Kokeilitko jo hauskaa kukkakikkaa? Tulppaanihieronnalla saa uudennäköisiä tulppaaneita

Tulppaanihieronta kuulostaa niin veikeältä ja oudolta jutulta, että luulin sitä huuhaaksi, kun ensimmäisen kerran kuulin. Somessa kohistiin tulppaanihieronnasta koko alkutalvi, enkä voinut välttyä näkemästä ”hierottuja” tulppaaneita. Ja olivathan ne tosi nättejä.

Minäkin päätin kokeilla. Tulppaanit ovat ikiklassikoita ja kevättalven lempparikukkiani. Harmittaa vain, kun ne eivät hirveän kauaa kestä kauniina maljakossa. Tulppaanihieronnalla saa elvytettyä repsahdusvaihetta lähestyvät kukat ja annettua niille hieman jatkoaikaa. Tuunauskikka raikastaa tulppaanikimpun ilmeen ja kukista tulee aivan uudennäköisiä. Niitä tuskin tunnistaa tulppaaneiksi.

Tulppaanihieronta on yksinkertainen temppu. Käsittelyyn ei siis tarvita mitään floristin tai hortonomin taitoja. Kukan terälehdet vain käännellään varovasti auki, lähes nurinpäin. Tulppaanin suippo muoto muuttuu kesäkukkamaiseksi ja yhtä avonaiseksi kuin esimerkiksi marketta ja tähtisilmä ovat.

Hieronta kuvaa kikkaa hauskasti, koska terälehtiä kannattaa käsitellä hellin sormin, jotteivat ne lohkea. Juuri puhjenneiden tai nupullaan olevien tulppaanien terälehtiä on hankalaa taivutella. Hieronta sopiikin parhaiten hieman venähtäneille tulppaaneille, joiden kukinto on auennut. Ohjeita voit katsoa vaikkapa eKukan sivuilta.

Avaamisesta ei ole tulppaaneille haittaa, joten terälehtiä voi hyvillä mielin availla – vaikka silloinkin, jos kaipaa vaihtelua tulppaanikimppuun. Jos terälehti kuitenkin murtuu, sen nestekierto häiriintyy eikä kukka kestä kovin kauaa.

Tulppaanikimpusta voi valita muutaman kukan avattavaksi tai availla kaikki. Kumpikin vaihtoehto näyttää hauskalta.

Hieronta sopii kuulemma myös ruusuille. Sitä aion ehdottomasti kokeilla jossain vaiheessa. Jännä nähdä, miltä avatut ruusut näyttävät. Tuleeko niistäkin ihan erinäköisiä?

Olen iloinen, jos jaat postauksen ystävillesi tai muille aiheesta kiinnostuneille. Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *