Pienen budjetin remontti nuoren huoneeseen

Huoneen voi remontoida ja sisustaa pienelläkin budjetilla. Lue tästä, kuinka uudistimme nuoren huoneen lattian, seinät ja sisustuksen alle 700 eurolla. Edullisemminkin sen olisi voinut tehdä, mutta en halunnut tinkiä huoneen tärkeimmästä hankinnasta.

Esikoisemme muutti opiskelemaan omilleen ja tarvitsee entistä huonettaan vain kotona käydessään ja ollessaan. Muulloin huone on tyhjillään ja sen tehtävä on lähinnä toimia vierashuoneena mahdollisille yövieraille.

Välillä joku meistä kotona asuvista menee sinne rauhoittumaan, lukemaan tai tekemään töitä. Huone onkin ihanan levollinen, koska siellä ei loju mitään ylimääräistä roinaa ja tavaraa on muutenkin minimaalisesti.

Remppasimme huoneen itse miehen kanssa ja sisustuksen hoitelin periaatteella vähän uutta ja paljon vanhaa ja kierrätettyä. Koska huone on vähäisessä käytössä, en halunnut sijoittaa sen laittamiseen suurta summaa. Lue tästä, miten uudistimme huoneen pienellä budjetilla.

Maalia seiniin

Ensimmäiseksi maalasin huoneen seinät. Ne olivat kylmän valkoiset ja maalipinta oli vuosien saatossa hiemen rapistunut. Halusin seiniin vähän pehmeämmän sävyn. Maaliksi valikoitu Rustan edullinen, silkinhimmeä Nyans-seinämaali sävy Soft Feather. Sävy on hyvin vaaleanharmaa. Maalaustarvikkeet jalkalistoineen maksoivat yhteensä noin 60 euroa.

Uusi laminaattilattia

Huoneessa oli aivan järkyttävä muovimatto. Nikkaroimme sen tilalle, tai oikeastaan päälle, lämpimän hiekan värisen laminaattilattian. Huoneen ilme siistiytyi silmissä uuden lattian myötä. Jos laminaattilattian asennus kiinnostaa, lue postaukseni täältä. Laminaatti asennustarvikkeineen maksoi reilut 200 euroa.

Vanhat verhot, uusi kisko

Löysin kaapin kätköistä huoneeseen sopivat verhot, sekä tavalliset että pimennysverhot, joten verhojen hinnaksi tuli nolla euroa. Verhokiskon seinäkiinnittimineen, liukuineen ja koukkuineen ostin Ikeasta vajaalla 40 eurolla. Lue lisää kokemuksiani tästä näppärästä ja hyvin toimivasta kiskosta täältä.

Suurin satsaus: sänky

Huoneen tärkein tehtävä on tarjota kotiin tulevalle nuorelle ja muille mahdollisille yövieraille hyvä nukkumapaikka. Oli siis ostettava sänky ja kunnollinen patja. Päädyin hankkimaan sängyn ja sohvan yhdistelmän, koska se on vähän viimeistellympi eikä niin sänkymäinen.

Ikean Blåkullen-sängyn runko on verhoiltu kokonaan ja sen päädyssä on kiva nurkkaus oleskelua ja istuskelua varten. Sänkyyn patjoineen upposi noin 370 euroa. Ja arvaa mitä, ihan itse kokosin. Vähänkö olen ylpeä. Sängyssä on muuten yllättävän hyvä nukkua, olen pari yötä testannut – tosin patjastahan se paljolti on kiinni. Ostin sänkyyn pussijousitetun patjan.

Kaikenlaista kierrätettyä

Huoneen muu sisustus koostuu vanhoista, kierrätetyistä ja kaapeista löytyneistä tavaroista. Petasin sänkyyn vanhat lakanat ja heitin koristeeksi mummoni virkkaaman, yli 50 vuotta vanhan päiväpeiton (joka kestää muuten konepesua!) ja okrankeltaisen koristetyynyn. Samaa väriä on seinällä, Virpi Mäkisen maalaamassa syksyisessä posterissa.

Kehystin kaksi posteria ja ripustin ne seinälle kätevillä kiinnityspaloilla. Samoja kiinnityspaloja olen käyttänyt myös makuuhuoneen tauluseinän kokoamiseen – voit lukea niistä lisää täältä.

Työpöydän ja tuolin sain huoneeseen nuorelta itseltään, kun hän muutti ensimmäisestä opiskeluasunnosta toiseen eikä tarvinnut niitä enää mukaansa. Kiikutin huoneeseen vielä käyttämättömäksi jääneen korituolin. Entiset valaisimet saivat kelvata, vaikka hetken haaveilin uusista.

Jos haluat kurkata, miltä huone näytti ennen remppaa, katso postaukseni lattian uudistamisesta täältä. Valitettavasti siellä on ennen-kuvia vain tyhjästä huoneesta.

Siinäpä se, huone on valmis, ja siellä on jo moneen otteeseen majailtukin. Koko lysti maksoi vajaat 700 euroa. Tuli hyvä mieli, kun pystyimme tekemään kaiken itse ja sain hyödyntää sisustuksessa pitkälti entisiä tavaroita. Eihän huone mikään superhieno ole, mutta se on viihtyisä ja siellä on kaikki tarpeellinen.

 

Olen iloinen, jos jaat postauksen ystävillesi tai muille aiheesta kiinnostuneille. Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *