Vinkki: hyvä ja tyylikäs työpöytävalaisin

Sisältää mainoslinkkejä, linkit on merkitty *-merkillä

Näin syksyllä päivien pimetessä on hyvä tarkistaa, onko oman työpöydän valaistus kotona kunnossa. Hyvä työpöytävalaisin tekee työskentelystä mukavampaa ja sujuvampaa. Se parantaa työn tehokkuutta, auttaa keskittymään ja lisää viihtyisyyttä. Lue tästä vinkkejä ja kokemuksiani hyvästä työpöytävalaisimesta ja katso, mikä on oma valintani.

Teen suurimman osan ajasta töitä kotitoimistossa. Syksyllä ja talvella luonnonvalo ei riitä tehokkaaseen työskentelyyn edes päivällä, saati illalla. Välillä työt venyvät iltaan, välillä teen työpöydän ääressä vapaa-ajan juttuja. Nytkin nakuttelen tätä blogia iltapimeällä.

Hyvä työpöytävalaisin on todella tärkeä, yhtä tärkeä kuin esimerkiksi hyvä työpöytä. Viimeiset seitsemän vuotta olenkin tehnyt töitä seisten säädettävän sähköpöydän ääressä. Molemmat, hyvä valaisin ja hyvä pöytä, edistävät hyvinvointia.

Hyvä valaistus auttaa keskittymään ja jaksamaan. Huonosti toimiva valaistus puolestaan rasittaa silmiä ja heikentää työtehoa ja voi aiheuttaa päänsärkyä. Kerron tässä postauksessa vinkkejä ja kokemuksiani siitä, millainen on hyvä työpöytävalaisin.

Säätyy eri asentoihin

Hyvä työpöytävalaisin sopii moneen tarkoitukseen: tiekoneella työskentelyyn, lukemiseen, kirjoittamiseen ja vaikkapa askarteluun. Kotitoimistoon tai koululaisen tai opiskelijan työpöydän valoksi kannattaa valita valaisin, joka säätyy eri asentoihin työtehtävän ja käyttäjän tarpeiden mukaan. Nivelletyt varret ja kääntyvä varjostin ovat näppäriä ja tarpeellisia työpöytävalaisimessa.

tarpeeksi valoa

Työpöydän ääressä tarvitaan tasaista ja tarpeeksi voimakasta valoa. Pitkäkestoiseen ja tehokkaaseen työskentelyyn suositellaan usein valaisinta, jossa valon määrä on 400–500 lumenia.

Ihanteellisessa pöytävalaisimessa on tai olisi himmennin, jolla kirkkautta on helppo säätää omiin silmiin sopivaksi. Toisten silmät tarvitsevat enemmän valoa, toisia taas häiritsee liiallinen kirkkaus. Myös ikä vaikuttaa valon tarpeeseen: viisi-kuusikymppinen tarvitsee voimakkaamman valaistuksen kuin parikymppinen. Omassa pöytävalaisimessani ei ole himmennintä, mutta työhuoneeni lattiavalaisimessa on. Lattiavalaisin on samaa siroa Buddy-sarjaa kuin työpöytävalaisimeni.

 värilämpötilaltaan viileä

Työpisteelle suositellaan neutraalia, hieman viileää valon värilämpötilaa, koska sillä on piristävä ja aktivoiva vaikutus. Sopiva värilämpötila on yleensä vähintään 3000–4000 kelviniä.

Värilämpötila kannattaa kuitenkin valita omien mieltymysten mukaan. Jos tykkää lämpimämmästä valosta, myös 2700 kelvinillä saa hyvän valaistuksen.

Kelvin- ja lumen-arvot ilmoitetaan tuotetiedoissa. Jos ne eivät siitä selviä, kannattaa kysyä myyjältä.

vältä häikäisy

Pöytävalaisinta valittaessa kannattaa tarkistaa, ettei valonlähde ole suoraan näkyvissä ja häikäisemässä silmiä. Kääntyvän varjostimen avulla valokeila on helppo suunnata niin, ettei se häikäise.

*Buddy-valaisimen pää on joustava ja käännettävä. Voit säätää valokeilaa haluamallasi tavalla. Katso täältä lisää. 

täydentää  sisustusta

Viimeisimpänä, vaan ei vähäisimpänä haluan nostaa esiin valaisimen muotoilun. Moni ajattelee työpöydän valaisinta pelkästään käytännöllisestä näkökulmasta, mutta työpöydän valo voi olla myös tyylikäs sisustuselementti. Käytännöllisyys ja laatu ovat tärkeitä itsellenikin, mutta sen lisäksi haluan, että työpöytävalaisin näyttää kauniilta, on siinä valo päällä tai ei.

Kauniisti muotoiltu valaisin ilahduttaa silmää ja piristää mieltä. Ja onhan design-pöytälamppu myös sijoitus. Se kestää aikaa tyylinsä, käyttöominaisuuksiensa ja laatunsa puolesta ja säilyttää rahallisen arvonsa.

Oma valintani

Omalle työpöydälle valitsemani Northernin Buddy-pöytävalaisin on sympaattinen ja hauska mutta myös oivaltava ja innovatiivinen.  Valaisimessa on säädettävä varjostin ja sen jalustassa on säilytyspaikka kynille, avaimille ja muille pikkutavaroille. Tykkään siitä, että Buddy on yhtä aikaa käytännöllinen ja kaunis. Pelkistetty, tyylikäs pöytälamppu valaisee tehokkaasti, kaunistaa työpöytää ja täydentää työhuoneen sisustusta.

Tilasin valaisimen Nettilamppu.fi:stä, jonka valikoimissa on noin 500 tuotemerkkiä. Jos et löydä etsimääsi tai kaipaat apua valitsemiseen, asiakaspalvelu neuvoo sekä meilitse että puhelimitse. Toimitus on ilmainen vähintään 99 euron tilauksille. Pienemmissä, vähintään 15 euron tilauksissa toimituskulut ovat 7,90 euroa. Palautus ja vaihto onnistuvat mutkattomasti ja kokemuksesta tiedän myös sen, että valaisimet tulevat jouhevasti ja ehjinä perille.

Valoa syksyyn!

 

Olen iloinen, jos jaat postauksen ystävillesi tai muille aiheesta kiinnostuneille. Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *