Luo tunnelmaa ihanilla pöytävalaisimilla

Kaupallinen yhteistyö: Nettilamppu.fi

Sisältää  mainoslinkkejä, linkit on merkitty *-merkillä

Kun haluat rauhoittua, rentoutua ja tunnelmoida, sammuta yleisvalo ja sytytä pöytävalaisimet. Pöytävalaisimilla luot pehmeää ja kodikasta tunnelmaa olohuoneeseen. Voit sijoitella valaisimia ympäri huonetta, tv-tasolle, sivupöydälle, senkin tai lipaston päälle. Esittelen tässä postauksessa kaksi iki-ihanaa pöytävalaisinta, jotka ovat parhaimmillaan juuri tunnelmanluojina. Haaveilin näistä valaisimista pitkään, ja nyt ne kaunistavat kotiamme.

Olohuoneessamme on kaksi kattovalaisinta, mutta en käytä niitä juuri koskaan. Niiden valo tekee huoneesta vähän kalsean. Napsautan kattovalon päälle yleensä vain silloin, kun siivoan ja tarvitsen hyvää yleisvaloa.

Kattovalaisimella onkin mahdotonta saada aikaan lämmintä, kodikasta tunnelmaa. Siihen tarvitaan täydentävää sisustusvaloa, kuten pöytävalaisimia. Sivupöydälle, senkille tai lipastolle sijoitettu pöytävalaisin luo pehmeää tunnelmaa, korostaa kauniita pintoja ja esineitä ja tekee sisustuksesta mielenkiintoisemman. Omasta mielestäni tunnelma vain paranee, kun valopisteitä on huoneessa useampia.

Ihmisen katse hakeutuu valoon, joten myös valonlähteen ulkonäöllä on väliä. Kaunista valaisinta on ilo katsella – myös silloin, kun valo on sammutettu. Ainakin itselleni on tärkeää, että valaisin on sekä käytännöllinen että kauniisti muotoiltu.

Kun olet hankkimassa pöytävalaisinta, mieti ensin, mikä on sen käyttötarkoitus. Haetko kirkasta valaistusta esimerkiksi lukemista varten vai pehmeää ja tunnelmallista valoa taustalle? Jos haet nättiä, näppärää ja tehokasta pöytävalaisinta työpöydälle, sinua voisi kiinnostaa myös tämä postaukseni.

Jos taas haet pehmeää tunnelmavaloa, kannattaa jatkaa lukemista. Esittelen nyt kaksi iki-ihanaa Flowerpot-klassikkovalaisinta. Pöytävalaisinta on kahta eri kokoa useissa upeissa väreissä.

SIRO JA TYYLIKÄS FLOWERPOT VP3

Ihastuin Flowerpot VP3-pöytävalaisimeen viime kesänä. Mitä enemmän sitä katselin blogeissa, Instagramissa ja sisustusliikkeiden sivuilla, sitä enemmän siihen rakastuin. Sijoitin sen ajatuksissani olohuoneessamme. Kohta olinkin jo siinä tilanteessa, että laitoin kaksi vanhaa pöytävalaisinta myyntiin ja tilasin uudet pöytävalaisimet *Nettilamppu.fi:stä.

Värin suhteen epäröin hieman, sillä vaihtoehtoja riittää. Ihastelin upeaa sinapinkeltaista, punaruskeaa ja beige-punaista, mutta päädyin lopulta maltilliseen ja varmaan valkoiseen. Valkoisesta tykkään aina ja se sopii muihinkin huoneisiin, jos joskus päätän vaihtaa valaisimen paikkaa.

Tämä meidän valaisimemme on kirkas valkoinen, ei matta. Monissa kuvissa valaisin näyttää vitivalkoiselta, mutta luonnossa se on pehmeämpi ja vivahtaa hieman beigeen. Sävy oli iloinen yllätys, sillä pehmeä valkoinen sopii kivasti olohuoneemme beigenharmaisiin seiniin ja sisustuksen muihin luonnonläheisiin sävyihin.

Tanskalaisen &Traditionin valmistama Flowerpot VP3 pöytävalaisin on 50 senttimetriä korkea, siro ja tasapainoinen. Se koostuu kahdesta puolipallosta, joiden välistä valo siivilöityy alaspäin kauniisti ja pehmeästi. Valoa tulee kupujen välistä melko rajallisesti, ja valaisin onkin siksi parhaimmillaan nimenomaan tunnelmanluojana.

Ihanaa, miellyttävää tunnelmaa valaisin luokin ympärilleen. Tanskalainen arkkitehti ja suunnittelija Verner Panton suunnitteli klassikoksi muodostuneen valaisimen jo vuonna 1968. En yhtään ihmettele, miksi valaisin on pysynyt suosiossa. Muotoilu on ajaton, valaisin sopii monenlaiseen sisustukseen, hinta on varsin maltillinen ja jokainen voi löytää lukuisista värivaihtoehdoista oman suosikkinsa. *Tutustu herkullisiin Flowerpot VP3-vaihtoehtoihin tästä.

SULOINEN FLOWERPOT VP9

Pienempi *VP9 Flowerpot-pöytävalaisin on syötävän suloinen. Se on vajaat 30 senttimetriä korkea, pieni ja söpö, mutta muotoilultaan yhtä tyylikäs ja elegantti kuin isosiskonsa.

Tällekin valaisimelle minulla oli paikka valmiina. Suunnittelin sitä tv-tasolle, ja siihen se istuukin kuin nenä päähän. Tila tv-tasolla kävi pieneksi sen jälkeen, kun ostimme isomman, valkoisen television. Entinen pöytävalaisin ei enää tahtonut mahtua telkkarin viereen, sillä sen varjostin oli liian leveä ja ulottui aavistuksen tv-ruudun päälle.

Flowerpotin minimallinen valaisin on johdoton. Valaisinta voi helposti kanniskella ja siirtää sellaiseenkin paikkaan, jossa ei ole pistorasiaa vieressä. Ja onhan johdottomuus silmälle miellyttävämpää. Meidänkin tv-tasomme näyttää nyt siistimmältä, kun on yksi johto vähemmän näköpiirissä.

Pienessä pöytävalaisimessa on ladattava akku, jonka saa näppärästi ladattua mukana tulevalla USB-latausjohdolla vaikka tietokoneesta. Täyteen ladatusta akusta riittää virtaa jopa kymmeneksi tunniksi. Lisäksi valaisimen yläosassa on himmennin, jota hipaisemalla valon voi säätää kolmeen eri kirkkaustasoon. Tämä pienempi malli on luonnollisesti myös edullisempi kuin isompi.

Johdoton, himmennnettävä pöytävalaisin sopii mainiosti myös kirjahyllyyn tai yöpöydälle makuuhuoneeseen. Johdoton valaisin on kätevä, koska se tarvitsee sähköä vain lataukseen. Jos tulevana talvena tulee kovasti varoiteltuja sähkökatkoja, meillä on ainakin yksi tunnelmavalaisin, joka toimii myös sähkökatkon aikana. Valaisinta pitää vain muistaa ladata.

Olen tilannut useita valaisimia Nettilamppu.fi:stä ja voin suositella lämpimästi. Palvelu on hyvää, valaisimet tulevat sujuvasti ja superhyvin pakattuina perille. Myös palautus onnistuu tarvittaessa jouhevasti 30 päivän sisällä.

Tunnelmallista syksyn jatkoa!

* Postaus sisältää mainoslinkkejä, jotka on merkitty *-merkillä. Jos päädyt ostamaan tuotteen linkin kautta, saan siitä pienen komissiomaksun. Komissiomaksut auttavat minua ylläpitämään sivustoani ja tuottamaan jatkossakin ilmaista sisältöä blogiini. Linkit eivät vaikuta ostokokemukseesi. Ne eivät aiheuta sinulle kuluja eivätkä nosta tuotteiden hintoja. Suosittelen blogissani vain tuotteita ja palveluita, joista minulla on hyviä kokemuksia. Mielipiteet ovat täysin omiani. Kiitos, jos tuet toimintaani!

Olen iloinen, jos jaat postauksen ystävillesi tai muille aiheesta kiinnostuneille. Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *