasainen ja sileä.

Luulen, että juuri tuo hoitavien tuotteiden hyvä imeytyminen vaikuttaa olennaisesti siihen, miksi ihoni voi sienen käytön myötä niin hyvin. Levitän sienipuhdistuksen jälkeen iholle jonkin ihanan öljyn tai seerumin ja sen päälle kosteusvoiteen.

Toisinaan, etenkin talviaikaan, ihossani on pintakuivuutta, toisinaan taas leukaan pukkaa muutama näppy, mutta sienipuhdistus saa ihon nopeasti kuntoon. Kuorinta-aineita en tarvitse enkä käytä enää ollenkaan.

Konjac-sieni on kuivana karhea ja kova kuin korppu. Ennen ensimmäistä käyttökertaa sientä kannattaa liottaa mukissa tai muussa astiassa 10-20 minuuttia, jotta sieni pehmenee kunnolla. Seuraavilla kerroilla riittää muutaman minuutin liotus.

Liotuksen jälkeen sienestä puristetaan ylimääräinen vesi pois ja se on valmis käytettäväksi. Pehmoista sientä kannattaa liikutella kasvoilla pyörivin liikkein, jotta kuolleet ihosolut irtoavat ihon pinnalta tehokkaasti. Sientä voi käyttää puhdistusaineen tai pelkän veden kanssa. Jos sientä käyttää meikinpoistoon, puhdistusaineen voi levittää joko kasvoille tai sieneen.

Kun iho on puhdistettu, sieni on tärkeää huuhtoa hyvin ja ripustaa sen jälkeen kuivumaan ilmavaan paikkaan. Konjac on suositeltavaa vaihtaa 2-3 kuukauden välein, jos se on päivittäisessä käytössä. Sieni on biohajoava eli vanhan sienen voi nakata biojätteisiin.

Nyt ihmettelen vain, miten ihmeessä olen aikaisemmin selvinnyt ilman konjac-sientä! Siitä on tullut nopeasti luottotuotteeni, josta en halua luopua.

Katselin juuri, että Konjac-sieniä voi ostaa kohtuuhintaan, vähän yli kympillä *Noben monipuolisesta, suomalaisesta verkkokaupasta. Heillä on valikoimissaan  useita erilaisia sieniä, joten jokaiselle ihotyypille löytyy varmasti sopiva.

Olen iloinen, jos jaat postauksen ystävillesi tai muille aiheesta kiinnostuneille. Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *