Keltainen on kevään voimaväri

Keltaisen värin voima ravistelee talven rippeet pois ja piristää keväistä kotia. Tiedätkö, millaisessa tilassa energinen keltainen on omiaan ja mihin huoneeseen se ei sovi? Lue tästä.

Istutan usein pääsiäiseksi keltaisia tetenarsisseja ruukkuun ulkoportaille. Tänä keväänä se jäi tekemättä, mutta halusin kotiin jotakin keltaista. Ostin kimpun kauniin keltaisia tulppaaneja.

Muita pääsiäiskoristeita meillä ei nyt olekaan. Vanhat koristeet olen vienyt kierrätykseen ja uusia en en halua hankkia, koska koetan kiivaasti tyhjentää kaapeista kaiken ylimääräisen tulevaa muuttoa varten.

Miksi käsi eksyy valitsemaan nimenomaan keltaista pääsiäiseksi? Miksi pääsiäisen kukat ja koristeet ovat keltaisia? Oletko koskaan miettinyt?

Syy on varmasti se, että keltainen symboloi monia pääsiäiseen liittyviä teemoja. Se viestii luonnon heräämisestä, valosta ja lämmöstä, ilosta ja energiasta, toivosta, totuudesta ja uudesta elämästä. Keltainen on oikea kevään voimaväri.

Auringon valo ja lämpö ovat tervetulleita pitkän pimeän talven jälkeen. Ne herättävät luonnon eloon ja mahdollistavat kasvun. Keltainen on luonnossa yksi kevään ensimmäisistä väreistä. Monet maasta puskevista kukista ovat keltaisia, narsissit, krookukset, leskenlehdet.

Keltainen on kevään voimaväri, myös sisustuksessa

Keltaisen värin voima ravistelee talven rippeet pois, piristää kotia ja tuo auringonpaistetta ja lämpöä sisustukseen. Harva meistä kuitenkaan varsinaisesti ”viljelee” keltaista sisustuksessa. Etenkin kirkas keltainen on hyvin energinen, intensiivinen ja vahva väri, joka kerää helposti kaiken huomion. Liiallisena se saattaa jopa ärsyttää.

Käytän itse harvoin keltaista sisustuksessa, mutta pääsiäiseen se sopii tai silloin tällöin muulloin mausteeksi. Yksi tai muutama keltainen yksityiskohta hillityn harmonisessa huoneessa tuo kummasti valoa ja iloista ilmettä.

Jos keltainen tuntuu vieraalta tai turhan rohkealta väriltä, kokeile sitä pieninä väripilkkuina.
Miten olisi pari sohvatyynyä, torkkupeitto tai leikkokukkia? Jos olet rohkeampi, voit valita olohuoneen katseenvangitsijaksi keltaisen nojatuolin, sohvan tai maton.

Kirkkaan tai sitruunan keltainen ei suinkaan ole ainoa vaihtoehto. Onhan myös esimerkiksi kerman, sahramin ja samettikukan keltaista ja murrettua keltaista. Jos haluat, että keltainen istuu hillitysti muuhun sisustukseen, voit valita hennon vaaleankeltaista.

Mieli piristyy ja luovuus kukkii

Väripsykologian mukaan keltainen väri virkistää ja voi kohentaa mielialaa ja parantaa keskittymistä. Siksi se sopii hyvin esimerkiksi työhuoneeseen tai opiskelutilaan, jossa tarvitaan positiivista energiaa. Keltainen on luovuuden ja uusien ideoiden väri. Eteiseen keltainen luo aurinkoista ja vastaanottavaista tunnelmaa.

Makuuhuoneeseen keltainen sen sijaan ei ole optimaalinen väri. Varsinkin puhdas, kirkas keltainen voi olla liian energisoiva huoneeseen tai tilaan, jossa haluat rauhoittua ja rentoutua. Herkkien ihmisten voi kuulemma olla vaikeaa saada unen päästä kiinni, jos huoneessa on paljon keltaista.

Hyvää pääsiäistä!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Olen iloinen, jos jaat postauksen ystävillesi tai muille aiheesta kiinnostuneille. Kiitos!

One Reply to “Keltainen on kevään voimaväri”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *