Miksi peililiukuovet ovat parhaat eteiseen?

Miksi peililiukuovet ovat parhaat eteiseen? Siihen on ainakin kuusi hyvää syytä. Valitsin meille aikoinaan peililiukuovet eteiseen ja tekisin saman valinnan koska tahansa uudestaan. Lue tästä kokemuksiani.

Peililiukuovien asennus eteiseen oli ensimmäinen muutos, jonka halusin tehdä aikoinaan nykyiseen kotiimme. Jos nyt valitsisin, tekisin samoin. Peililiukuovet ovat ehdottomasti parhaat eteisessä. Niistä on ollut meille iloa ja hyötyä jo 18 vuotta, ja vieläkin ne toimivat moitteettomasti.

On päivänselvää, että haluan peililiukuovellisen kaapin myös tulevan kotimme eteiseen. Mitään muuta vaihtoehtoa en ole edes harkinnut.

Miksi peililiukuovet ovat parhaat eteiseen? Siihen on ainakin kuusi hyvää syytä. Valitsin meille aikoinaan peililiukuovet eteiseen ja tekisin saman valinnan koska tahansa uudestaan. Lue tästä, mitä kaikkea hyötyä ja iloa niistä saat.

Piilota sotkut

Avonaulakossa roikkuvat takit, hattuhyllyllä lojuvat pipot, hanskat ja huivit ja sekalainen kasa kenkiä ei ole kauhean nätti näky. Eteinen kaunistuu silmissä, kun asennat avonaisen naulakkosyvennyksen eteen lattiasta kattoon ulottuvat peililiukuovet. Kaaos jää ovien taakse ja eteinen rauhoittuu.

Lisää tilantuntua ja valoisuutta

Peililiukuovet ovat ihanteelliset ahtaissa ja hieman hämärissä tiloissa, jollaisia eteiset usein ovat. Ne luovat illuusion suuremmasta tilasta ja heijastavat valoa. Meidänkin eteisemme tuntuu peiliovien ansiosta kaksi kertaa suuremmalta kuin mitä se oikeasti on.

Säästä tilaa

Liukuovet vievät vaatekaapin tai naulakkosyvennyksen edestä vain kymmenisen senttiä tilaa. Se on huomattavasti vähemmän kuin mitä avatut saranaovet tarvitsevat. Jos vaatekaapissasi on 60 senttimetriä leveä ovi, tarvitset kaapin eteen vähintään 60 senttiä tyhjää tilaa avataksesi oven. Jos eteinen on ahdas, avautuvat ovet tekevät siitä entistä ahtaamman tuntuisen.

Helpota pukeutumista

Haluatko sinäkin vilkaista ennen uloslähtöä, miltä näytät? Kun eteisessä on peililliset liukuovet, seinälle ei tarvitse asennella erillistä peiliä. Korkeista peililiukuovista on kätevää peilata koko asukokonaisuus päästä jalkoihin.

Anna hyvä ensivaikutelma

Minkä huoneen tai huoneiden sisustukseen olet panostanut eniten? Eteinen on usein se tila, joka jää vähemmälle huomiolle. Ja silti eteinen on ensimmäinen asia, jonka sisälle tullessasi näet, ja myös vieraat näkevät. Peililiukuovien avulla siitä on helppo tehdä siisti, valoisampi ja avarampi.

Voit päivittää vanhan kaapiston

Sinun ei välttämättä tarvitse alkaa remontoida koko eteistä, jos haluat sinne peililiukuovet. Liukuovet voidaan asentaan myös vanhaan kaapistoon tai saranaovikaappiin. Niin mekin teimme, kun muutimme nykyiseen kotiimme. Eteisen ilme raikastui ja avartui, ekologinen omatunto kiitti ja rahaa säästyi.

Paljonko ne maksavat?

Peililiukuovien hinta on tapauskohtainen. Hintaan vaikuttavat ovien mitat, valitut materiaalit ja lisävarusteet sekä se, mistä hankit ovet. Kannattaa ottaa yhteyttä liukuovien myyjiin ja pyytää tarjouksia.

Useiden yritysten nettisivuilla on myös laskureita, joiden avulla voit laskea kotiisi sopivien ovien alustavan hinnan. Laskeskelin huvikseni, paljonko maksaisi, jos tilaisin meille nykyisiä vastaavat peililiukuovet. Hinnaksi tulisi myyjästä riippuen noin 600-800 euroa.

Hinta ei ole mielestäni paha, sillä liukuovet kestävät käytössä vuosia, jopa vuosikymmeniä – ainakin, jos hankit laadukkaat ovet luotettavalta ovitoimittajalta. Meidän ovemme ovat kotimaiset ja ne mittasi, suunnitteli, toimitti ja asensi Inaria.

Peililiukuovet ovat toimineet hyvin ja jouhevasti kaikki nämä vuodet. Vain kerran oli liukumisessa jotain kinnausta, mutta Inarian asentaja kävi korjaamassa ongelman kymmenessä minuutissa.

Olen tekemääni valintaan erityisen tyytyväinen nyt, kun kotimme on myynnissä.

Hyvät, asunnon kauneutta ja käytännöllisyyttä parantavat muutokset lisäävät asunnon myyntiarvoa. Olemme asentaneet peililiukuovet myös makuuhuoneeseen, jossa ne ovat myös superkätevät.

 

Olen iloinen, jos jaat postauksen ystävillesi tai muille aiheesta kiinnostuneille. Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *