Muutto alle 200 eurolla

Pitäisikö palkata muuttofirma vai hoidetaanko muutto omin voimin? Perheen miesväki sai minut vakuuttumaan, että homma hoituu helposti itse. Helppoa se ei ollut, mutta ainakin rahaa säästyi. Muutto uuteen kotiin hoitui alle 200 eurolla.

Olen kävellyt tämän ja viime viikon aikana noin 13 000 askelta päivässä, joinakin päivinä enemmänkin. Askelia on kertynyt huimasti ilman kävelylenkkejä.

Ennen muuttoa kävin tavaroita lävitse, pakkasin ja kuljetin turhaa tavaraa kierrätyskeskukseen ja roskiin. Osan laitoin myyntiin. Muuton jälkeen sama homma jatkui laatikoiden purkamisen ja tavaroiden järjestelyn merkeissä. Kävin myös vanhassa kodissa monta kertaa siivoamassa ja kippaamassa rojua roskiin ja kierrätykseen. Mistä ihmeestä sitä kamaa aina vaan löytyi?

Muistat ehkä, että aloitin kaappien siivoamisen ja tavaroiden karsimisen pikkuhiljaa jo pari kuukautta sitten asunnon myynnin aikana. Jos en olisi sitä tehnyt, emme olisi ikinä selvinneet muutosta yhden päivän aikana.

Tavaraa tuntui olevan loputtomasti kodissa, jossa ehdimme asua 18 vuotta. Muuttopäivää edeltävänä iltana, pakkaamisen loppusuoralla olin aivan puhki ja meinasin purskahtaa itkuun. Tuntui toivottomalta: työ ei lopu ikinä, vaikka kuinka yritän saada valmista. Lopulta jätin satunnaisia tavaroita ympäri kotia ja ajattelin, että haen ne myöhemmin. Uudet asukkaat muuttavat sisään vasta reilun viikon päästä.

Auto umpitäyteen

Perheen miesväki oli saanut minut vakuuttumaan, että pystymme helposti hoitamaan muuton uuten kotiin omin voimin.

Vuokrasimme pakettiauton kahdeksaksi tunniksi ja muuttolaatikot viikoksi. Auto ja laatikot maksoivat yhteensä noin 180 euroa, ilahduttavan vähän. Olipahan jotakin, johon ei mennyt tuhottomasti rahaa. Asunnon vaihtaminen kun tuppaa tulemaan kalliiksi – varsinkin, jos haluaa tehdä muutostöitä ja sisustella uutta kotia kerralla kuntoon.

Muuttopäivänä mies haki pakettiauton ja minä kävin avaamassa uuden kodin oven kaihdinasentajalle, joka hoiti onneksi työnsä ripeästi valmiiksi ja lähti alta pois sillä välin, kun pakkasimme muuttoautoa.

Vaikeinta oli täyttää auto mahdollisimman tehokkaasti niin, ettei turhaa hukkatilaa jäisi. Olin laatinut hienon suunnitelman, missä järjestyksessä huonekalut ja laatikot kannattaa pakata autoon, jotta kaikki on vaivatonta viedä perillä paikoilleen.

Jouduin heittämään suunnitelman pian romukoppaan, sillä miehet pakkasivat autoa omalla tyylillään. Ja hyvä niin, tila tuli tehokkaasti hyödynnettyä. Isojen huonekalujen väliin piti tunkea mahdollisimman paljon laatikoita ja jätesäkkejä.

Täydellinen ajoitus

Olin huolissani, saavatko miehet kannettua olohuoneen järkyttävän painavan ja ison senkin autoon. Toinen yhtä vaikea tapaus oli pyykinpesukone, joka sekin painaa tuhottomasti. Se piti vieläpä saada raahattua yläkerrasta kapeita portaita pitkin alas. Mutta onneksi oli vahvat kantajat ja heillä hyvä tekniikka.

Miehet tekivät muuttopäivänä suurimman työn, heille iso kiitos siitä. Minä taas tein suurimman työn ennen muuttoa ja sen jälkeen. Pakkasin ja roudasin 17 tuntia päivässä melkein viikon ajan, muuton jälkeen purin, järjestelin ja siivosin yhtä pitkiä päiviä.

Jouduimme ajamaan uuden ja vanhan asunnon väliä kolme kertaa, jotta saimme tärkeimmät tavarat siirrettyä. Onneksi välimatka on vain 13 kilometriä.

Kun mies lähti palauttamaan pakettiautoa, taivas repesi ja alkoi sataa kaatamalla. Kaikki tavaramme olivat onneksi jo suojassa.

Olipahan melkoinen rutistus. Muistui taas mieleen, miksi inhoan muuttamista. Siinä on aivan järkyttävä työ! Lisäksi joutuu sietämään hirveää kaaosta molemmissa kodeissa. Omin voimin muutto tulee huomattavasti edullisemmaksi, mutta jos et halua raataa hiki päässä, tilaa suosiolla muuttofirma. Toki silloinkin joudut pakkaamaan, ellet ota ”all inclusivea”.

Mutta onpahan ihanaa päästä uuteen kotiin ja vielä ihanampaa, kun saa laatikot purettua ja kodin järjestykseen. Sen ajatuksen voimalla jaksan painaa.

Muuttolaatikot ovat meillä muuton jälkeen kaksi päivää, joten ne on purettava pikaisesti. Vuokrausaikaa voi toki pidentää, mutta asetin itselleni määräpäivän, ettei kotiin jää pyörimään purkamattomia laatikoita loputtoman pitkäksi aikaa. Olo on muuton jäljiltä väsynyt, mutta toisaalta on helpompaa hoitaa homma loppuun asti samalla vauhdilla ja levätä sitten.

 

Olen iloinen, jos jaat postauksen ystävillesi tai muille aiheesta kiinnostuneille. Kiitos!

2 Replies to “Muutto alle 200 eurolla

  1. Onnea uuteen kotiin ! :-).
    Olen itse muuttanut niin monta kertaa, että tiedän hyvin miten raskasta se homma on. Ensin luulee, että helpostihan tämä käy , mutta jossain vaiheessa iskee tyrmistys kun tavaraa vain riittää ja riittäääääää. Olen viimeiset muutot hoitanut muuttofirman kautta ja se on kyllä rahansa arvoista jos löytää hyvän yrityksen. Itselle jää ihan riittävästi puuhaa kun pakkaa ja purkaa ja siivoaa. Ja mitä paremmin pakkaa sen helpommin muutto sujuu. Ystäväpariskunta hoiti ison muuttonsa firman kanssa täyden palvelun periaatteella ja todella hienosti muuttomiehet sen hoitivat.Mutta kallista lystiä.
    Sisua ja sitkeyttä tarvitaan hoidetaan muutto sitten miten tahansa. Onneksi se on nyt Sinulla ohi !

    1. Kiitos 😊 Nyt tuntuu hyvältä, kun on isoin urakka ohitse ja enää on viimeiset järjestelyt tekemättä. Vielä piti käydä monta kertaa vanhalla asunnolla siivoamassa, irrottelemassa verhoja ja valaisimia, viemässä loppuja tavaroita pois. Vaikka luulin, että kaikki on jo selvää… vaan eipä ollutkaan. Itsekin käytin edellisessä muutossa muuttofirmaa, mutta nyt tosiaan ajateltiin säästää. Ja kun oli kaksi halukasta muuttomiestä omasta takaa, niin tuumin, että kokeillaan nyt tätä. Kaikki meni loppujen lopuksi tosi hyvin, vaikka olikin raskasta. Mitään ei edes hajonnut 😅

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *