Lomalla kodikkaassa vuokramökissä

Vuokrasimme taas tänä kesänä mökin kotimaasta. Huomasimme  viime vuoden koronakesänä, että vuokramökissä lomailu on helppoa, huoletonta ja mukavaa. Viime vuonna majaillimme hulppeassa huvilassa Päijänteen rannalla Padasjoella. Tänä kesänä suuntasimme hämyiseen hirsimökkiin Längelmäveden rannalle Kangasalle.

Aloimme etsiä ja haarukoida sopivaa vuokramökkiä jo maaliskuun alussa Airbnb:n kautta. Onneksi olimme ajoissa, sillä kesän alkuun mennessä vapaana olevat mökit olivat huvenneet lähes olemattomiin. Meillä oli ennetään hyviä kokemuksia Airbnb:stä, jonka kautta olimme vuokranneet kivat huoneistot Roomasta ja Tampereelta. Tykkäämme asua lomalla kodinomaisesti, emme niinkään hotellissa.

Airbnb:ssä asuntoa ei voi automaattisesti vuokrata, vaan ensin viestitellään vuokraajan kanssa. Hän päättää, haluaako vuokrata asuntonsa varaajalle. Vuokraajat ja vuokralaiset arvioivat toisensa vuokrauksen jälkeen ja näillä arvioilla on luonnollisesti vaikutusta myöhempiin vuokrauksiin puolin ja toisin. Kannattaa siis asua siivosti ja jättää kämppä moitteettomaan kuntoon. Monessa kohteessa loppusiivous pitää tehdä itse, kuten tässäkin mökissä. Joissakin siitä ei tarvitse huolehtia, mutta siivouksesta peritään silloin yleensä pieni lisämaksu.

Peruutusehdoissa on vaihtelua, mutta usein mökin voi perua vielä varsin viime tinkaan. Siksi mekin uskalsimme varata mökin jo maaliskuussa, vaikka kesän ohjelma ja sää olivat vielä epäselviä. Airbnb huolehtii siitä, että varausmaksun saa peruutuksen sattuessa takaisin ehtojen mukaisesti.

Tärkein kriteerimme mökkiä vuokratessa on se, että mökki sijaitsee järven rannalla. Meidän perhe rakastaa järvimaisemaa, uimista ja veneilyä, emmekä kerta kaikkiaan voisi lomailla kuivalla maalla.

Löysimme kodikkaan, hämyisän hirsimökin, joka sijaitsee upealla paikalla Längelmäveden rannalla, mäntymetsän keskellä, kallion päällä. Mökissä on tupa, oleskeluhuone ja useita nukkumatiloja sekä iso kuisti. Näkymät järvelle ovat huikeat, ja jaksoin tuijottaa maisemaa loputtomasti.

Säiden haltija arpoi lomaviikollemme hikisen helteen ja mittari kipusi parhaimmillaan, tai pahimmillaan, +32 asteeseen. Itse en erityisemmin pidä kuumuudesta, mutta nyt pärjäsin ihan hyvin, kun järveltä tuuli vilvoittavasti ja uimaan pääsi monta kertaa päivässä. Tukkani olikin lähes koko ajan märkä ja sekaisin, mutta niinhän lomalla saa ollakin. Kävimme myös veneilemässä useamman kerran.

Mies ja perheen nuoriso nauttivat saunomisesta tunnelmallisessa saunamökissä, mutta itse en innostunut löylyistä helteellä. Vaihdoin vain uikkarit päälleni saunamökin eteisessä ja laskeuduin kätevästi portaita pitkin suoraan järveen.

Vuokraamamme mökki, Mäntypistiäinen, on viehättävän persoonallinen ja monikerroksinen. Mökki on rakennettu alun perin yli 50 vuotta sitten, mutta sitä on päivitetty moneen kertaan vuosien varrella. Myös pihapiiri on monimuotoinen ja polveileva. Grillipisteellä oli kiva grillailla iltaisin, nauttia leppoisasta kesäillasta ja ihailla auringonlaskun kultaamaa maisemaa.

Mökissä on ilmalämpöpumppu, jolla mökin saa viilennettyä ihanan viileäksi. Nukuimmekin öisin erinomaisesti. Hyvää, syvää unta edistivät mökkiin asennetut kunnolliset pimennysverhot, jollaisia on kokemuksemme mukaan melko harvoissa Airbnb:n majoituspaikoissa. Esimerkiksi viime kesän vuokrahuvilassa virittelimme ikkunoihin jätesäkkejä ja sohvatyynyjä valon torjumiseksi.

Viihdyimme paremmin kuin hyvin ja nautimme mökkilomastamme täysillä. Tuntui kuin olisimme olleet omalla mökillä – sillä erotuksella, ettei meidän täytynyt tehdä mitään ylläpito- ja huoltotöitä. Saimme rentoutua vain ja se tuntui hyvältä, sillä kulunut vuosi on ollut melkoisen rankka ja kuluttava. Tulemme varmasti lomailemaan vuokramökissä tulevinakin kesinä.

 

Olen iloinen, jos jaat postauksen ystävillesi tai muille aiheesta kiinnostuneille. Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *